Vincenzo Nibali: Najprej proslavitev, potem sprejem v Kazahstanu in SP

Vincenzo Nibali: Najprej proslavitev, potem sprejem v Kazahstanu in SP
08.08.2014 AVTOR: D. Z.
Vincenzo Nibali se po zmagi na dirki po Franciji vendarle vrnča domov in naj bi že razkril glavni cilj drugega dela sezone.

Pred vrnitvijo še dobro plačani kriteriji, v soboto pa čas za Fan Club CanNibali
Vincenzo Nibali je veliki italijanski junak. 16 let po Marcu Pantaniju je dobil Tour de France in v teh dneh se vrača domov. Takoj po zmagi in proslavljanju le te na Elizejskih poljanah v Parizu je namreč odpeljal še štiri promocijske kriterije v Belgiji in na Nizozemskem. Seveda je vse dobil – rezultati so ponavadi na teh dirkah v večjih mestih dogovorjeni vnaprej, glede na dosežke na dirki po Franciji.

Tako se je Nibali veselil štirih zmag na različnih mestnih kriterijih, podobno, kot se je veselil štirih etapnih zmag in končne na dirki po Franciji. Kriteriji pa so potekali v mestih Lommel, Herentuals in Wolvertem (vse v Belgiji) ter v Stiphoutu (na Nizozemskem). V soboto pa ga pričakujejo člani njegovega navijaškega kluba iz Mastromarca v mestu Pistoia. Govorimo o Fan Clubu CanNibali. Nibali je zdaj poudaril, da si bo po tej dobrodošlici najprej privoščil nekaj dni počitka, potem pa se bo že začel pripravljati na zaključek sezone.

Kako brez Vuelte do svetovnega prvenstva?
Glavni cilj bo svetovno prvenstvo, tokrat v španski Ponferradi. Najprej bo kot član Astane v nedeljo, 21. septembra nastopil na ekipni vožnji na čas. Teden dni kasneje pa bo na cestni preizkušnji kapetan italijanske reprezentance, ki jo bo prvič vodil še lani strokovni reporter televizije RAI, letos pa selektor Davide Cassani. Načrti o tem, kakšne bodo priprave na to prvenstvo, so nastajali že med Tourom, pišejo na spletnem portalu tuttobiciweb.it. Ob prvem dnevu počitka v Besanconu se je prej omenjeni Cassani pogovoril z Nibalijevim trenerjem Paolom Slongom.

Pester september
Seveda bodo priprave zmotile še nekatere obveznosti. Po zmagi na Touru bo moral Nibali konec avgusta tudi v Kazahstan, kjer ga bo sprejel predsednik Nazarbajev. V začetku septembra pa naj bi imel odprti dve možnosti. Ali trening v Luganu, ali pa krajši umik in desetdnevni trening pod nadzorom Paola Slonga. Po pričakovanjih Nibalija ne bomo videli na dirki po Španiji, na kateri je že slavil tudi končno zmago, lani pa je zasedel drugo mesto.

Zato pa naj bi Nibali nastopil na seriji enodnevnih dirk v Italiji. 17. septembra na dirki Coppa Agostoni, naslednji dan na dirki Tre Valli Varesine, 20. septembra pa bo nastopil še na dirki, v spomin na Marca Pantanija v Cesenaticu. Po svetovnem prvenstvu naj bi sezono zaključil 5. oktobra na klasični dirki po Lombardiji.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ