Vendarle se lahko vrne na kolo

Vendarle se lahko vrne na kolo
08.02.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

Lani je hudo padel. Pozimi je že treniral, a očitno prehitro. Zato je moral spet počivati. Zdaj pa je na kolesu. Remco Evenepoel. Kaj pa cilji?

"Glede na napredek bomo določili program. Najbolj pomembno pa je, da napredujem."
Remco Evenepoel

Remco Evenepoel. Lani je po odličnem uvodu v sezono in tudi po odličnem nadaljevanju po ponovnem začetku sezone hudo padel na dirki po Lombardiji. Kmalu je začel z rehabilitacijo in kolesarjenjem. A očitno prehitro. Poškodba se ni dovolj zacelila in januarja je moral prekiniti s treningi.

Sicer je bil z ekipo na pripravah, a z njimi ni kolesaril. Opravil je zgolj medijske obveznosti in rehabilitacijo. 21-letni kolesar, ki je že pravi zvezdnik pa zdaj vendarle lahko začne s treningi. "Zelo sem vesel, da se lahko spet usedem na kolo in kolesarim. Zdaj pa moram iti korak po koraku. Glede na napredek bomo določili program. Najbolj pomembno pa je, da napredujem," je v uradni izjavi za javnost dejal Remco Evenepoel.



Torej. O programu nič natančnejšega. Glavni cilj v tej sezoni je bila dirka po Italiji, potem pa olimpijske igre. A to še preden je ugotovil, da bo moral prekiniti priprave. Zdaj je že februar in mnogi kolesarji so začeli že z dirkanjem, pa čeprav je bilo veliko dirk prestavljenih ali odpovedanih. Evenepoel od avgusta ni več dirkal, poleg tega pa je zdaj izgubil kar precej dodatnih dni treninga.

"Po tako hudem padcu pride pri rehabilitaciji vedno do vzponov in padcev. Na začetku je bilo vse zelo dobro in poškodba se je hitro celila. Potem pa se je ta proces upočasnil. Čeprav ni šlo za resnejše težave, smo morali prekiniti treninge," je dejal zdravnik moštva Deceuninck Quick Step Phil Jansen: "Zdaj pa smo veseli, da lahko Remco z njimi nadaljuje in se prične pripravljati na začetek sezone. Nadaljevati bomo morali previdno, pred njim pa je še dolga pot do prve dirke. A zdaj gredo stvari v pravo smer."

Evenepoel je, potem ko je bil med mladinci praktično nepremagljiv takoj prestopil med elito. Leta 2000 rojeni Belgijec pa je v tem času nanizal nekaj izjemnih rezultatov. Dobil je dirko po Poljski, klasiko v San Sebastianu, pa dirko po Belgiji, po San Juanu, po Burgosu in po Algarvu. Bil je tudi drugi v vožnji na čas na svetovnem prvenstvu. Pogodbo z belgijsko ekipo ima vse do konca sezone 2023.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ