Vincenzo Nibali in njegov neverjeten spust: "Vse pod nadzorom" (VIDEO)

Vincenzo Nibali in njegov neverjeten spust: "Vse pod nadzorom" (VIDEO)
05.10.2015 AVTOR: D. Z.
Vincenzo Nibali si je zmago na dirki po Lombardiji privozil po zaslugi neverjetnega spusta s Civiglia. A pravi, da je imel vse pod nadzorom.

O dirki po Lombardiji in tudi o dolgem pobegu Jana Polanca smo že pisali. Kako pa je Vincenzo Nibali prišel do zmage? Po napadu na vrhu predzadnjega vzpona na Civiglio je pokazal izjemno vožnjo v spustu. Spet je dokazal, da je eden izmed najhitrejših, najspretnejših, vsekakor pa najbolj pogumnih na spustih.

»Sem tvegal? Ne, ne. Morda samo v enem trenutku, ko sem naletel na motorista. To je bilo vse. Drugje pa sem imel vse pod nadzorom. Vse je šlo gladko. Na vsakem ovinku sem poskušal pridobiti nekaj prednosti. To sem moral narediti, saj so bili vsi pozorni samo name. Na vzponih pa smo bili podobno močni. Zato sem poskušal izumiti nekaj, kar bi mi prineslo zmago, « je pojasnil Nibali.

Na vprašanje, kdo je boljši, ali on ali novopečeni svetovni prvak Peter Sagan, ki iz dneva v dan dokazuje, kako spreten je na kolesu, pa je Nibali odgovoril: »Sem boljši kot Peter Sagan? Tega ne vem. Lahko pa vam povem, da je on bolj nor. « Nibali je Italijanom po dolgem času priboril zmago na domači dirki, saj je tukaj kot zadnji italijanski kolesar zmago slavil Damiano Cunego. To je bilo leta 2008.

Za Nibalija je to tudi pomembna zmaga, potem ko so ga izključili z dirke po Španiji. Priznal je, da ga je ta izključitev še bolj podžgala, kar je dokazoval na enodnevnih dirkah. »Te sposobnosti imam. Vendar pa do zdaj še nisem uspel dobiti velike enodnevne dirke. Če dirkaš na zmago na tritedenskih dirkah, izgubiš tisto eksplozivnost, ki jo potrebuješ na enodnevnih. Na dirkah, kot sta ta in Liege-Bastogne-Liege pa lahko to nadoknadiš s sposobnostmi na vzponih, « je še pojasnil Nibali.

Štejemo ga med »velike štiri «. To so Chris Froome, Nairo Quintana, Alberto Contador in Vincenzo Nibali. Gre za kolesarje, ki spadajo med najboljše na tritedenskih dirkah. Je pa Nibali edini izmed teh, ki dobro nastopa tudi na nekaterih enodnevnih dirkah. Italijan je do zdaj dobil vse tri tritedenske dirke, obenem pa je bil tudi drugi na klasiki Liege-Bastogne-Liege. Bil je tudi tretji na pomladanski klasiki Milano- Sanremo.

Posnetek spusta Vincenza Nibalija
 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ