Vid Peršak 25. na prvi dirki svetovne serije v enduru

Vid Peršak 25. na prvi dirki svetovne serije v enduru
13.05.2024 AVTOR: Uredništvo, Foto: Jaka Močilnik

Z dirko v Italiji se je začela letošnja svetovna serija v disciplini enduro, po dirki pa lahko poročamo o novem uspehu Vida Peršaka.

Nesporno prvi tekmovalec slovenske enduro scene je v Finale Ligure osvojil 25. mesto ter tako že na začetku sezone potrdil stik s svetovno elito.

Korošec, od začetka letošnjega leta član ekipe Unior-Sinter Factory Racing, se je na legendarno prizorišče odpravil z veliko novostmi, poleg nove ekipe seveda najbolj seveda izstopata novo kolo in oprema. Spremembe in predvsem trdo delo v zimskem času so obrodile sadove in Vid je že v začetku sezone dosegel odlično 25. mesto v svetovni seriji. V lanski sezoni je bil višje uvrščen le enkrat, kar še dodatno potrjuje dobro formo.

Vid Peršak: "Za nami je naporen teden, ampak smo se ogromno naučili. Ko se dirka odvije po načrtih je občutek dober, delo v času izven sezone pa poplačano. Dirko v Finalu sem začel malce rezervirano, saj sem vedel, da bo dirka zelo dolga. Po prvi etapi sem počasi dodajal, žal pa sem z manjšo tehnično težavo na zadnji etapi zapravil še višjo uvrstitev. Kolo je super, zagotovo pa so še rezerve in zato se že veselim nove priložnosti čez teden dni."

Svetovna serija v gorskem kolesarstvu se nadaljuje že ta teden, na novem prizorišču Bielsko-Biala na Poljskem. Na sporedu so dirke v spustu in enduru.

Povezava:
WHOOP UCI Mountain Bike World Series: https://ucimtbworldseries.com

Značke: Gorsko
Ključne besede:
Enduro
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ