Video: merilec moči v podplatu čevlja

Video: merilec moči v podplatu čevlja
06.09.2016 AVTOR: Blaž Mazi
Proizvajalec Luck ob koncu leta napoveduje revolucijo v merjenju moči

Bil je povsem običajen dan na sejmu Eurobike. Dokler se v medijskem središču niso razširile novice, da je na stojnici proizvajalca Luck prototip merilca moči, vgrajenega v podplate čevljev.

Odhitel sem do majhne, nevpadljive stojnice, na kateri so bili lično zloženi pari čevljev, a nikakršnega plakata, kričeče vitrine in zloglasnih reklamnih sloganov. Predstavnike podjetja sem previdno vprašal, ali bi mi pokazali omenjeno čudo.

Nekaj časa sta se nasmihala in iz omarice izpod pulta izvlekla na videz povsem običajen čevelj, ki pa je imel po sredini res nekoliko (približno 5 milimetrov) debelejši podplat. Eden od njiju je se je v kolesarskem dresu zavihtel na kolo in začel poganjati.

Merilec moči v podplatu je povezal s prenosnim telefonom ter hkrati vsebino prenašal na zaslon televizije. Demonstracija je potekala samo z levim čevljem, mišljeno je, da sta merilca seveda v obeh. Podatke o moči in kadenci bodo čevlji posredovali na zaslon android, ios telefone, ANT+, bluetooth in druge naprave.

Dejstvo je, da Luck na sejmu inovacije ni na veliko oglaševal. V bistvu sploh ne. Dejstvo je tudi, da je videti prototip - glede na bližnje napovedi o serijski proizvodnji - precej surovo. Po zagotovilih prisotnih, bodo čevlji za prodajo nared "v nekaj mesecih ", cena pa bo "približno 200 evrov ". 

Najbolj zanimivo je, da prototip v omarici pod pultom niso skrivali zgolj za radovedne novinarje, ampak tudi poslovneže. V kotu stojnice so namreč potekali intenzivni sestanki in preverjanja trgov. Kolikor mi je uspelo ujeti na uho, so se ravno dogovorili za zastopnika na italijanskem trgu, radovedni pa so bili tudi glede kolesarske scene v Sloveniji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ