Vesel: Še tretjič končati Cape Epic (video)

Vesel: Še tretjič končati Cape Epic (video)
29.03.2012 AVTOR: D. Z.
Po lanskem izvrstnem tretjem mestu v mešanih dvojicah je letos že jasno, da Peter Vesel tega podviga ne bo mogel ponoviti.

Njegova partnerka v moštvu Michela Benzoni je imela težave z želodcem in tako sta oba ostala brez možnosti, da bi ponovila ali izboljšala lansko uvrstitev Petra Vesela, ko je v paru z Ivonne Kraft zasedel tretje mesto.

"Letos je ogromno tekmovalcev trpelo za želodčnimi težavami, nekateri so že na start prišli bolni," je dejal Vesel, ki je z dirkanjem nadaljeval, vendar izven konkurence in organizatorji ga ne uvrščajo več med tiste, ki se potegujejo za najvišja mesta. Tudi Benzonijeva je po dnevu počitka spet kolesarila in tako tudi uživala v afriških posebnostih.

Tudi Peter je tako v ne povsem tekmovalnem ritmu videl marsikaj novega. Na "feed" zonah jim organizator med drugim ponuja krompir in sol, med vožnjo pa so ga, kot pravi, presenetili neverjetno veliki dateljni: "Tudi destkrat večji kot pri nas." In če je Uroš Breški, po odstopu partnerja iz Brazilije se vozi sam, kraljevsko etapo odpeljal očitno zelo hitro, sta Peter Vesel in Benzonijeva za slabih 150 kilometrov s 3500 metri višinske razlike premagala v osmih urah in 45 minutah.

Vesel je priznal, da si še vedno želi še tretjič zapored končati to zahtevno preizkušnjo. "Mitja je bil dober. Za njim je res dober dan," pa je vožnjo še edinega Slovenca v konkurenci pokomentiral Vesel. Da. Mitja Rok je v paru s Hrvatom Katalenićem kraljevsko etapo končal na 81. mestu. Za zmagovalcema Sauserjem in Standerjem je slovensko-hrvaška naveza zaostala za uro in 55 minut.

Po treh etapah v skupnem seštevku vodita Sauser in Stander. Mitja Rok in Tomislav Katalenić sta 91. Na tej povezavi pa si lahko ogledate krajši spot, kako si slovenska in hrvaška ekipa med samo etapo lahko še kako pomagata.

foto in video: Luka Stanovnik

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ