Vincenzo Nibali: Lepše, kot sem si predstavljal

Vincenzo Nibali: Lepše, kot sem si predstavljal
28.07.2014 AVTOR: D. Z.
"To je najpomembnejši in najlepši trenutek," je po zmagi na dirki po Franciji povedal Vincenzo Nibali.

Vincenzo Nibali je prvi Italijan po Marcu Pantaniju, ki je dobil dirko po Franciji. Od Pantanijeve zmage je že 16 let, Nibali pa je letos dobil štiri etape in bil prepričljivo najboljši. »To je najpomembnejši in najlepši trenutek. Stati na odru na Elizejskih poljanah je nekaj posebnega, stati na najvišji stopnički pa še lepše, kot bi si lahko predstavljal, « je priznal veliki zmagovalec 101. dirke po Franciji.

Nibali je na odru zahvalo prebral v Italijanščini, potem pa se v Francoščini zahvalil Francozom in celotnemu svetu. »Še vedno se tresem, z besedami ne morem opisati tega, kar čutim. To mi je vzelo dah. To je neverjetno. Končno lahko rečem. Dobil sem dirko po Franciji. In si lahko oddahnem. Bilo je zelo težko. Majico sem nosil od drugega dne, kar ni lahko, « je Nibali še dodal za italijansko nacionalno televizijo RAI.

Italijan je postal šele šesti kolesar v zgodovini, ki je dobil vse tri tritedenske preizkušnje. Lani je dobil Giro, leta 2010 pa Vuelto. Tako se je pridružil peterici Eddy Merckx, Jacques Anquetil, Felice Gimondi, Bernard Hinault in Alberto Contador. »Kmalu bom spet iskal nove izzive. Vedno sem imel rad tritedenske dirke, a tu so še klasike in tudi svetovna prvenstva, « je dejal Nibali, medtem ko je njegov šef pri Astani Aleksander Vinokurov priznal: »To je eden izmed najlepših dni v mojem življenju. To je velika zmaga. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ