Vincenzo Nibali na Giro in Tour

Vincenzo Nibali na Giro in Tour
13.12.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Zanimiva odločitev Vincenza Nibalija. Po letošnjem ponesrečenem nastopu v Franciji bo v sezoni2019 nastopil tako na Giru kot na Touru.

Vincenzo Nibali in Christopher Froome sta edina še aktivna kolesarja, ki se lahko pohvalita, da sta dobila vse tri tritedenske dirke. Prav zato mnogi nestrpno pričakujemo, katere izmed teh dirk bosta izbrala. Nibali je zdaj sporočil, da bo v sezoni 2019 nastopil tako na dirki po Italiji kot na dirki po Franciji. »Na Giro bom poskusil priti v najboljši formi. Potem pa bomo videli, koliko energije mi bo ostalo za Tour. Tudi tam pa želim biti v ospredju, saj bomo tja odšli z močno ekipo.«

Nibali je Giro dobil dvakrat, po enkrat pa Tour in Vuelto: »Giro ti pobere ogromno energije. V zadnjih letih sem poskušal nastopiti na dveh tritedenskih dirkah v sezoni in to je težko. Še posebej, če sta to Giro in Tour.« Tudi to je Nibali že poskusil in priznal je, da je nadvse zahtevno: »Veliko lažje je ciljati na Giro in Vuelto ali pa Tour in Vuelto. Čimbolje bomo poskusili izkoristiti izkušnje iz preteklosti, a vse bo odvisno od tega, koliko energije bom porabil na Giru.« Italijansa tritedenska preizkušnja se bo začela 11. maja. Govorimo o že 102. izvedbi. Tour pa se bo začel 6. julija.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ