Vemo, da nas bo Roglič velikokrat premagal

Vemo, da nas bo Roglič velikokrat premagal
11.01.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti in Matthis Waetzel

"V zadnjih letih sem se veliko pogovarjal s Primožem. Z Jonasovimi uspehi pa se je za Primoža nekaj spremenilo," je med drugim v podkastu dejal Merijn Zeeman.

"Po eni strani je bil tega res vesel in ponosen na napredek celotne ekipe. Po drugi strani pa se sam zelo motivira predvsem z zmagami, ki jih on doseže," je še dodal Zeeman. Eden izmed glavnih predstavnikov moštva Visma / Lease a Bike je govoril v podkastu za Het Wiel:

"Čutil sem, da postaja vse skupaj za Primoža zelo težko. Ga pa nisem želel izgubiti, saj je bil za nas zelo pomemben." Zeeman je v zadnjem obdobju opravil veliko intervjujev in nastopal pred številnimi mediji. Seveda je velikokrat moral govoriti tudi o Primožu Rogliču, za katerega v nizozemski ekipi trdijo, da je bil med najbpomembnejšimi pri razvoju ekipe, ki je zdaj na samem vrhu.

Zeeman je priznal, da opaža, da je ekipi v karavana “popularnost” z uspehi nekoliko padla: "Z izjemno, ko želijo kolesarji priti v našo ekipo." Potem, ko so lani dobili vse tri tritedenske dirke, se zavedajo, da kaj takega v sezoni 2024 skorajda ne morejo ponoviti. Glavni cilj ostaja Tour de France. Tam bo Jonas Vingegaard bo napadal tretjo zmago zapored.

"Vemo, da lahko Jonas premaga vsakega, vendar pa se zavedamo, da nas bo tudi Roglič velikokrat premagal. V nekaterih zaključkih ga je skorajda nemogoče premagati." Glede na zdajšnji program naj bi se Vingegaard in Roglič srečala tudi na dirki po Baskiji in dirki po Dofineji. Zeeman pa je izpostavil še en pomemben in poseben cilj. Z Woutom Van Aertom želijo zmagati na eni izmed velikih enodnevnih klasik. Belgijec ima zdaj drugačen program.

Odpovedal se je celo prvi klasiki Milano-Sanremo, ki jo je v preteklosti že dobil. Vse pa želi podrediti predvsem dirki po Flandriji in dirki Pariz-Roubaix. "Že nekaj časa nismo zmagali, vendar pa bomo vztrajali in prepričan sem, da nam bo uspelo zmaati. Če ne bi bilo takih kolesarjev, kot sta Mathieu Van der Poel in Tadej Pogačar, bi Wout po vsej verjetnosti dirko po Flandriji že nekajkrat dobil. Omenjena sta tako zelo dobra, da je veliko klasiko zares težko dobiti. Ta generacija kolesarjev je ekstremno dobra."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ