Vincenzo Nibali: Nekateri so močnejši

Vincenzo Nibali: Nekateri so močnejši
22.05.2017 AVTOR: D. Z.
Vincenzo Nibali je pred zadnjim dnevom počitka na dirki po Italiji povedal: "Nad svojo pripravljenostjo se ne morem pritoževati."

Vincenzo Nibali na dirki po Italiji po 15 etapah trenutno zaseda četrto mesto, vendar pa ima že velik zaostanek za vodilnim. Tom Dumoulin je namreč kar tri minute in 40 sekund pred njim. Zdi se, da Italijan, ki brani lansko zmago letos ni najbolje pripravljen.

Nibali je v nedeljski etapi spet poskušal z napadom, a prave selekcije ni uspel narediti. “Noge so bile dobre, zato sem poskusil. Vzpon na Bergamo Alto je bil pravšnji za pozen napad. Zato sem šel. Seveda me konkurenti niso pustili, vendar sem zadovoljen, da sem poskusil, ” je dejal Nibali. Član Bahraina Meride je po slabi sobotni predstavi do Orope očitno že preveč oddaljen od končnega uspeha. Na Oropi je samo v zadnjih dveh kilometrih proti Dumoulinu izgubil kar 43 sekund.

“Včeraj sem nekaj izgubil, tako da sem bil zelo razočaran. Ampak, kaj sploh lahko naredim? Nad svojo pripravljenostjo se ne morem pritoževati. Številke se ujemajo in kažejo, da sem dober. Dejstvo je, da je raven dirkanja na tem Giru res visoka. Nekateri so močnejši in na vseh klancih do zdaj sem zaostal. ” Seveda pa Gira še ni konec. Najtežje etape šele prihajajo, a zdi se, da je predvsem Dumoulin izjemno močan. Tudi če bi Nizozemcu spodletelo, sta pred Nibalijem še Quintana in Pinot. “Gira še ni konec, a za Dumoulinom že kar precej zaostajam. Če bo dobil dirko, mu bom lahko samo stisnil roko in mu čestital. Lahko dam samo vse od sebe, ” je še zaključil Nibali.

Značke: Cestno, Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ