Video: Karbonski Santa Cruz V10 počil kot jajce

Video: Karbonski Santa Cruz V10 počil kot jajce
26.08.2017 AVTOR: Vladimir Pakrac
Na treningu za finalno dirko svetovnega pokala v spustu je boj med najboljšimi včeraj nekoliko zasenčila spektakularna nesreča vodilnega v skupnem seštevku, ki pa se je na srečo končala le s počenim okvirjem.

Nadvse pester konec tedna se obeta v italijanskem Val di Soleju, kjer bo danes potekala finalna dirka svetovnega pokala v spustu. Kot, da napet boj med vodilnim v skupnem seštevku, Južnoafričanom Gregom Minnaarjem (Santa Cruz Syndicate) in njegovim zasledovalcem, Američanom Aaronom Gwinom (YT Mob), ne bi bil dovolj napet, jo je včeraj Minnararju zagodla še (ne)sreča. V eni izmed kompresij je Minnaar pri veliki hitrosti izgubil nadzor nad kolesom, ki ga je dobesedno katapultiralo v bližnje stoječo opozorilno tablo. Rezultat direktnega udarca okvirja v drog pa je, na dveh mestih počen prednji trikotnik Minnaarjevega Santa Cruz V10.

O nivoju na kakršnem tekmujejo najboljši, veliko pove dejstvo, da je v manj kot 45 minutah po nesreči, ekipni mehanik uspel sestaviti popolnoma novo kolo, na katerem je Minnaar v kvalifikacijah uspel doseči neverjetno drugo mesto - za Gwinom. 

 

 

Prenos današnje dirke se začne s štartom deklet ob 13:00, ogledate pa si ga lahko na redbull.tv

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ