Vesel sedmič na CapeEpic, tokrat z olimpijskim prvakom

Vesel sedmič na CapeEpic, tokrat z olimpijskim prvakom
28.09.2021 AVTOR: DZ

Gorski kolesar Peter Vesel se letos vrača na znamenito etapno dirko Cape Epic. Že sedmič bo tam nastopil. Tokrat prvič v paru z olimpijskim prvakom Bartom Brentjensom."Vsak dan je ogromno kilometrov z veliko višinske razlike. Sam sem bil že šestkrat tam in vem, da v krajih, kjer potekajo letošnje etape, ni tudi metra asfalta."


Peter Vesel, ki se redno udeležuje zahtevnih etapnih dirk za gorske kolesarje se pripravlja na nov izziv. Vrnil se bo na Cape Epic. Govorimo o najprestižnejši etapni dirki za gorske kolesarje, na kateri nastopajo dvojice. Vesel je tam že šestkrat dirkal. Leta 2015 je bil v paru z Ivonne Kraft tudi najboljši v skupnem seštevku med mešanimi dvojicami.

V sedmem poskusu pa bo Vesel na Cape Epic odšel z nizozemskim kolesarjem Bartom Brentjensom. Že leta 2019 je z njim nastopil na dirki Swiss Epic. Slavila sta zmago, zdaj pa ga je Brent spet poklical. "On je prvi olimpijski prvak v olimpijskem krosu. Tudi svetovni prvak v olimpijskem krosu. Samo na svetovnem prvenstvu v maratonu mu ni uspelo zmagati. Večkrat je že dobil tudi Cape Epic. Res ga zelo spoštujem," je potrdil Vesel in se spomnil tudi leta 2019:

"Leta 2019 sva vozila skupaj Swiss Epic. Odlično sva se ujela, si pomagala in mi je bilo že takrat v veliko veselje in v čast dirkati z njim. Na koncu sva dirko dobila, tako da je zdaj tudi zaradi tega prišlo z njegove strani tudi povabilo za nastop na Cape Epicu." Sicer pa se je Vesel v zadnjem obdobju pripravljal predvsem na svetovno veteransko prvenstvo v Italiji. Po prejetem in sprejetem povabilu pa je spremenil načrte:

"Stvari se postavljajo na svoje mesto. Kot zdaj kaže, se bo časovno vseeno vendarle izšlo."

"Tako sem na hitro preusmeril tudi način treninga in vse stvari. Res sem osredotočen samo še na Cape Epic. Torej, dolgi treningi. Težji teren. Kot sem si pogledal etape, bo dirka zares težka. Vsak dan je ogromno kilometrov z veliko višinske razlike. Sam sem bil že šestkrat tam in vem, da v krajih, kjer potekajo letošnje etape ni tudi metra asfalta. Vseskozi so steze, razsut teren in bo res težko."

Sicer pa so dirko letos zaradi koronavirusa prestavili. Začela se bo pred Univerzo v Cape Townu, v nedeljo, 17. oktobra. Najprej bo na sporedu prolog, potem pa sedem etap. Cilj bo gostil Val de Vie. Osem dni, torej. 619 kilometrov in skupno kar 15,250 metrov višinske razlike. Pred Veselom je velik izziv. Poleg tega se zdaj vrača po poškodbi ključnice. Dolgo je treniral zgolj na trenažerju, zdaj pa vseeno že resno trenira v naravi:

"Ti tedni in meseci, ki sem jih preživel na trenažerju niso bili lahki. Sam res ne maram preživljati dnevov v prostorih. Rad sem zunaj. Končno sem šel ven. Najprej na asfaltne ceste. Bolečina v rami je bila kar prisotna. Vsak tresljaj se je čutil. Potem pa sem šel počasi na makadam. Čisto po občutku sem prešel na steze in teren. Si pa nisem mislil, da bo to tako dolgo trajalo. Zdaj je stanje tako, da sem samo še na terenu. Stvari se postavljajo na svoje mesto. Kot zdaj kaže, se bo časovno vseeno vendarle izšlo."


Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ