Vincenzo Nibali: Astane ne nameravam zapustiti

Vincenzo Nibali: Astane ne nameravam zapustiti
29.11.2014 AVTOR: D. Z.
Kolesarji Astane se mudijo na skupnih pripravah v Toskani in prvi zvezdnik Vincenzo Nibali je stopil pred medije. Glavna tema. Težave Astane in težka izibra. Giro ali Tour?

Kolesarji Astane so v teh dneh na pripravah v Toskani, natančneje v termah Montecatini. Imeli so tudi dan, namenjen medijem in tako je moral Vincenzo Nibali odgovarjati tudi na neprijetna vprašanja glede petih dopinških primerov, predvsem dveh v World Tour ekipi. Govorimo seveda o bratih Iglinski. In Nibali je proti njima nastopil zelo ostro, brez zadržkov. Izrazil je ogorčenje. Vendar pa je poudaril, da zgolj zaradi takih težav ne razmišlja o odhodu iz ekipe. Nenazadnje je tudi zelo dobro plačan, saj naj bi dobil štiri milijone evrov na sezono.

Če pa Astana zaradi dopinških težav ne bi dobila World Tour licence, potem bi Nibali pogodbo lahko razdrl in ekipo zapustil. »V tem delu sezone? Bil bi nor. Kam pa bi šel? Če bi odšel, bi z mano moralo oditi še vsaj šest ljudi. Astana pa je v nas veliko investirala. Delamo trdo in dobro. V zadnjih dveh sezonah sem z Astano dosegel največje uspehe v moji karieri. Dobil sem Giro in Tour. V tem moštvu je skupina Italijanov, ki dela z mano. Ljudje, kot je trener Slongo in kolesarji, ki so del moje skupine, « je bil odločen Vincenzo Nibali.

Glede možnosti, da bi Astani odvzeli najprestižnejšo licenco pa: »Ne bo se zgodilo. Mislim, da se ne bo. Zadnje stvari z nami nimajo nobene povezave. To je Astana iz World Toura in ne druga ekipa Astane. Slišim, da so že sprejeli ukrepe in da bodo drugo ekipo Astane suspendirali. Prišlo bo do nekaterih sprememb. A druga ekipa ni ekipa World Toura. Edina povezava je Dimitrij Sedoun. Bil je menedžer druge ekipe Astane in športni direktor naše Astane. A njega so že odstranili. Sam sploh ne vem, kakšni so tisti trije fantje iz kontinentalne ekipe. Niti ne vem, zakaj so to storili. Bili so v mladi ekipi in imeli so priložnost prestopiti v World Tour ekipo. Morda so to naredili iz obupa in v želji po dobrih pogodbi. «

O tem, da je Nibalijev trener Slongo poudaril, da bo njegov varovanec vse moči usmeril v branjenje zmage na dirki po Franciji smo že pisali. Slongo je že razkril, da Nibali na Giru ne bo nastopil, ker mu ta ne bi mogel omogočiti idealne priprave na Tour. Trasa Gira naj bi bila taka, da bi moral biti Nibali že v prvih dneh vrhunsko pripravljen. Nibali pa glede tega, da se bo odpovedal nastopu na domačem Giru ni bil tako prepričljiv:

»Odločili smo se, da bom sezono začel na dirki po Dubaju in po vsej verjetnosti nastopil še v Omanu ali pa že odšel na priprave na Teide. Potem bom šel na Tirreno-Adriatico, Milano-Sanremo in odpeljal še Ardenske klasike. Moj program pa je fleksibilen in imel bom to moč, da bom program glede na mojo formo lahko tudi prilagajal. Giro je Giro. Zame in za italijanske navijače je nekaj posebnega. To je dirka, ki sem jo že dobil, a jo želim spet. Moram se vrniti, čeprav bi bilo bolj logično, da se vrnem leta 2016. Cilj je Tour, vendar pa vrata puščam odprta. Morda bom nastopil tudi na Giru, odločili pa bi se, ali bi tam startal na zmago ali ne. Odkrito povedano. Ne vem, če bom nastopil. «

Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ