VIDEO: Stare - Antidoping je počasi ujel doping

VIDEO: Stare - Antidoping je počasi ujel doping
30.10.2012 AVTOR: D. Z.
Dr. Andrej Stare je kot gost oddaje Studio City v svojem slogu komentiral dopinške afere, predvsem afero okrog Lancea Armstronga.
Najprej je dejal, da dvomi v to, da je Lance Armstrong resnično preživel raka in da se mu je ta razširil na možgane. Dodal je, da so se pri Wadi odločili, da pregledajo vzorce za nazaj, s sodobnimi metodami, ki so jim omogočile, da so odkrili nekatere nove snovi, ki jih takrat niso mogli. Obenem je dodal, da so zdaj tisti, ki se borijo proti dopingu precej bolj napredni.

"Antidoping je počasi ujel doping. Wada je na svojo stran uspela pridobiti mnoge ljudi, snovalce dopinga, na svojo stran. Z novimi metodami, predvsem s preiskavo, ki se imenuje imunska elektroforeza, so nekako dohiteli doping in ga v določenih stvareh tudi prehiteli. Danes ni več tako, da bi bil doping korak pred antidopingom. Zato je vedno več in več novih odkritij. Samo v kolesarskih vrstah so doslej ujeli že 452 kolesarjev z jemanjem nedovoljenih poživil."

Stare se je obregnil tudi ob številko 39. Toliko naj bi namreč bilo slovenskih športnikov, ki so padli na dopinški kontroli. "Prepričan sem, da imajo nekateri zelo slab spanec in da rabijo veliko pripomočkov, da lahko zaspijo. 39 na stotisoč aktivnih športnikov. To je ogromno. Slovenija je ogrožena, kar se tiče dopinga. Krovne organizacije, športne zveze niso tako aktivno proti dopingu. Mi smo še vedno v fazi, da radi preštevamo medalje," je dejal reporter na TV Slovenija Andrej Stare.

Poudaril je še, da se strinja s tem, da se bo na tak način preteklost športa spremenila, s čimer se tudi strinja. "Vedeti moramo, da so ti ljudje do zmag prišli s prevaro. S prevaro so denar odvzeli nekomu, ki dopinga ni jemal." Zato je pohvalil Američane, ki so, po njegovih besedah, pokazali, da jih je nekaj v hlačah, ko so kaznovali Marion Jones, jo strpali v zapor in jo tudi finančno kaznovali. Podal je še nekaj številk. Do zdaj so na dopingu ujeli 8656 športnikov, Wada pa meni, da ujamejo približno 1,5 do 2 odstotka dopingiranih športnikov.
Značke: Cestno
Komentarji
hmm 30.10.2012 18:18

Ja izjavljal je take neumnosti in se je videlo da o kolesarstvu mima pojma, še majn o primeru LA! Bolje da ostane pri komentiranju atletike.  (Če bi se LA pr njemu zdravil bi po moje tanko piskal, ker mu je komaj šlo iz jezika, da je imel raka ... imel sem občutek, da bi še to najraje zanikal). nagubano čelo

Pravi amater je izpadu.

Stelvio 30.10.2012 18:27

no, no, ne ga tok v drek tlačit.. je edini, ki ve, da so stare vzorce LA z novimi postopki odkrili za pozitivne.. ;)

nm2412 30.10.2012 18:37

no no ni edini ANUBIS JE BIL PRED STARETOM

anubis 30.10.2012 19:01

Itak, vsa čast za ta prispevek. Že kdaj sem rekel, da je vprašanje, če je sploh preživel raka. Vedno bolj sem prepričan, da ga ni, kar bi na vse zadnje bilo edino logično...

Stelvio 30.10.2012 19:05
@anubis:

Itak, vsa čast za ta prispevek. Že kdaj sem rekel, da je vprašanje, če je sploh preživel raka. Vedno bolj sem prepričan, da ga ni, kar bi na vse zadnje bilo edino logično...

pojdi to njegovi mami povedat.. da jo je v bistvu nategnil.

razen če hočeš v bistvu reči, da ga ni preživel, da je torej pokojni. To bi se dalo lažje razložit, ja.

anubis 30.10.2012 19:24
@Stelvio:
@anubis:

Itak, vsa čast za ta prispevek. Že kdaj sem rekel, da je vprašanje, če je sploh preživel raka. Vedno bolj sem prepričan, da ga ni, kar bi na vse zadnje bilo edino logično...

pojdi to njegovi mami povedat.. da jo je v bistvu nategnil.

razen če hočeš v bistvu reči, da ga ni preživel, da je torej pokojni. To bi se dalo lažje razložit, ja.

Nekaj, kar nisi nikoli imel ne moreš preživet a ne...mežik

copi 30.10.2012 19:29

Ne vem zakaj se tako neumne izjave kvazi Dr. Stareta sploh objavljajo na bicikel.com

Zajebanec 30.10.2012 19:37

kaj bo ta Stare mutil o dopingu,če pa je sam non stop zadet in predoziran...kul

SkotiPipen 30.10.2012 19:55
@Zajebanec:

kaj bo ta Stare mutil o dopingu,če pa je sam non stop zadet in predoziran...kul

nogav1ca 30.10.2012 20:21

Meni se zdi, da je Stare zelel povedat, da dvomi, da je imel metastaze in ne raka na testisu.

Luftpumpa 30.10.2012 20:49

Dvomim, da si nekdo da za hec odstraniti en testis. Dvomim, da si nekdo da za salo dvakrat odpreti glavo. In da gre prostovoljno skozi stiri cikle kemoterapije. 

Nihce ne ve natancno, zakaj in kako nekdo dobi raka, ampak dr. Ferrarija je takrat zaskrbelo, ce le ni bila zloraba rastnih hormonov vzrok za prekomerno rast in razmnozevanje celic in posledicno za rak.

Vse ostalo od Stareta predvsem kar se tice stevilk in prevare postenih sportnikov pa zveni zelo plavzibilno.

 

hmm 30.10.2012 20:56
@nogav1ca:

Meni se zdi, da je Stare zelel povedat, da dvomi, da je imel metastaze in ne raka na testisu.

... ja prav se ti je zdelo,.... zelo lahko mu je šlo to z  jezika, brez da bi prej videl njegove izvide. Zelo ne odgovorno .... od zame ("kvazi Dr.") in čisto prevečkrat praksa naših zdravnikov .... ("hvala bogu"seveda ne vseh).

Bolje da de "drži flaške" kot na zgornji sliki in komentira tisto kar se mu izpiše na ekranu če googla med komentiranjem ...., vsaj neumnosti ne bo govoril ... neodločen

ZooTv 30.10.2012 21:21
@nogav1ca:

Meni se zdi, da je Stare zelel povedat, da dvomi, da je imel metastaze in ne raka na testisu.

včeraj je že to povedal, v preteklosti je pa tudi že bluzil vse ostalo ... v tem intervjuju - playboy - npr. govori o tem, da je Armstrong po naslovu svetovnega prvaka kao izginil in da so Američani rekli, da je imel kao raka, da je bil v priviligiranem položaju - beri med vrsticami, da je imel TUE za testosteron - kar pa seveda ni res ... Stare je v priloženem linku in pa včeraj v oddaji glede Armstronga bluzil na pamet in kdor pozna zgodbo, se mu je lahko samo smejal, večino gledalcev včerajšnje oddaje, pa je napizdil s svojimi pol resnicami glede primera LA

LukecKukec 30.10.2012 21:34

Stare je vedno pameten, sploh ko je govora o dopingu. Najbolj me jezi to, da se obrača kot veter piha oz. imam občutek, da deluje v afektu. Ko je M. Jones osvajala medalje kot po tekočem traku jo je koval v zvezde, sedaj jo pljuva in prezira.

V tem intervjuju ni povedal nič novega oz. si je očitno prebral nekaj člankov na netu in jih povzemal, na žalost dokaj nenatančno, saj je že uvodoma zamenjal USADO in WADO.

Prince 30.10.2012 21:45

Sori, ampak zdj ste pa res eni pametni... kljub vsemu je Andrej Stare kljub vsemu Andrej Stare dr. med. In zdaj naj bi bil zaradi kakega pirčka, ki ga spije popolnoma nekompetenten za dajanje izjav in lastnega mišljenja??? OK, in kdo je zdaj kompetenten, da oceni kaj je res in kaj ne??? Morda mi? Navadni rekreativci in uporabniki foruma, morebitni (ne vem, ugibam... štromarji (kar sem tudi sam))??? Pa za kakšne f**ing frajerje in poznavalce se imate nekateri??? In vsi "poznavalci" kolesarstva in LA ste seveda večje face in bolj podučeni o situaciji kot vsi člani organizacij, ki od tega živijo in so za to dobro plačani.... Hm, kaj pa če bi se prijavli na WADA-o v službo?? Zihr vas bodo sprejeli, saj že zdaj vse veste, pa niti nimate vseh potrebnih podatkov... pa saj... kdo jih pa rabi?? Najbolj na k***c mi gre pa tistih par ljudi, ki očitno pričakujejo, da jim bo USADA direkt poslala dokaze, da bodo potem lahko na tem forumu rekli: "U jebenti, pa se ga je res prtiskov." Pa kva vam ni jasno???

ZooTv 30.10.2012 21:54

Prince, to da je Doktor strokovnjak, mu ne dovoljuje da prodaja neresnice in na veliko bluzi o neki zadevi, ki je ne pozna dovolj natančno. Od strokovnjaka kot je on, se pričakuje da zadevo razišče še bolj podrobno kot nekateri forumaši, ne pa da vsak, ki vsaj malo pozna zadevo ve, da je včeraj samozavestno natrosil kar nekaj neumnosti ... ker ko taki mnenjski voditelj govori neumnosti v primeru LA, pomeni, da velik del populacije naprej potem prodaja to zgodbo.

Prince 30.10.2012 22:02

Lej, se povsem strinjam... in če kar precejšnje število strokovnjakov in poznavalcev ugotovi, da je bila obtožba USADA-e utemeljena in da prav vsi sponzorji z vsem svojim odvetniškim in svetovalnim aparatom odstopijo od pogodb??? Kaj ti to pomeni?? Da so vsi butli?? In dr. Stare je vse samo potrdil... pa še to ti moram povedati, ker glih vem... dr. Stare, je kljub nekaterim "smešnim" in samosvojim komentarjem še vedno Mr. Somebody!!! Njegovi podatki so marsikdaj natančnejši kot Google-ovi... Človek je enciklopedija športa, tako da ga ne podcenjuj... Ima pač svoj način komentiranja, kar pa ni nujno slabo...
 

ZooTv 30.10.2012 22:15

Prince, tebi res ni jasno ob kaj se jaz obregam glede včerajšnjega nastopa Stareta ... poglej si video ... Citat mojega posta iz drugega foruma, ker se mi še ne da enkrat istega pisat

 

Stare pa na začetku pri Armstrongu malo v prazno strelja. Reče, da so ga dobili, da je jemal kortikosteroide in doda, da so rekli "aha, to je pa povezano s terapijo tega raka" - tega ni nihče noben nikoli rekel, to si je Stare kr izmislil - Doktor, preveri dejstva. Potem pa govori, da se je zgodba zaključila, ker so mu za nazaj testirali vzorce in odrkili pozitivne teste za nazaj in da so ga zaradi tega obsodili - še enkrat - Doktor, preveri dejstva.
Tudi v preteklosti je Doktor po slovenskih medijih širil dokazano neresnico o Armstrongu - da je imel zaradi prebolelega raka dovoljenje za jemanje testosterona in bil zaradi tega v prednosti pred sotekmovalci - kot je mogoče logično sklepati iz vseh dokazov, tega seveda ni imel. Pa tam o umiku sponzorjev ga tudi tako naivno zabluzi...

Kot rečeno jaz Stareta nič ne podcenjujem. Od kod je razvidno, da bi ga naj podcenjeval?! Jaz samo navajam, da je včeraj govoril neresnice.

 

In pa - všeč mi njegov način komentiranja, je pa seveda NUJNO slabo, ko širi neresnico in nekdo s takim statusom kot ga ima on glede antidopinga v slovenski javnosti, si tega enostavno ne bi smel privoščit.

 

Prince 30.10.2012 22:32

OK... potemtakem so sponzorji odstopili, ker je nekdo samo nekaj rekel... in verjetno se nekdo, ki se profesionalno ukvarja s športnim komentiranjem in ki od tega živi kar izmisli o tistem s kortikosteroidi?? Misliš, da to niso malce prehude izjave?? Zaradi tega se lahko poslovi od svoje službe za vedno!!! Brez dokazov?? Seveda boš sedaj rekel, da želiš videt dokaze, ampak pozabi, tebi jih ne bo nihče pošiljal...
Am, kar se pa tiče "dovoljenih" zdravil, ki jih je LA jemal je pa tako, da je malce čudno, da si lahko en športnik privošči zdravila, ki jih nihče več na svetu ne sme uporabljati... Pa saj je itak tako, da ti samo pošlji mejl odgovornim, ki zahtevajo vse milijone od nagrad nazaj, pa bojo rekli, da so se samo hecali in bodo poslušali tebe.... Kakšni šalabajzerji so, da se tkole zmotijo... in to toliko strokovnjakov naenkrat.... pih..... ;-)

ZooTv 30.10.2012 22:42

OK, vidim da se pogovarjam z nekom, ki nima blage veze. Nič zato.

 

Seveda si je izmislil glede kortikosteroidov. Lance je bil takrat pozitiven ... Staretova izmišljotina je bila v tem "aha, to je pa povezano s terapijo tega raka" - da so ga oprostili zaradi tega. Naj preveri dejstva, ker to ni nihče nikol rekel, da so ga oprostili zaradi tega (razen Stareta), niti se Lance ni takrat na to izgovarjal.

 

Seveda boš sedaj rekel, da želiš videt dokaze, ampak pozabi, tebi jih ne bo nihče pošiljal...

no, ne bi se rad hvalil, da sem marsikaj videl prej, kot pa je bilo uradno ... tudi nogav1ca na tem forumu je eden izmed tistih.

Am, kar se pa tiče "dovoljenih" zdravil, ki jih je LA jemal je pa tako, da je malce čudno, da si lahko en športnik privošči zdravila, ki jih nihče več na svetu ne sme uporabljati... Pa saj je itak tako, da ti samo pošlji mejl odgovornim, ki zahtevajo vse milijone od nagrad nazaj, pa bojo rekli, da so se samo hecali in bodo poslušali tebe.... Kakšni šalabajzerji so, da se tkole zmotijo... in to toliko strokovnjakov naenkrat.... pih..... ;-)

 

A imaš morda težave s semantičnim razumevanjem mojih zapisov? Verjetno nisi edini, ti lahko podrobneje razložim. Če je tako, je krivda tudi na moji strani, ker mi namreč ni niti malo jasno, od kod si potegnil te sklepe, v citiranem odstavku.

 

Merlin 30.10.2012 22:48
@Prince:

OK... potemtakem so sponzorji odstopili, ker je nekdo samo nekaj rekel... in verjetno se nekdo, ki se profesionalno ukvarja s športnim komentiranjem in ki od tega živi kar izmisli o tistem s kortikosteroidi?? Misliš, da to niso malce prehude izjave?? Zaradi tega se lahko poslovi od svoje službe za vedno!!! Brez dokazov?? Seveda boš sedaj rekel, da želiš videt dokaze, ampak pozabi, tebi jih ne bo nihče pošiljal...
Am, kar se pa tiče "dovoljenih" zdravil, ki jih je LA jemal je pa tako, da je malce čudno, da si lahko en športnik privošči zdravila, ki jih nihče več na svetu ne sme uporabljati... Pa saj je itak tako, da ti samo pošlji mejl odgovornim, ki zahtevajo vse milijone od nagrad nazaj, pa bojo rekli, da so se samo hecali in bodo poslušali tebe.... Kakšni šalabajzerji so, da se tkole zmotijo... in to toliko strokovnjakov naenkrat.... pih..... ;-)

Lepo povedano.

 

Ne vem pa kam nekaterei gledajo. So kot noji, ki v strahu tiščijo galvo v zemljo, da ne vidijo....

 

Ž pred leti je bilo sumljivo, najprej rak, potem zdravila, potem super rezultati smeh.

 

Jasno, da je šlo za izgovor 8oziroma privilegij) , tako kot pri veliko športnikih astma.

ZooTv 30.10.2012 22:50

a Prince in Merlin iz mojih postov sklepata, da mislim, da je Lance nedolžen?! ... svašta, res

MADONE 30.10.2012 22:53
@Luftpumpa:

Dvomim, da si nekdo da za hec odstraniti en testis. Dvomim, da si nekdo da za salo dvakrat odpreti glavo. In da gre prostovoljno skozi stiri cikle kemoterapije. 

Nihce ne ve natancno, zakaj in kako nekdo dobi raka, ampak dr. Ferrarija je takrat zaskrbelo, ce le ni bila zloraba rastnih hormonov vzrok za prekomerno rast in razmnozevanje celic in posledicno za rak.

Vse ostalo od Stareta predvsem kar se tice stevilk in prevare postenih sportnikov pa zveni zelo plavzibilno.

 

Stare v oddaji ni trdil da si je Armstrong za hec odstranil en testis, ampak da je  Armstrong imel raka na modih in zato so mu odstranili en testis. Torej raka na modih ni zanikal, vendar je izrazil dvom, da je imel tudi raka na pljučih in v možganih. Tukaj se pa res lahko pojavi dvom, saj naj bi bila Armstrongova pljuča vsa polna rakavih metastaz ( Lance v svoji knjigi opisuje, da so bila pluča na slikanju kot snežni metež..toliko se je rak razširil ). In da bi pozdravil tako napredujočega raka na pljučih in še v možganih.... ?? kaj pa če je res imel le raka na modih ostalega pa ne?  To ve le on sam in zdravniki ki so ga zdravili.

 

V vsakem primeru pa mi na forumu nismo nič bolje obveščeni kot Stare.. mislim da nima nihče tukaj informacije iz prve roke,izvida, preiskave.... vse iformacije informacije z spleta iz pete,desete ali stote roke pa niso nek hud argument.

 

 

Stelvio 30.10.2012 22:57

zgleda enim zgine razumevanje napisanega, čim se pojavi beseda Armstrong.. Nihče ne zagovarja LA, nihče ne govori o nedolžnosti, problem v tej temi je le pavšalno komentiranje dr. Stareta o konkretno tem dopinškem primeru. Kot strokovnjak si res ne bi smel privoščit dveh neresnic, in to sta

a) da so Lanceu z novimi sredstvi stare vzorce potrdili kot pozitivne;

b) da je bil pozitiven na kortikosteroide, pa se je skliceval na terapijo raka (se je na ožuljeno sedalo, pa še to z domnevno naknadno izdanimi zdravniškimi spričevali)

 

Valda se je model filal, do ušes in še čez, ampak je tok dobr obvladoval sistem, da ga niso ujeli.

Zato je zame še zmeraj car ;)

ZooTv 30.10.2012 23:00

MADONE, marsikdo na tem forumu je glede primera LA precej bolje obveščen kot Stare. Problem je v tem, da Stare ni prebral niti uradnega poročila USADA-e (pa pametuje), ki je sprožilo to, da so se mainstream mediji dokončno zbudili.

Stelvio 30.10.2012 23:14uploadedDusanK 31.10.2012 05:41
@Stelvio:

zgleda enim zgine razumevanje napisanega, čim se pojavi beseda Armstrong.. Nihče ne zagovarja LA, nihče ne govori o nedolžnosti, problem v tej temi je le pavšalno komentiranje dr. Stareta o konkretno tem dopinškem primeru. Kot strokovnjak si res ne bi smel privoščit dveh neresnic, in to sta

a) da so Lanceu z novimi sredstvi stare vzorce potrdili kot pozitivne;

b) da je bil pozitiven na kortikosteroide, pa se je skliceval na terapijo raka (se je na ožuljeno sedalo, pa še to z domnevno naknadno izdanimi zdravniškimi spričevali)

 

Valda se je model filal, do ušes in še čez, ampak je tok dobr obvladoval sistem, da ga niso ujeli.

Zato je zame še zmeraj car ;)

 

Tako kot dr. Stareta je tudi tebe rahlo zapustilo razumevanje v zadnjem odstavku.

Je bančna uslužbenka, ki ogoljufa komintente, carica?
Je predrznež, ki tanka bencin ne da bi ga plačal, car ?
Je gradbeni tajkun, ki nagrebe in ne izplača poštenih delovnih ljudi, car?

Je kolesar, ki se šlepa z motorjem v breg, car ?


To so zame prevaranti, ki z goljufijo ali prepovedanimi dejanji pridejo do določene prednosti, na račun poštenih ljudi.


Ja, car.

Kot vpraša sine fotra:

"Ati, ati, kako sem jaz prišel na svet ?"

"Štorkla te je prinesla!"

"Ati, kaj si ti car ! Kaj si ti vse pof*ku !"


Ne izgubljat razsodnost kaj je prav in kaj ne.

laufar 31.10.2012 07:18

Za 7X zmagat tour bi marsikateri kolesar dal en jajc preč!

Stelvio 31.10.2012 09:08
@DusanK:
@Stelvio:

zgleda enim zgine razumevanje napisanega, čim se pojavi beseda Armstrong.. Nihče ne zagovarja LA, nihče ne govori o nedolžnosti, problem v tej temi je le pavšalno komentiranje dr. Stareta o konkretno tem dopinškem primeru. Kot strokovnjak si res ne bi smel privoščit dveh neresnic, in to sta

a) da so Lanceu z novimi sredstvi stare vzorce potrdili kot pozitivne;

b) da je bil pozitiven na kortikosteroide, pa se je skliceval na terapijo raka (se je na ožuljeno sedalo, pa še to z domnevno naknadno izdanimi zdravniškimi spričevali)

 

Valda se je model filal, do ušes in še čez, ampak je tok dobr obvladoval sistem, da ga niso ujeli.

Zato je zame še zmeraj car ;)

 

Tako kot dr. Stareta je tudi tebe rahlo zapustilo razumevanje v zadnjem odstavku.

Je bančna uslužbenka, ki ogoljufa komintente, carica?
Je predrznež, ki tanka bencin ne da bi ga plačal, car ?
Je gradbeni tajkun, ki nagrebe in ne izplača poštenih delovnih ljudi, car?

Je kolesar, ki se šlepa z motorjem v breg, car ?


To so zame prevaranti, ki z goljufijo ali prepovedanimi dejanji pridejo do določene prednosti, na račun poštenih ljudi.


Ja, car.

Kot vpraša sine fotra:

"Ati, ati, kako sem jaz prišel na svet ?"

"Štorkla te je prinesla!"

"Ati, kaj si ti car ! Kaj si ti vse pof*ku !"


Ne izgubljat razsodnost kaj je prav in kaj ne.

stvari je treba postavit v nek okvir.. in v kolesarstvu je žal okvir ta, da vsi lovijo v kalnem in ga ni profija med 100, ki bi bil čist. Podlaga za to razmišljanje mi je razširjenost omerte - če bi se fiksala samo peščica, bi jih tista čista večina že zdavnaj izločila. Tako pa je ravno obratno - ko se oglasi kdo, ki začne razgaljat gnilost sistem, ga večina zatre. Ko sliko pogledaš v tem okviru, vidiš, da je bil LA pač v tem najboljši in je igro spilil do perfekcije.

 

Kot pravi Balaševič..

 

Pa, svi što gube se ljute, to je poznata stvar
A svako gubi bar ponekad ali nikad Boža zvani Pub

Džaba vam novci moji sinovci, džaba vam bilo dobre volje
I pogledi čvrsti, lepljivi prsti, ja ipak varam malo bolje

 

PS: Bila bi mi pa sporna uporaba motorčka..

 

 

anubis 31.10.2012 09:49

Ne piši o Balaševiću, če ga ne razumeš.

 

Svi što gube se ljute(kontekst je v poštenem gubljenju, nesposobnosti, šibkosti...nikakor pa ne v goljufanju)

Stelvio 31.10.2012 09:55
@anubis:

Ne piši o Balaševiću, če ga ne razumeš.

 

Svi što gube se ljute(kontekst je v poštenem gubljenju, nesposobnosti, šibkosti...nikakor pa ne v goljufanju)

o, hvala za razsvetlitev ;) daj si vseen zadnji košček refrena preberi..

 

e, pa da...

anubis 31.10.2012 09:59
@Stelvio:
@anubis:

Ne piši o Balaševiću, če ga ne razumeš.

 

Svi što gube se ljute(kontekst je v poštenem gubljenju, nesposobnosti, šibkosti...nikakor pa ne v goljufanju)

o, hvala za razsvetlitev ;) daj si vseen zadnji košček refrena preberi..

 

e, pa da...

Predobro poznam Balaševića, brez, da ga berem. Hotel sem ti samo povedat, da pokera(ali če hočeš "varanje na kartama") ne gre primerjat s kolesarstvom ali kolesarskim dopingom. Niti ene skupne točke ni. Upam, da razumeš, ker nisem imel namen napast tvoj komentar...

andrej74 31.10.2012 10:56

Dr. Stare ve o dopingu toliko kot povprečna šivilja o visoki modi in proizvodnji Hugo Boss oblek.

anubis 31.10.2012 11:11
@andrej74:

Dr. Stare ve o dopingu toliko kot povprečna šivilja o visoki modi in proizvodnji Hugo Boss oblek.

Važno, da si ti pameten in vse veš. Poglej rajši, če ti globus stoji na ramah...

andrej74 31.10.2012 11:26
@anubis:
@andrej74:

Dr. Stare ve o dopingu toliko kot povprečna šivilja o visoki modi in proizvodnji Hugo Boss oblek.

Važno, da si ti pameten in vse veš. Poglej rajši, če ti globus stoji na ramah...


V današnjem času sploh ni pomembno kaj veš in kaj ne. Pomembno je, da veš kaj moraš vedeti v določenem trenutku in si to poiščeš tam kjer je zadeva "naložena". Takšni kot je Dr. Stare in podobni pa bi radi solili pamet kar iz glave kot se reče. Nihče ne ve vsega in za popolno informacijo je potrebno malo več kot prebrati kakšen strokovni članek. Tisti, ki se konkretno ukvarjajo s prodajo "dopinga" so vedno malenkost pred preiskovalci in tako bo ostalo.
 Kar meni stoji na ramenih pa je za takšne kot si ti pobožna želja brez upanja na uresničitev.

anubis 31.10.2012 11:41
@andrej74:
@anubis:
@andrej74:

Dr. Stare ve o dopingu toliko kot povprečna šivilja o visoki modi in proizvodnji Hugo Boss oblek.

Važno, da si ti pameten in vse veš. Poglej rajši, če ti globus stoji na ramah...


V današnjem času sploh ni pomembno kaj veš in kaj ne. Pomembno je, da veš kaj moraš vedeti v določenem trenutku in si to poiščeš tam kjer je zadeva "naložena". Takšni kot je Dr. Stare in podobni pa bi radi solili pamet kar iz glave kot se reče. Nihče ne ve vsega in za popolno informacijo je potrebno malo več kot prebrati kakšen strokovni članek. Tisti, ki se konkretno ukvarjajo s prodajo "dopinga" so vedno malenkost pred preiskovalci in tako bo ostalo.
 Kar meni stoji na ramenih pa je za takšne kot si ti pobožna želja brez upanja na uresničitev.

In na koncu, ker ti veš eno stran več kot knjiga in imaš petnajst fakultet(mimigrede čestitam), zaupaj širnemu svetu, zakaj se lahko oglasi nešteto podkovanih strokovnjakov in zakaj so njihove trditve za te veleuma povprečne, brezvezne, neumne, plitve in tako naprej. Z drugimi besedami, zakaj misliš, da si bolj pameten od vseh ljudi, ki za razliko od tebe nekaj veljajo. Informacije z neta so veliko premalo za kaj tekega. Pa srečno...

andrej74 31.10.2012 11:59
@anubis:
@andrej74:
@anubis:
@andrej74:

Dr. Stare ve o dopingu toliko kot povprečna šivilja o visoki modi in proizvodnji Hugo Boss oblek.

Važno, da si ti pameten in vse veš. Poglej rajši, če ti globus stoji na ramah...


V današnjem času sploh ni pomembno kaj veš in kaj ne. Pomembno je, da veš kaj moraš vedeti v določenem trenutku in si to poiščeš tam kjer je zadeva "naložena". Takšni kot je Dr. Stare in podobni pa bi radi solili pamet kar iz glave kot se reče. Nihče ne ve vsega in za popolno informacijo je potrebno malo več kot prebrati kakšen strokovni članek. Tisti, ki se konkretno ukvarjajo s prodajo "dopinga" so vedno malenkost pred preiskovalci in tako bo ostalo.
 Kar meni stoji na ramenih pa je za takšne kot si ti pobožna želja brez upanja na uresničitev.

In na koncu, ker ti veš eno stran več kot knjiga in imaš petnajst fakultet(mimigrede čestitam), zaupaj širnemu svetu, zakaj se lahko oglasi nešteto podkovanih strokovnjakov in zakaj so njihove trditve za te veleuma povprečne, brezvezne, neumne, plitve in tako naprej. Z drugimi besedami, zakaj misliš, da si bolj pameten od vseh ljudi, ki za razliko od tebe nekaj veljajo. Informacije z neta so veliko premalo za kaj tekega. Pa srečno...


Vsi, ki se posvečajo neki znanosti in so strokovnjaki na svojem področju svoja spoznanja, dognanja ali kakor boš to pač poimenoval objavljajo in so v našem času praktično vsem dosegljiva. Nobene potrebe ni, da bi sam vse študiral in izumljal toplo vodo. Ko prebereš več mnenj, ki si velikokrat nasprotujejo si lahko ustvariš svojo podobo o nečemu. Seveda pa to ne pomeni, da si zvedel in veš vso resnico. Ne samo jaz, vsak od nas je v dobi informatike na danšnjem nivoju lahko pameten, če si le vzame čas.
Upam, da si razumel, če pa ne pa tudi nič hudega saj imaš še celo življenje pred seboj.smeh 

anubis 31.10.2012 12:04
@andrej74:
@anubis:
@andrej74:
@anubis:
@andrej74:

Dr. Stare ve o dopingu toliko kot povprečna šivilja o visoki modi in proizvodnji Hugo Boss oblek.

Važno, da si ti pameten in vse veš. Poglej rajši, če ti globus stoji na ramah...


V današnjem času sploh ni pomembno kaj veš in kaj ne. Pomembno je, da veš kaj moraš vedeti v določenem trenutku in si to poiščeš tam kjer je zadeva "naložena". Takšni kot je Dr. Stare in podobni pa bi radi solili pamet kar iz glave kot se reče. Nihče ne ve vsega in za popolno informacijo je potrebno malo več kot prebrati kakšen strokovni članek. Tisti, ki se konkretno ukvarjajo s prodajo "dopinga" so vedno malenkost pred preiskovalci in tako bo ostalo.
 Kar meni stoji na ramenih pa je za takšne kot si ti pobožna želja brez upanja na uresničitev.

In na koncu, ker ti veš eno stran več kot knjiga in imaš petnajst fakultet(mimigrede čestitam), zaupaj širnemu svetu, zakaj se lahko oglasi nešteto podkovanih strokovnjakov in zakaj so njihove trditve za te veleuma povprečne, brezvezne, neumne, plitve in tako naprej. Z drugimi besedami, zakaj misliš, da si bolj pameten od vseh ljudi, ki za razliko od tebe nekaj veljajo. Informacije z neta so veliko premalo za kaj tekega. Pa srečno...


Vsi, ki se posvečajo neki znanosti in so strokovnjaki na svojem področju svoja spoznanja, dognanja ali kakor boš to pač poimenoval objavljajo in so v našem času praktično vsem dosegljiva. Nobene potrebe ni, da bi sam vse študiral in izumljal toplo vodo. Ko prebereš več mnenj, ki si velikokrat nasprotujejo si lahko ustvariš svojo podobo o nečemu. Seveda pa to ne pomeni, da si zvedel in veš vso resnico. Ne samo jaz, vsak od nas je v dobi informatike na danšnjem nivoju lahko pameten, če si le vzame čas.
Upam, da si razumel, če pa ne pa tudi nič hudega saj imaš še celo življenje pred seboj.smeh 

Da dragi. Vedno znova potrjuješ to kar sem jaz že zdavnaj dognal(v tvojem primeru seveda). Tudi tokrat me nisi presenetil, a vseeno mislim, da je še upanje za te...

LukecKukec 31.10.2012 12:05

Debata, ki se je začela zaradi netočnega sklepanja g. Stareta se je zopet prelevila v debato o dokazih zoper LA, o tem ali kdo ve več kot drugi in medsebojno obtoževanje. Mislim, da ni bil namen izpodbijati odločitve UCI, USADe in drugih pristojnih organov. Kar se tega tiče je stvar zaključena in treba je narediti korak naprej. Problem je samo površinsko podajanje informacij širši (nekolesarski) javnosti. Tisi, ki smo spremljali potek dogodkov lahko kritično ocenimo informacije g. Stareta, med tem ko ostala javnost tega ne more oz. ne zna.

anubis 31.10.2012 12:39
@LukecKukec:

Debata, ki se je začela zaradi netočnega sklepanja g. Stareta se je zopet prelevila v debato o dokazih zoper LA, o tem ali kdo ve več kot drugi in medsebojno obtoževanje. Mislim, da ni bil namen izpodbijati odločitve UCI, USADe in drugih pristojnih organov. Kar se tega tiče je stvar zaključena in treba je narediti korak naprej. Problem je samo površinsko podajanje informacij širši (nekolesarski) javnosti. Tisi, ki smo spremljali potek dogodkov lahko kritično ocenimo informacije g. Stareta, med tem ko ostala javnost tega ne more oz. ne zna.

Gre za različno gledanje na stvar. Ne vem kateri so tukaj spremljevalci poteka dogodkov in kateri ostala javnost. Že tukaj se pojavljajo ogromna nestrinjanja, ker eni mislijo ali mislite, da veste vse in ste prepričani, da je ostal del sveta neved, da ne rečem neumen. Največji problem je v tem, da tisti, ki zagovarjajo, če ne častijo Armstronga imajo problem pri sprejtju drugače mislečih. Na drugi strani taki kot sem jaz in ne zagovarjam Armstronga s tem nimamo neke velike probleme. Če govorim zase nič me ne moti, če nekdo po vsem tem kar se dogaja obožuje Armstronga, jaz svojega mnenja pač ne bom spremenil.

 

O točnem ali ne točnem sklepanju g. Stareta, pa bi lahko debatirali in prepričan sem spet imeli različna mnenja...

FAUSTO 31.10.2012 13:03

Pogovor v Studiu City se mi je zdel dober. Konec je bi lsicer znan že na začetku in zato je bilo močno čutiti razočaranje nad LA tako pri Marcelu kot pri Andreju. Tiso o gladiatorstvu se mi je zdelo odveč vendar je to omenil Marcel, ki v športu ni tako doma kot pa je Andrej. Gladiatorstvo nima veze s športom, naj smo si enkrat na jasnem. Gladiatorji so se borili za svoja življenja in so bili sužnji....športniki pa se borijo za rezultat, denar in daleč od tega da bi bili sužnji...še sužnji športa niso. Šport je igra in zabava in samo posamezniki to jemljejo tako resno, da si gredo ogrožati samo zdravje. Tisti, ki goljufajo v športu bi goljufali v vsem s čimer bi se v življenju ukvarjali, so pač rojeni goljufi in zato taki so....

Stare je natrosil kar nekaj uporabnih podatkov vendar je spet kot maček okoli vrele kaše blodil, ko je naneslo Slovenijo in doping. Če kaj ve, bi povedal...zakaj pa ne, saj je novinar.

 

 

LukecKukec 31.10.2012 13:09
@anubis:
@LukecKukec:

Debata, ki se je začela zaradi netočnega sklepanja g. Stareta se je zopet prelevila v debato o dokazih zoper LA, o tem ali kdo ve več kot drugi in medsebojno obtoževanje. Mislim, da ni bil namen izpodbijati odločitve UCI, USADe in drugih pristojnih organov. Kar se tega tiče je stvar zaključena in treba je narediti korak naprej. Problem je samo površinsko podajanje informacij širši (nekolesarski) javnosti. Tisi, ki smo spremljali potek dogodkov lahko kritično ocenimo informacije g. Stareta, med tem ko ostala javnost tega ne more oz. ne zna.

Gre za različno gledanje na stvar. Ne vem kateri so tukaj spremljevalci poteka dogodkov in kateri ostala javnost. Že tukaj se pojavljajo ogromna nestrinjanja, ker eni mislijo ali mislite, da veste vse in ste prepričani, da je ostal del sveta neved, da ne rečem neumen. Največji problem je v tem, da tisti, ki zagovarjajo, če ne častijo Armstronga imajo problem pri sprejtju drugače mislečih. Na drugi strani taki kot sem jaz in ne zagovarjam Armstronga s tem nimamo neke velike probleme. Če govorim zase nič me ne moti, če nekdo po vsem tem kar se dogaja obožuje Armstronga, jaz svojega mnenja pač ne bom spremenil.

 

O točnem ali ne točnem sklepanju g. Stareta, pa bi lahko debatirali in prepričan se spet imeli različna mnenja...

Pod "nas, ki smo spremljali zadevo" mislim predvsem kolesarsko javnost, tako sebe kot tebe in vse na tem forumu, ker pač predvidevam, da nas ta stvar zanima in se zato dodatno poglobimo v vsebino. Seveda je to zgolj predpostavka, zato se lahko motim. Nisem pa s tem mislil tega kar je razvidno iz tvojega sklepa, torej da smo eni vsevedni, ostali pač ne in vas zato preziramo.

Mislim, da sem enkrat že omenil, da gledam stvari iz distance. Pri tem je po mojem pomembno pradvsem to, da si kritičen glede stvari, ki so potrebne kritike in seveda tudi obratno. Žalostno  in neprimerno je, da je človek svet prinesel okoli in to je potrebno strogo obsoditi. Po drugi strani pa so enako počeli tudi ostali in kljub temu je uspel, za kar mu je treba dati kapo dol. Nič ni črno ali belo, je zgolj sivo.  

Stare je dober komentator, zanimiv, poznavalec. Vendar pa je v tej svoji zanimivosti, "poznavalnosti" in tudi prizadevnosti po čistosti športa često preuranjen, štarta na prvo žogo, s čimer si, vsaj po mojem mnenju, zbija kredibilnost. Lep primer je LA, lep primer je M. Jones, najlepši primer so Maria Muttola, Jolanda Čeplak in ostali atleti in atletinje.   

anubis 31.10.2012 13:22
@LukecKukec:
@anubis:
@LukecKukec:

Debata, ki se je začela zaradi netočnega sklepanja g. Stareta se je zopet prelevila v debato o dokazih zoper LA, o tem ali kdo ve več kot drugi in medsebojno obtoževanje. Mislim, da ni bil namen izpodbijati odločitve UCI, USADe in drugih pristojnih organov. Kar se tega tiče je stvar zaključena in treba je narediti korak naprej. Problem je samo površinsko podajanje informacij širši (nekolesarski) javnosti. Tisi, ki smo spremljali potek dogodkov lahko kritično ocenimo informacije g. Stareta, med tem ko ostala javnost tega ne more oz. ne zna.

Gre za različno gledanje na stvar. Ne vem kateri so tukaj spremljevalci poteka dogodkov in kateri ostala javnost. Že tukaj se pojavljajo ogromna nestrinjanja, ker eni mislijo ali mislite, da veste vse in ste prepričani, da je ostal del sveta neved, da ne rečem neumen. Največji problem je v tem, da tisti, ki zagovarjajo, če ne častijo Armstronga imajo problem pri sprejtju drugače mislečih. Na drugi strani taki kot sem jaz in ne zagovarjam Armstronga s tem nimamo neke velike probleme. Če govorim zase nič me ne moti, če nekdo po vsem tem kar se dogaja obožuje Armstronga, jaz svojega mnenja pač ne bom spremenil.

 

O točnem ali ne točnem sklepanju g. Stareta, pa bi lahko debatirali in prepričan se spet imeli različna mnenja...

Pod "nas, ki smo spremljali zadevo" mislim predvsem kolesarsko javnost, tako sebe kot tebe in vse na tem forumu, ker pač predvidevam, da nas ta stvar zanima in se zato dodatno poglobimo v vsebino. Seveda je to zgolj predpostavka, zato se lahko motim. Nisem pa s tem mislil tega kar je razvidno iz tvojega sklepa, torej da smo eni vsevedni, ostali pač ne in vas zato preziramo.

Mislim, da sem enkrat že omenil, da gledam stvari iz distance. Pri tem je po mojem pomembno pradvsem to, da si kritičen glede stvari, ki so potrebne kritike in seveda tudi obratno. Žalostno  in neprimerno je, da je človek svet prinesel okoli in to je potrebno strogo obsoditi. Po drugi strani pa so enako počeli tudi ostali in kljub temu je uspel, za kar mu je treba dati kapo dol. Nič ni črno ali belo, je zgolj sivo.  

Stare je dober komentator, zanimiv, poznavalec. Vendar pa je v tej svoji zanimivosti, "poznavalnosti" in tudi prizadevnosti po čistosti športa često preuranjen, štarta na prvo žogo, s čimer si, vsaj po mojem mnenju, zbija kredibilnost. Lep primer je LA, lep primer je M. Jones, najlepši primer so Maria Muttola, Jolanda Čeplak in ostali atleti in atletinje.   

Lukec, hvala za to pojasnilo.

V prvem delu, kjer opisuješ kolesarsko javnost, sem te v prejšnjem postu res malo drugače razumel in se ti opravičujem, ker sem te po krivici malce nerodno dal v skupino kjer ne sodiš.

 

Vem, da na stvar gledaš distancirano, ker sem bral tvoje članke tudi v drugih temah in  vsaj kar zadeva mene je tvoje pisanje v glavnem realno.

 

Kar se pa tiče g. Stareta bom kot moje mnenje(če prav sem ga že delno izrazil) uporabil besede, ki jih je napisal FAUSTO:

 

"Pogovor v Studiu City se mi je zdel dober."

andrej74 31.10.2012 16:27

Kako se lahko o tako resnih rečeh kot je doping pogovarja nekdo, ki trdi, da so si Američani sami porušili dvojčka?????????!v zadregi

lublančan 31.10.2012 23:00

A sem lahko enkrat brez komentarja? Prav uživam, ko vas berem :)

Luftpumpa 01.11.2012 16:09
@MADONE:
@Luftpumpa:

Dvomim, da si nekdo da za hec odstraniti en testis. Dvomim, da si nekdo da za salo dvakrat odpreti glavo. In da gre prostovoljno skozi stiri cikle kemoterapije. 

Nihce ne ve natancno, zakaj in kako nekdo dobi raka, ampak dr. Ferrarija je takrat zaskrbelo, ce le ni bila zloraba rastnih hormonov vzrok za prekomerno rast in razmnozevanje celic in posledicno za rak.

Vse ostalo od Stareta predvsem kar se tice stevilk in prevare postenih sportnikov pa zveni zelo plavzibilno.

 

Stare v oddaji ni trdil da si je Armstrong za hec odstranil en testis, ampak da je  Armstrong imel raka na modih in zato so mu odstranili en testis. Torej raka na modih ni zanikal, vendar je izrazil dvom, da je imel tudi raka na pljučih in v možganih. Tukaj se pa res lahko pojavi dvom, saj naj bi bila Armstrongova pljuča vsa polna rakavih metastaz ( Lance v svoji knjigi opisuje, da so bila pluča na slikanju kot snežni metež..toliko se je rak razširil ). In da bi pozdravil tako napredujočega raka na pljučih in še v možganih.... ?? kaj pa če je res imel le raka na modih ostalega pa ne?  To ve le on sam in zdravniki ki so ga zdravili.

 

V vsakem primeru pa mi na forumu nismo nič bolje obveščeni kot Stare.. mislim da nima nihče tukaj informacije iz prve roke,izvida, preiskave.... vse iformacije informacije z spleta iz pete,desete ali stote roke pa niso nek hud argument.

 

 

Hvala za komentar in oprosti za odgovor z zamudo.

Upam si trditi, da sem bolje obvescena kot dr. Stare, ki se ocitno na temo LA sploh ne spozna. Predvsem pa pricakujem od dr. Stareta, ki je placan za to, da pride v studio in govori o LA in dopingu, da ve kaj govori.

Kdor si priskrbi pravo literaturo, gleda, raziskuje in isce pravo dokumentacijo, ve kaksna je bila Lanceova rentgenska slika pljuc. Ve zato, ker jo je videl. Imela je 12 tumorjev, kar pa zame ni nic cudnega. Ce jemljes rastne hormone, rastejo zagotovo kot gobe po dezju.

Tudi Lancovi brazgotini na glavi v obliki konjske podkve zame ne izgledata ravno kot dva nalepljena tattooja, ki si jih otroci lepijo na kozo.

Ampak Stare ocitno brazgotini na glavi ni videl, prav tako ne rentgenskih slik pljuc, zato pa klanfa naokoli take.

Poleg tega razlaga, da so najdeni kortiokoidi povezani s terapijo raka. To je duhoviti nesmisel ali oksimoron. Zivi nonsens od Stareta. Kdor se je pravilno informiral, ve, da je Lance tiste kortikoide, na katere so ga ujeli 4. julija 1999 vzel par tednov pred TdF, ko je vozil na Route du Sud in upal, da bodo do Toura ze izginili iz organizma.

Kar se pa stevilk z Googla tice, pa se jih je Stare lepo zapomnil in jih stresa iz rokava in zato so njegove izjave kar se tega tice plavzibilne.

Moje skromno mnenje.

 

 

kv_mozart 01.11.2012 17:35
@andrej74:

Dr. Stare ve o dopingu toliko kot povprečna šivilja o visoki modi in proizvodnji Hugo Boss oblek.

Se popolnoma strinjam. Tista je močna, da LA ni prebolel malignoma testisa.

kv_mozart 01.11.2012 17:39
@Luftpumpa:
@MADONE:
@Luftpumpa:

Dvomim, da si nekdo da za hec odstraniti en testis. Dvomim, da si nekdo da za salo dvakrat odpreti glavo. In da gre prostovoljno skozi stiri cikle kemoterapije. 

Nihce ne ve natancno, zakaj in kako nekdo dobi raka, ampak dr. Ferrarija je takrat zaskrbelo, ce le ni bila zloraba rastnih hormonov vzrok za prekomerno rast in razmnozevanje celic in posledicno za rak.

Vse ostalo od Stareta predvsem kar se tice stevilk in prevare postenih sportnikov pa zveni zelo plavzibilno.

 

Stare v oddaji ni trdil da si je Armstrong za hec odstranil en testis, ampak da je  Armstrong imel raka na modih in zato so mu odstranili en testis. Torej raka na modih ni zanikal, vendar je izrazil dvom, da je imel tudi raka na pljučih in v možganih. Tukaj se pa res lahko pojavi dvom, saj naj bi bila Armstrongova pljuča vsa polna rakavih metastaz ( Lance v svoji knjigi opisuje, da so bila pluča na slikanju kot snežni metež..toliko se je rak razširil ). In da bi pozdravil tako napredujočega raka na pljučih in še v možganih.... ?? kaj pa če je res imel le raka na modih ostalega pa ne?  To ve le on sam in zdravniki ki so ga zdravili.

 

V vsakem primeru pa mi na forumu nismo nič bolje obveščeni kot Stare.. mislim da nima nihče tukaj informacije iz prve roke,izvida, preiskave.... vse iformacije informacije z spleta iz pete,desete ali stote roke pa niso nek hud argument.

 

 

Hvala za komentar in oprosti za odgovor z zamudo.

Upam si trditi, da sem bolje obvescena kot dr. Stare, ki se ocitno na temo LA sploh ne spozna. Predvsem pa pricakujem od dr. Stareta, ki je placan za to, da pride v studio in govori o LA in dopingu, da ve kaj govori.

Kdor si priskrbi pravo literaturo, gleda, raziskuje in isce pravo dokumentacijo, ve kaksna je bila Lanceova rentgenska slika pljuc. Ve zato, ker jo je videl. Imela je 12 tumorjev, kar pa zame ni nic cudnega. Ce jemljes rastne hormone, rastejo zagotovo kot gobe po dezju.

Tudi Lancovi brazgotini na glavi v obliki konjske podkve zame ne izgledata ravno kot dva nalepljena tattooja, ki si jih otroci lepijo na kozo.

Ampak Stare ocitno brazgotini na glavi ni videl, prav tako ne rentgenskih slik pljuc, zato pa klanfa naokoli take.

Poleg tega razlaga, da so najdeni kortiokoidi povezani s terapijo raka. To je duhoviti nesmisel ali oksimoron. Zivi nonsens od Stareta. Kdor se je pravilno informiral, ve, da je Lance tiste kortikoide, na katere so ga ujeli 4. julija 1999 vzel par tednov pred TdF, ko je vozil na Route du Sud in upal, da bodo do Toura ze izginili iz organizma.

Kar se pa stevilk z Googla tice, pa se jih je Stare lepo zapomnil in jih stresa iz rokava in zato so njegove izjave kar se tega tice plavzibilne.

Moje skromno mnenje.

 

 

 

 

 

 

 

Se popolnoma strinjam. Gospod Stare, dr.med. je kot zdravnik zavezan k treznemu razmišljanju in ne ponavljanju laži.

copi 01.11.2012 17:47
@Luftpumpa:
@MADONE:
@Luftpumpa:

Dvomim, da si nekdo da za hec odstraniti en testis. Dvomim, da si nekdo da za salo dvakrat odpreti glavo. In da gre prostovoljno skozi stiri cikle kemoterapije. 

Nihce ne ve natancno, zakaj in kako nekdo dobi raka, ampak dr. Ferrarija je takrat zaskrbelo, ce le ni bila zloraba rastnih hormonov vzrok za prekomerno rast in razmnozevanje celic in posledicno za rak.

Vse ostalo od Stareta predvsem kar se tice stevilk in prevare postenih sportnikov pa zveni zelo plavzibilno.

 

Stare v oddaji ni trdil da si je Armstrong za hec odstranil en testis, ampak da je  Armstrong imel raka na modih in zato so mu odstranili en testis. Torej raka na modih ni zanikal, vendar je izrazil dvom, da je imel tudi raka na pljučih in v možganih. Tukaj se pa res lahko pojavi dvom, saj naj bi bila Armstrongova pljuča vsa polna rakavih metastaz ( Lance v svoji knjigi opisuje, da so bila pluča na slikanju kot snežni metež..toliko se je rak razširil ). In da bi pozdravil tako napredujočega raka na pljučih in še v možganih.... ?? kaj pa če je res imel le raka na modih ostalega pa ne?  To ve le on sam in zdravniki ki so ga zdravili.

 

V vsakem primeru pa mi na forumu nismo nič bolje obveščeni kot Stare.. mislim da nima nihče tukaj informacije iz prve roke,izvida, preiskave.... vse iformacije informacije z spleta iz pete,desete ali stote roke pa niso nek hud argument.

 

 

Hvala za komentar in oprosti za odgovor z zamudo.

Upam si trditi, da sem bolje obvescena kot dr. Stare, ki se ocitno na temo LA sploh ne spozna. Predvsem pa pricakujem od dr. Stareta, ki je placan za to, da pride v studio in govori o LA in dopingu, da ve kaj govori.

Kdor si priskrbi pravo literaturo, gleda, raziskuje in isce pravo dokumentacijo, ve kaksna je bila Lanceova rentgenska slika pljuc. Ve zato, ker jo je videl. Imela je 12 tumorjev, kar pa zame ni nic cudnega. Ce jemljes rastne hormone, rastejo zagotovo kot gobe po dezju.

Tudi Lancovi brazgotini na glavi v obliki konjske podkve zame ne izgledata ravno kot dva nalepljena tattooja, ki si jih otroci lepijo na kozo.

Ampak Stare ocitno brazgotini na glavi ni videl, prav tako ne rentgenskih slik pljuc, zato pa klanfa naokoli take.

Poleg tega razlaga, da so najdeni kortiokoidi povezani s terapijo raka. To je duhoviti nesmisel ali oksimoron. Zivi nonsens od Stareta. Kdor se je pravilno informiral, ve, da je Lance tiste kortikoide, na katere so ga ujeli 4. julija 1999 vzel par tednov pred TdF, ko je vozil na Route du Sud in upal, da bodo do Toura ze izginili iz organizma.

Kar se pa stevilk z Googla tice, pa se jih je Stare lepo zapomnil in jih stresa iz rokava in zato so njegove izjave kar se tega tice plavzibilne.

Moje skromno mnenje.

 

 

 

 

 

 

 

Kartiokoidi kaj je to????? Najbrž kartikosteroidi, ki pa jih vsebujejo razna zdravila za sinuse zamašen nos prehlade..... so na listi nedovoljenih poživil z zdravniškim potrdilom pa so dovoljeni torej ne nekej napamet pumpat tu gor ker je tvoja pumpa že precej zluftana, da se ti še Dr. Stare ne bo smejalzapečateno

Luftpumpa 01.11.2012 18:17
@copi:
@Luftpumpa

 

Hvala za komentar in oprosti za odgovor z zamudo.

Upam si trditi, da sem bolje obvescena kot dr. Stare, ki se ocitno na temo LA sploh ne spozna. Predvsem pa pricakujem od dr. Stareta, ki je placan za to, da pride v studio in govori o LA in dopingu, da ve kaj govori.

Kdor si priskrbi pravo literaturo, gleda, raziskuje in isce pravo dokumentacijo, ve kaksna je bila Lanceova rentgenska slika pljuc. Ve zato, ker jo je videl. Imela je 12 tumorjev, kar pa zame ni nic cudnega. Ce jemljes rastne hormone, rastejo zagotovo kot gobe po dezju.

Tudi Lancovi brazgotini na glavi v obliki konjske podkve zame ne izgledata ravno kot dva nalepljena tattooja, ki si jih otroci lepijo na kozo.

Ampak Stare ocitno brazgotini na glavi ni videl, prav tako ne rentgenskih slik pljuc, zato pa klanfa naokoli take.

Poleg tega razlaga, da so najdeni kortiokoidi povezani s terapijo raka. To je duhoviti nesmisel ali oksimoron. Zivi nonsens od Stareta. Kdor se je pravilno informiral, ve, da je Lance tiste kortikoide, na katere so ga ujeli 4. julija 1999 vzel par tednov pred TdF, ko je vozil na Route du Sud in upal, da bodo do Toura ze izginili iz organizma.

Kar se pa stevilk z Googla tice, pa se jih je Stare lepo zapomnil in jih stresa iz rokava in zato so njegove izjave kar se tega tice plavzibilne.

Moje skromno mnenje.

 

 

Kartiokoidi kaj je to????? Najbrž kartikosteroidi, ki pa jih vsebujejo razna zdravila za sinuse zamašen nos prehlade..... so na listi nedovoljenih poživil z zdravniškim potrdilom pa so dovoljeni torej ne nekej napamet pumpat tu gor ker je tvoja pumpa že precej zluftana, da se ti še Dr. Stare ne bo smejalzapečateno

 

 

Kaj je s tabo? A te preganjajo nocne more? A se se vedno nisi sprijaznil, da je Lance goljufal in bil zato kaznovan? Si se vedno jezen na vsakega, ki misli drugace kot ti? Moras se vedno zaliti tebi drugace mislece ljudi? Mislis, da to kaj pomaga? Ti je sedaj odleglo? Do kdaj? Do jutri?

 

Samo da ti pomagam, da se morda nekoc tudi nad tabo razgrnejo oblaki:

Corticosteroid (lat. cortex = 'skorja'; gr. stereos, = 'trden'), na kratko Corticoid ali Cortin, po staro: Kortikosteroid ali Kortikoid.

 

Torej, nehaj ga biksati!


A propos, biksati. Izraz prihaja iz nemskega "wichsen".

Zakaj to pisem? Kar tako. Ce bi hotela, bi ti rekla, da si en navaden Wichser. Po domace Wixer. Flachwichser. Pa ti ne bom.

 

Se nekaj, a propos je francosko. Da ne bos slucajno kaj zamesal.

 

In se nekaj. Ce je UCI rekla -7 to pomeni minus 7.

Za Lanca.

 

Cimprej se bos s tem sprijaznil, boljse in mirnejse bos spal, ker ti res ne zelim, da te preganjajo nocne more zaradi teh minus 7. Poglej se raje, kaksen si zadnje case, ziva nevroticna razvalina samega sebe.

copi 01.11.2012 18:40
@Luftpumpa:
@copi:
@Luftpumpa

 

Hvala za komentar in oprosti za odgovor z zamudo.

Upam si trditi, da sem bolje obvescena kot dr. Stare, ki se ocitno na temo LA sploh ne spozna. Predvsem pa pricakujem od dr. Stareta, ki je placan za to, da pride v studio in govori o LA in dopingu, da ve kaj govori.

Kdor si priskrbi pravo literaturo, gleda, raziskuje in isce pravo dokumentacijo, ve kaksna je bila Lanceova rentgenska slika pljuc. Ve zato, ker jo je videl. Imela je 12 tumorjev, kar pa zame ni nic cudnega. Ce jemljes rastne hormone, rastejo zagotovo kot gobe po dezju.

Tudi Lancovi brazgotini na glavi v obliki konjske podkve zame ne izgledata ravno kot dva nalepljena tattooja, ki si jih otroci lepijo na kozo.

Ampak Stare ocitno brazgotini na glavi ni videl, prav tako ne rentgenskih slik pljuc, zato pa klanfa naokoli take.

Poleg tega razlaga, da so najdeni kortiokoidi povezani s terapijo raka. To je duhoviti nesmisel ali oksimoron. Zivi nonsens od Stareta. Kdor se je pravilno informiral, ve, da je Lance tiste kortikoide, na katere so ga ujeli 4. julija 1999 vzel par tednov pred TdF, ko je vozil na Route du Sud in upal, da bodo do Toura ze izginili iz organizma.

Kar se pa stevilk z Googla tice, pa se jih je Stare lepo zapomnil in jih stresa iz rokava in zato so njegove izjave kar se tega tice plavzibilne.

Moje skromno mnenje.

 

 

Kartiokoidi kaj je to????? Najbrž kartikosteroidi, ki pa jih vsebujejo razna zdravila za sinuse zamašen nos prehlade..... so na listi nedovoljenih poživil z zdravniškim potrdilom pa so dovoljeni torej ne nekej napamet pumpat tu gor ker je tvoja pumpa že precej zluftana, da se ti še Dr. Stare ne bo smejalzapečateno

 

 

Kaj je s tabo? A te preganjajo nocne more? A se se vedno nisi sprijaznil, da je Lance goljufal in bil zato kaznovan? Si se vedno jezen na vsakega, ki misli drugace kot ti? Moras se vedno zaliti tebi drugace mislece ljudi? Mislis, da to kaj pomaga? Ti je sedaj odleglo? Do kdaj? Do jutri?

 

Samo da ti pomagam, da se morda nekoc tudi nad tabo razgrnejo oblaki:

Corticosteroid (lat. cortex = 'skorja'; gr. stereos, = 'trden'), na kratko Corticoid ali Cortin, po staro: Kortikosteroid ali Kortikoid.

 

Torej, nehaj ga biksati!

 

? propos, biksati. Izraz prihaja iz nemskega "wichsen".

Zakaj to pisem? Kar tako. Ce bi hotela, bi ti rekla, da si en navaden Wichser. Po domace Wixer. Flachwichser. Pa ti ne bom.

 

Se nekaj, ? propos je francosko. Da ne bos slucajno kaj zamesal.

 

In se nekaj. Ce je UCI rekla -7 to pomeni minus 7.

Za Lanca.

 

Cimprej se bos s tem sprijaznil, boljse in mirnejse bos spal, ker ti res ne zelim, da te preganjajo nocne more zaradi teh minus 7. Poglej se raje, kaksen si zadnje case, ziva nevroticna razvalina samega sebe.

Saj midva nisva imela nobenih debat imel sem jih z anubisom oz. luftpumpo seveda gre za isto osebo nimam pa jaz časa 24 ur na dan tako kot ti viseti na forumu in pametovati, očitno nimaš drugega dela v življenju. Kortikosteroid je pa slovenski izraz dvomim pa, da bi kdo jemal kortikosteroid za izboljšanje rezultatov saj ima ta snov mnogo stranskih učinkov glavobol slabo počutje tako, da z njimi ne bi prav veliko pridobil. Glede LA je pa tako jaz v življenju nimam nič od tega ali ima LA  tiste zmage ali jih pa nima in glede tega mirno spim, če pa imaš ti od tistih -7 kaj, si ga pa lahko še naprej drkaš saj drugega dela oz. skrbi v življenju očitno nimaš.

Luftpumpa 01.11.2012 18:49
@copi:
@Luftpumpa:
@copi:
@Luftpumpa

 

Hvala za komentar in oprosti za odgovor z zamudo.

Upam si trditi, da sem bolje obvescena kot dr. Stare, ki se ocitno na temo LA sploh ne spozna. Predvsem pa pricakujem od dr. Stareta, ki je placan za to, da pride v studio in govori o LA in dopingu, da ve kaj govori.

Kdor si priskrbi pravo literaturo, gleda, raziskuje in isce pravo dokumentacijo, ve kaksna je bila Lanceova rentgenska slika pljuc. Ve zato, ker jo je videl. Imela je 12 tumorjev, kar pa zame ni nic cudnega. Ce jemljes rastne hormone, rastejo zagotovo kot gobe po dezju.

Tudi Lancovi brazgotini na glavi v obliki konjske podkve zame ne izgledata ravno kot dva nalepljena tattooja, ki si jih otroci lepijo na kozo.

Ampak Stare ocitno brazgotini na glavi ni videl, prav tako ne rentgenskih slik pljuc, zato pa klanfa naokoli take.

Poleg tega razlaga, da so najdeni kortiokoidi povezani s terapijo raka. To je duhoviti nesmisel ali oksimoron. Zivi nonsens od Stareta. Kdor se je pravilno informiral, ve, da je Lance tiste kortikoide, na katere so ga ujeli 4. julija 1999 vzel par tednov pred TdF, ko je vozil na Route du Sud in upal, da bodo do Toura ze izginili iz organizma.

Kar se pa stevilk z Googla tice, pa se jih je Stare lepo zapomnil in jih stresa iz rokava in zato so njegove izjave kar se tega tice plavzibilne.

Moje skromno mnenje.

 

 

Kartiokoidi kaj je to????? Najbrž kartikosteroidi, ki pa jih vsebujejo razna zdravila za sinuse zamašen nos prehlade..... so na listi nedovoljenih poživil z zdravniškim potrdilom pa so dovoljeni torej ne nekej napamet pumpat tu gor ker je tvoja pumpa že precej zluftana, da se ti še Dr. Stare ne bo smejalzapečateno

 

 

Kaj je s tabo? A te preganjajo nocne more? A se se vedno nisi sprijaznil, da je Lance goljufal in bil zato kaznovan? Si se vedno jezen na vsakega, ki misli drugace kot ti? Moras se vedno zaliti tebi drugace mislece ljudi? Mislis, da to kaj pomaga? Ti je sedaj odleglo? Do kdaj? Do jutri?

 

Samo da ti pomagam, da se morda nekoc tudi nad tabo razgrnejo oblaki:

Corticosteroid (lat. cortex = 'skorja'; gr. stereos, = 'trden'), na kratko Corticoid ali Cortin, po staro: Kortikosteroid ali Kortikoid.

 

Torej, nehaj ga biksati!

 

A propos, biksati. Izraz prihaja iz nemskega "wichsen".

Zakaj to pisem? Kar tako. Ce bi hotela, bi ti rekla, da si en navaden Wichser. Po domace Wixer. Flachwichser. Pa ti ne bom.

 

Se nekaj, a propos je francosko. Da ne bos slucajno kaj zamesal.

 

In se nekaj. Ce je UCI rekla -7 to pomeni minus 7.

Za Lanca.

 

Cimprej se bos s tem sprijaznil, boljse in mirnejse bos spal, ker ti res ne zelim, da te preganjajo nocne more zaradi teh minus 7. Poglej se raje, kaksen si zadnje case, ziva nevroticna razvalina samega sebe.

Saj midva nisva imela nobenih debat imel sem jih z anubisom oz. luftpumpo seveda gre za isto osebo nimam pa jaz časa 24 ur na dan tako kot ti viseti na forumu in pametovati, očitno nimaš drugega dela v življenju. Kortikosteroid je pa slovenski izraz dvomim pa, da bi kdo jemal kortikosteroid za izboljšanje rezultatov saj ima ta snov mnogo stranskih učinkov glavobol slabo počutje tako, da z njimi ne bi prav veliko pridobil. Glede LA je pa tako jaz v življenju nimam nič od tega ali ima LA  tiste zmage ali jih pa nima in glede tega mirno spim, če pa imaš ti od tistih -7 kaj, si ga pa lahko še naprej drkaš saj drugega dela oz. skrbi v življenju očitno nimaš.

 

Bravo Copi! Vse cestitke za tvoj hudomusni komentar, tu nimam vec kaj dodati.

Ob branju sem se do solz nasmejala. Hvala.

 

Rada te imam. poljub

 

 

 

 

copi 01.11.2012 18:55
@Luftpumpa:
@copi:
@Luftpumpa:
@copi:
@Luftpumpa

 

Hvala za komentar in oprosti za odgovor z zamudo.

Upam si trditi, da sem bolje obvescena kot dr. Stare, ki se ocitno na temo LA sploh ne spozna. Predvsem pa pricakujem od dr. Stareta, ki je placan za to, da pride v studio in govori o LA in dopingu, da ve kaj govori.

Kdor si priskrbi pravo literaturo, gleda, raziskuje in isce pravo dokumentacijo, ve kaksna je bila Lanceova rentgenska slika pljuc. Ve zato, ker jo je videl. Imela je 12 tumorjev, kar pa zame ni nic cudnega. Ce jemljes rastne hormone, rastejo zagotovo kot gobe po dezju.

Tudi Lancovi brazgotini na glavi v obliki konjske podkve zame ne izgledata ravno kot dva nalepljena tattooja, ki si jih otroci lepijo na kozo.

Ampak Stare ocitno brazgotini na glavi ni videl, prav tako ne rentgenskih slik pljuc, zato pa klanfa naokoli take.

Poleg tega razlaga, da so najdeni kortiokoidi povezani s terapijo raka. To je duhoviti nesmisel ali oksimoron. Zivi nonsens od Stareta. Kdor se je pravilno informiral, ve, da je Lance tiste kortikoide, na katere so ga ujeli 4. julija 1999 vzel par tednov pred TdF, ko je vozil na Route du Sud in upal, da bodo do Toura ze izginili iz organizma.

Kar se pa stevilk z Googla tice, pa se jih je Stare lepo zapomnil in jih stresa iz rokava in zato so njegove izjave kar se tega tice plavzibilne.

Moje skromno mnenje.

 

 

Kartiokoidi kaj je to????? Najbrž kartikosteroidi, ki pa jih vsebujejo razna zdravila za sinuse zamašen nos prehlade..... so na listi nedovoljenih poživil z zdravniškim potrdilom pa so dovoljeni torej ne nekej napamet pumpat tu gor ker je tvoja pumpa že precej zluftana, da se ti še Dr. Stare ne bo smejalzapečateno

 

 

Kaj je s tabo? A te preganjajo nocne more? A se se vedno nisi sprijaznil, da je Lance goljufal in bil zato kaznovan? Si se vedno jezen na vsakega, ki misli drugace kot ti? Moras se vedno zaliti tebi drugace mislece ljudi? Mislis, da to kaj pomaga? Ti je sedaj odleglo? Do kdaj? Do jutri?

 

Samo da ti pomagam, da se morda nekoc tudi nad tabo razgrnejo oblaki:

Corticosteroid (lat. cortex = 'skorja'; gr. stereos, = 'trden'), na kratko Corticoid ali Cortin, po staro: Kortikosteroid ali Kortikoid.

 

Torej, nehaj ga biksati!

 

? propos, biksati. Izraz prihaja iz nemskega "wichsen".

Zakaj to pisem? Kar tako. Ce bi hotela, bi ti rekla, da si en navaden Wichser. Po domace Wixer. Flachwichser. Pa ti ne bom.

 

Se nekaj, ? propos je francosko. Da ne bos slucajno kaj zamesal.

 

In se nekaj. Ce je UCI rekla -7 to pomeni minus 7.

Za Lanca.

 

Cimprej se bos s tem sprijaznil, boljse in mirnejse bos spal, ker ti res ne zelim, da te preganjajo nocne more zaradi teh minus 7. Poglej se raje, kaksen si zadnje case, ziva nevroticna razvalina samega sebe.

Saj midva nisva imela nobenih debat imel sem jih z anubisom oz. luftpumpo seveda gre za isto osebo nimam pa jaz časa 24 ur na dan tako kot ti viseti na forumu in pametovati, očitno nimaš drugega dela v življenju. Kortikosteroid je pa slovenski izraz dvomim pa, da bi kdo jemal kortikosteroid za izboljšanje rezultatov saj ima ta snov mnogo stranskih učinkov glavobol slabo počutje tako, da z njimi ne bi prav veliko pridobil. Glede LA je pa tako jaz v življenju nimam nič od tega ali ima LA  tiste zmage ali jih pa nima in glede tega mirno spim, če pa imaš ti od tistih -7 kaj, si ga pa lahko še naprej drkaš saj drugega dela oz. skrbi v življenju očitno nimaš.

 

Bravo Copi! Vse cestitke za tvoj hudomusni komentar, tu nimam vec kaj dodati.

Ob branju sem se do solz nasmejala. Hvala.

 

Rada te imam. poljub

 

 

 

 

Resnica boli smehsploh moj zadnji stavek se te je pa malo dotaknil kajnev zadregi

Luftpumpa 01.11.2012 19:15
@copi:
@Luftpumpa:
@copi:

Saj midva nisva imela nobenih debat imel sem jih z anubisom oz. luftpumpo seveda gre za isto osebo nimam pa jaz časa 24 ur na dan tako kot ti viseti na forumu in pametovati, očitno nimaš drugega dela v življenju. Kortikosteroid je pa slovenski izraz dvomim pa, da bi kdo jemal kortikosteroid za izboljšanje rezultatov saj ima ta snov mnogo stranskih učinkov glavobol slabo počutje tako, da z njimi ne bi prav veliko pridobil. Glede LA je pa tako jaz v življenju nimam nič od tega ali ima LA  tiste zmage ali jih pa nima in glede tega mirno spim, če pa imaš ti od tistih -7 kaj, si ga pa lahko še naprej drkaš saj drugega dela oz. skrbi v življenju očitno nimaš.

 

Bravo Copi! Vse cestitke za tvoj hudomusni komentar, tu nimam vec kaj dodati.

Ob branju sem se do solz nasmejala. Hvala.

 

Rada te imam. poljub

 

 

 

 

Resnica boli smehsploh moj zadnji stavek se te je pa malo dotaknil kajnev zadregi

Ja, ravno tvoj zadnji stavek presenečen je bil res terna. Krona. Pikica na i. Non plus ultra.

Rien ne va plus.

Skoda samo, da sem se rodila brez lulcka.

Adijo pamet, pa vseeno. Rada imam moske, ki me spravijo v smeh. Tebi je to uspelo. poljub

nm2412 01.11.2012 19:22

luftpumpa nič ni škode če nimaš lulčka se da tud ščegija drkat

Luftpumpa 01.11.2012 19:22
@LukecKukec:

Če se že tako na veliko žgete bi se lahko tudi drugi pridružili=P

Seveda, dobrodosli. Malo ste ze zamudili, pa vseeno. Vec nas bo, bolj bo veselo.

andrej74 01.11.2012 20:01
@Luftpumpa:
@copi:
@Luftpumpa:
@copi:

Saj midva nisva imela nobenih debat imel sem jih z anubisom oz. luftpumpo seveda gre za isto osebo nimam pa jaz časa 24 ur na dan tako kot ti viseti na forumu in pametovati, očitno nimaš drugega dela v življenju. Kortikosteroid je pa slovenski izraz dvomim pa, da bi kdo jemal kortikosteroid za izboljšanje rezultatov saj ima ta snov mnogo stranskih učinkov glavobol slabo počutje tako, da z njimi ne bi prav veliko pridobil. Glede LA je pa tako jaz v življenju nimam nič od tega ali ima LA  tiste zmage ali jih pa nima in glede tega mirno spim, če pa imaš ti od tistih -7 kaj, si ga pa lahko še naprej drkaš saj drugega dela oz. skrbi v življenju očitno nimaš.

 

Bravo Copi! Vse cestitke za tvoj hudomusni komentar, tu nimam vec kaj dodati.

Ob branju sem se do solz nasmejala. Hvala.

 

Rada te imam. poljub

 

 

 

 

Resnica boli smehsploh moj zadnji stavek se te je pa malo dotaknil kajnev zadregi

Ja, ravno tvoj zadnji stavek presenečen je bil res terna. Krona. Pikica na i. Non plus ultra.

Rien ne va plus.

Skoda samo, da sem se rodila brez lulcka.

Adijo pamet, pa vseeno. Rada imam moske, ki me spravijo v smeh. Tebi je to uspelo. poljub


Sori bejba, če si bejba al pa ne mi je vse en kurac. S telim tvojim čifurskim nabijanjem si pa že mal tečna. Kakšne moške imaš ali pač nimaš rad-a pa ne vem če koga na tem forumu zanima. Jaz kadar me tako prime bi vse nategnil, morda celo tudi tebe. Bog ne daj to razumeti kot nagovarjanje, ker to ni.krik

braneM 01.11.2012 20:31

Ha, ha,... (vsaj nekaj razvedljivega če je že vreme dolgočasno ... )smeh

galoper 01.11.2012 21:20

O astmatikih, ki ne zmorejo dihanja brez zdravil, pa nič?

nogav1ca 01.11.2012 22:10
@copi:

Kartiokoidi kaj je to????? Najbrž kartikosteroidi,image

laufar 01.11.2012 22:22
@braneM:

Ha, ha,... (vsaj nekaj razvedljivega če je že vreme dolgočasno ... )smeh


No, evo, to! Zanimivo je pa še to, da se eni, zgleda, u nulo zastopjo u tale doping! Pa ne da jih zanima? Mislm tko, za sliko popravt.......

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ