Vid Peršak je prestopil v ekipo Unior-Sinter Factory Racing

Vid Peršak je prestopil v ekipo Unior-Sinter Factory Racing
02.04.2024 AVTOR: Sporočilo za javnost

Vid Peršak je nesporno prvo ime slovenskega endura, z zelo dobrimi rezultati v svetovnem pokalu pa si je naredil ime tudi na mednarodni sceni.

V sezono 2024 vstopa v povsem novi podobi, v dresu ekipe Unior-Sinter Factory Racing, kar pomeni menjavo okolja in tudi kolesa. Vid je ob tem postal tudi trener v kolesarski šoli Kolesarskega kluba Rajd.Vid Peršak je serijski zmagovalec serije SloEnduro, v svetovnem pokalu pa se lahko pohvali z uvrstitvami med prvo petnajsterico. V sezoni 2024 bo na obeh serijah dirkal za ekipo UniorSinter Factory Racing, ki se tako po letih odsotnosti znova vrača v disciplino enduro.
“Programu sem se želel priključiti, ker velik del ekipe izbira iz Slovenije in je v njej veliko znanja. Ekipa mi ponuja sproščeno okolje, ob tem pa smo vsi osredotočeni na najboljše možno delovanje. V ekipi Unior-Sinter je bilo v vseh teh letih veliko odličnih tekmovalcev in v veliko čast mi je, da se lahko pridružim tej zgodbi. S tem pa prihaja tudi odgovornost, ki sega preko mojega dirkanja - s klubom si delimo vizijo razvoja razvoja in dela z mladimi tekmovalci,” je ob objavi novice povedal Vid.

Vid bo tako po novem dirkal s kolesom Trek Slash, vzmetenje Fox pa že pozna iz preteklih let. Z novim kolesom se je hitro spoprijateljil, seveda pa bo treba do prvih velikih dirk še izpiliti vse nastavitve. Rezultatski cilji so visoki, ne pa tudi edino merilo uspeha. Vid je namreč postal tudi trener v Rajdovi kolesarski šoli, kjer dela z mladimi kolesarji in skrbi za naslednje generacije vrhunskih tekmovalcev. Zagotovo pa se bo vpliv poznal tudi v tovarniški ekipi. Prav tako pa bo Vid še naprej organiziral svoje kampe, ki so bili vedno zelo dobro obiskani in prav tako pripomorejo k dvigu celotne gorskokolesarske scene.“Vrsto let sem dirkal za tovarniške ekipe in to znanje lahko prenesem v novo okolje, dodam nove ideje in dobim tudi sam nove ideje za naprej. Po toliko časa je ravno to botrovalo moji odločitvi, da zamenjam ekipo. Rad bi poudaril, da mi je pomembno delo z mladimi, to je velik de mene in moje tekmovalne kariere. Rezultati so pomembni, hkrati pa je pomembno, kako se vse to skupaj predstavlja. Gledajo nas naslednje generacije, tudi kot vzornike, enduro je disciplina s prihodnostjo in zaradi vsega tega je pomembno, kako delamo in kaj prispevamo našim naslednikom. Pri tem ni tako pomembno, kaj se bo zgodilo v svetovnem pokalu, spremembe so zdrave in prinašajo nove izzive.” dodaja Vid Peršak.

Grega Stopar, vodja ekipe Unior-Sinter Factory Racing: “Vid za nas pomeni veliko več kot ponovno prisotnost ekipe na najvišjem nivoju dirkanja v enduru, postal je tudi trener v Kolesarskem klub Rajd, kar je še dodatno dvignilo naš celotni razvojni program. Preko tovarniške ekipe smo vedno skušali prenesti del vsega skupaj na mlade kolesarje in verjetno v tem še nikoli prej nismo bili v tako dobrem položaju. Vid nima samo izkušenj, ampak tudi ustrezno formalno izobrazbo, hkrati pa znanje in željo vse to predati naprej.”Prva dirka svetovne serije v enduru bo potekala maja v Italiji, še pred tem pa bo Vid dirkal v seriji SloEnduro.

Značke: Gorsko
Ključne besede:
Vid Peršak
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ