Vincenzo Nibali na ogledu tlakovcev

Vincenzo Nibali na ogledu tlakovcev
19.04.2015 AVTOR: D. Z.
Vincenzo Nibali si je z delom ekipe ogledal del trase 4. etape dirke po Franciji, ki bo delno potekala po tlakovanih odsekih.

Aktualni zmagovalec dirke po Franciji Vincenzo Nibali si je ogledal traso 4. etape letošnjega Toura, ki bo kolesarje spet vodila tudi po tlakovanih odsekih. Prav na tlakovcih si je lani Nibali privozil odločilno prednost, ki jo je potem proti koncu Toura samo še povečeval. Dobil je Tour in štiri etape. Zdaj se je Italijan z Astano vrnil na tlakovce. »To je bil dober ogled. Pomemben, saj smo videli, kakšne gume, materiale in kolo moramo uporabljati, « je Nibali dejal za Sporzo. Kolesarji bodo morali premagati sedem tlakovanih odsekov v skupni dolžini 13 kilometrov. Etapa pa bo dolga kar 221 km.

»Odseki so zahtevni, še posebej prvi, kjer je pot zelo ozka in slaba. Etapa je tudi zelo dolga in v zaključku bomo čutili utrujenost, « je še dodal Nibali, ki je prepričan: »Tako kot lani bo ta etapa zelo pomembna. Lani smo vedeli, da smo lahko dobri, vseeno pa si nismo mislili, da bomo pridobili toliko časa v primerjavi z neposrednimi tekmeci. Zdaj imamo za sabo lansko izkušnjo, a v mislih moramo imeti tudi izjemne kolesarje, kot so Alberto Contador, Nairo Quintana in Chris Froome. Ti so moji največji tekmeci. « Sicer pa je Nibali zadnje teden preživel na višinskih pripravah na Teideju, njegov trener Paolo Slongo pa je pred Nibalijevo vrnitvijo na dirke – danes nastopa na dirki Amstel Gold Race – dejal:

»Za Nibalija se je po zmagi na Touru veliko stvari spremenilo. Na Teide je zaradi številni obveznosti prišel preobremenjen. Rečem lahko, da je bil pod večjim stresom kot je ponavadi. Priprave so bile koristne tudi za njegovo glavo in zato, da se je spet našel. Mislim, da je dobro pripravljen. « Slongo je še dodal, da so na pripravah poudarek dali predvsem spremembi ritma pri visoki intenzivnosti. Cilj je seveda Liege-Bastogne-Liege in potem dirka po Romandiji. Amstel Gold Race in Valonska puščica pa naj bi služili bolj za nabiranje prepotrebnih tekmovalnih kilometrov.

Do zdaj se je še ugibalo, ali bo Nibali nastopil na dirki po Italiji ali pa bo vse moči usmeril v pripravo na branjenje rumene majice na dirki po Franciji. Zdaj je menedžer Astane Giuseppe Martinelli jasno povedal: »V glavi ima samo Tour de France in je povsem osredotočen samo na to. « Martinelli je še poudaril, da lahko od Nibalija veliko pričakuje tudi na prej omenjeni dirki Liege-Bastogne-Liege, vendar: »Njegova forma še ni povsem vrhunska, saj hoče biti stoodstoten šele na dirki po Franciji. Kljub vsemu pa Nibalija ne smeš na nobeni dirki povsem odmisliti. Ampak, zaenkrat še vse gradi proti drugemu delu sezone. Mislim, da bomo dobrega Nibalija videli že na dirki po Romandiji, kjer bo na 90 odstotkih svoje pripravljenosti. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ