Velon bo v Abu Dhabiju zagotovil posnetke s koles in kolesarjeve podatke v živo

Velon bo v Abu Dhabiju zagotovil posnetke s koles in kolesarjeve podatke v živo
19.10.2016 AVTOR: Matej Zalar
Skupina Velon bo v sodelovanju z Abu Dhabi Sports Councilom na dirki zagotavljala posnetke s kamer na kolesih in fizične podatke kolesarjev med prenosom v živo.

Ekipe Velona v Abu Dhabiju in njihovi zvezdniki na dirki: 

BMC Racing Team – Greg Van Avermaet 

Lampre Merida – Diego Ulissi 

Lotto Soudal – André Greipel 

Orica BikeExchange – Michael Matthews

Giant Alpecin – John Degenkolb 

Team Sky – Elia Viviani 

Tinkoff – Alberto Contador 

Trek Segafredo – Giacomo Nizzolo

 

Ena od glavnih nalog Velona ob ustanovitvi je bila uvajanje novih tehnologij v peloton in zagotavljanje bolj atraktivnega prenosa dirk, ki bi pritegnil večjo skupino gledalcev. V Abu Dhabiju bodo svojo obljubo uresničili, saj bo precej kolesarjev opremljenih s kamerami in sistemom za prenos kolesarjevih podatkov, ki bodo ustvarjalcem televizijskega prenosa na voljo tako med prenosom v živo kot ob kasnejših posnetkih in vrhuncih. 

Do sedaj smo posnetke s kamer, nameščenih na kolesa tekmovalcev, gledali le v kasnejših posnetkih dirk, v živo pa jih v prenos še niso uspeli vključiti. Morda še bolj atraktivni za gledalce pa bodo kolesarjevi telesni parametri. Ko se bo dirka lomila, bomo tako lahko v živo spremljali kolesarjev srčni utrip, kadenco, moč poganjanja pedal, hitrost, položaj v pelotonu in pospešek. Te podatke bodo vsi ustvarjalci TV prenosa lahko uporabljali v živo kadarkoli bodo to hoteli. Hkrati bo lažje spremljati tudi točno določene kolesarje v pelotonu, saj bo oddajnik v vsakem trenutku pošiljal signal, kje se ta kolesar nahaja.

 

Vsi podatki bodo za gledalce dostopni tudi na Velonovi spletni strani, spletni strani Abu Dhabi Toura in Velonovi aplikaciji, ki jo zastonj lahko prenesete na iPhone ali pametne telefone z Androidom. Za dodatno in še bolj poglobljeno spremljanje lahko gledalci na dveh zaslonih ločeno gledajo sliko in kolesarjeve podatke in tako dobijo več materiala za temeljito analizo situacije na cesti. 

Velon zagotavlja, da gre za nov korak v pravo smer, k prenosu, ki bo primeren za 21. stoletje in tehnološki napredek, ki ga spremljamo vsak dan. "Zelo smo zadovoljni, da že drugo leto zapored v sodelovanju z Abu Dhabi Tourom pripravljamo zanimiv prenos z dodano vrednostjo. To nam je omogočilo partnerstvo z lastniki dirke, ki se je izkazalo za zelo plodno. Verjamemo, da bo dirka v Abu Dhabiju tudi v prihodnje postavljala standarde kolesarskih prenosov, " je povedal direktor Velona Graham Bartlett.

"Komaj čakam, da zaključim sezono v Abu Dhabiju, zame je bilo leto 2016 zelo uspešno, a tudi zelo naporno. Kamere na kolesih in podatki o kolesarjih so po mojem mnenju za kolesarske navdušence odlično dopolnilo, s telemetrijo v živo bodo gledalci lahko najbolje videli, kako zelo zahteven je ta šport in kako hitro kolesarimo. Iniciative, kot je ta, resnično naredijo dirke bolj zanimive in gledalce postavljajo v središče dogajanja, kakor je tudi prav, " je pred štartom zadnje dirke v sezoni povedal Greg Van Avermaet, olimpijski prvak v Riu. 

Dirka se bo začela jutri, 20. oktobra, in bo trajala do nedelje, 23. oktobra. Na štartu bodo zaradi sodelovanja Velona z lastniki dirke po Abu Dhabiju tudi nekatera največja kolesarska imena, med drugim bo dres Tinkoffa zadnjič oblekel Alberto Contador.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ