Veselov Ciper: Bolj deževen kot sončen

Veselov Ciper: Bolj deževen kot sončen
24.02.2019 AVTOR: DZ, vir: Peter Vesel / facebook

Na Cipru se je končala etapna dirka za gorske kolesarje. "Oblaki in dež so se selili z nami," nam je sporočil Peter Vesel.

"Oblaki in dež so se selili z nami, tako da nas je vsak dan pralo."
Peter Vesel
"Ciper Sunshine Cup je bil bolj deževen kot sončen. Oblaki in dež so se selili z nami, tako da nas je vsak dan pralo. Včeraj nas je med etapo dobila se toča," nam je s Cipra sporočil Peter Vesel. Tako kot še nekateri slovenski kolesarji je nastopal na etapni dirki za gorske kolesarje. V prvih dneh je bil navdušen nad vremenom, v zadnjih dveh pa je izkusil tudi nekoliko drugačno plat Cipra.

"Pri teh prehodih resnično nisi prepričan, kako globoko je vse skupaj. Vedno izhajam iz tega, da če bi bili pregloboko, potem bi to označili ali pa bi tam nekdo stal."
Peter Vesel

"Ko je oblačno, zares zahladi, in če je zraven se dež, je lahko hitro deset stopinj razlike, tako da smo med etapo lahko doživeli vse. Od ledu in sonca do blata." Vseeno pa je imel Vesel pred sabo zahteven izziv, tudi vožnja po levi strani je eden izmed takih izzivov. Podobno kot trasa dirke: "Gre predvsem za zemljo. Tu so tehnično zahtevni spusti s prepadnimi odseki. Široke makadamske ceste, prehodi čez potoke. Pri teh prehodih resnično nisi prepričan, kako globoko je vse skupaj. Vedno izhajam iz tega, da če bi bili pregloboko, potem bi to označili ali pa bi tam nekdo stal."

Nagliča in Pintaričevo čaka še en dan dirkanja
Sicer pa je pri članih Rok Naglič na 29. mestu, pri članicah pa je Blaža Pintarič peta. Pred obema je še nedeljski olimpijski kros. So pa s tekmovanji zaključile kategorije masters. Tudi Masters 3. Bart Brentjens je dirko dobil, Peter Vesel pa je bil drugi. Aleš Boben pa sedmi. "Konkurenca tukaj je res močna, še posebej v moški in ženski elite konkurenci, saj je to za nekatere prvi test pred začetkom sezone, za druge pa zadnja dirka pred Cape Epicom,” je pojasnil Vesel.

"Ko smo mislili, da ni več prostora, so se od nekje izvlekli se sedeži. Pručke na sredini."
Peter Vesel

Obenem tekmovalci in tekmovalke nabirajo točke za uvrstitev na olimpijske igre. Skupinica Slovencev si bo jutri ogledala še nastopa Pintaričeve in Nagliča, v torek pa odpotujejo vsi skupaj domov. Z letalom, in ne s takim prevozom, kot ga lahko vidite na fotografiji: "Prevoz na dirko je bil v stilu 'Ko to tamo pjeva'. Ko smo mislili, da ni več prostora, so se od nekje izvlekli se sedeži. Pručke na sredini."

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ