Veselova zmagovita vožnja v Braziliji

Veselova zmagovita vožnja v Braziliji
14.11.2021 AVTOR: DZ

Po prestižni zmagi in slavju na dirki Cape Epic je Peter Vesel zdaj dobil še Brasil Ride. V Braziliji je nastopal s Pablom Rodriguezom.

Na dirki Cape Epic je Peter Vesel uspešno nastopal z nekdanjim olimpijskim prvakom Bartom Brentjensom. Po vrnitvi iz Afrike, pa je kmalu odšel naprej. Na dirko v Brazilijo. Gre za etapno preizkušnjo za gorske kolesarje, ki poteka po podobnem formatu kot prej omenjeni Cape Epic.

Tudi na Brasil Ride kolesarji in kolesarke nastopajo v parih. Petra Vesela je an dirko povabil Pablo Rodriguez. Skupaj z Rodrigezom sta nastopala v kategoriji Grand Masters. Zdaj je za njimi sedem etap in več kot 28 ur pravega dirkanja. Peter Vesel in Pablo Rodriguez sta bila premočna za tekmece v tej kategoriji in v zadnji etapi sta zmago prepustila Kunkelerju in Mariosi.

V skupnem seštevku pa sta najbližja zasledovalca premagala za več kot pol ure. "Sedem dni. Sedem etap. Okrog 29 ur na kolesu. Težka dirka zaradi zahtevnih vzponov in dolgih etap. Če bi bilo vseh osem dni takih, kot so bile štiri etape, potem ne vem, koliko tekmovalcev bi sploh lahko končalo dirko. Še profiji bi najbrž imeli težave," je iz Brazilije, še pred vrintvijo v Slovenijo sporočil Vesel:

"Povprečne temperautre so bile okrog 33 stopinj. Visoka vlaga, veliko blata, kar ti jemlje še dodatno energijo. Višincev sicer ni bilo tako zelo veliko, a gre za zahteven teren. Strmi vzponi. Gre za 25-30 odstotne rampe. Ali rineš kolo, ali pa se pelješ v filter." Vesel in Rodriguez sta tako ponovila podvig iz leta 2017 in sta se veselila zaslužene zmage v skupnem seštevku.

V absolutni konkurenci sta bila po več kot 21 urah dikranja najboljša Becking in Dias. V kategoriji Masters sta bila najboljša Hugo Neto in Joao Firmino. Pri ženskah sta zmagali Naima Diesner in Anna Jordens.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ