VIDEO: Protest kolesarjev, 2 zmagi in Angliru (2. del)

VIDEO: Protest kolesarjev, 2 zmagi in Angliru (2. del)
09.11.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Kot obljubljeno. Iz moštva Jumbo Visma so na Youtube objavili drugi del povzetka letošnje dirke po Španiji.

Če smo lani dolgo čakali na dokumentarni film o zmagi Primoža Rogliča na dirki po Španiji 2019, so se pri Jumbo Vismi letos odločili za drugačen pristop. Namesto, da bi celotno dirko pokazali v enem filmu, so ta povzetek razdelili na tri dele.




Prvega ste si že lahko ogledali včeraj. Tu je še drugi del, ki pokaže, kaj se je znotraj ekipe dogajalo od sedme do 12. etape. V tem obdobju je Roglič dobil dve etapi. Po izjemnem boju s Carapasom je najprej dobil osmo etapo na Alto de Moncalvillo, potem pa še deseto do Suancesa.

Tam je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Čeprav sta imela s Carapazom isti čas, je Roglič nosil rdečo majico. Pred začetkom naslednje etape so kolesarji z njihovim predstavnikov Chrisom Froomom protestirali zaradi zmešnjave, ki so jo povzročili komisarji.

Čeprav je bilo v pravilniku zapisano, da se zaostanke v deseti etapi preračunava, kot da gre za ravninsko preizkušnjo, so si kasneje premislili. Zato je tudi Carapaz izgubil tri sekunde več.

Razlog za protest je tudi bil, da bi se način dirkanja spremenil, saj bi v tem primeru rdečo majico nosil Carapaz. Dirka se je kljub vsemu nadaljevala. Kako so vse skupaj sprejeli pri Jumbo Vismi pa v sami 15-minutni reportaži.

Za konec tega drugega dela pa še 12. etapa na Angliru. Hugh Carthy jo je dobil, Primož Roglič je sicer izgubil rdečo majico, a je pred dnevom odmora za vodilnim Carapazom zaostajal za vsega deset sekund.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ