Vincenzo Nibali: Nikoli nisem pričakoval, da me kdo počaka

Vincenzo Nibali: Nikoli nisem pričakoval, da me kdo počaka
23.05.2017 AVTOR: D. Z.
Vincenzo Nibali: "Ta etapa je bila drugačna od ostalih, ki smo jih že prevozili. Bila je dolga in s številnimi vzponi, ne samo enim."

Veliki junak kraljevske etape Vincenzo Nibali je priboril ekipi Bahrain Merida prvo etapno zmago na dirki po Italiji. Zanj je to sedma. Za Italijane pa šele prva na letošnjem Giru. Zmaga pa je minila nekoliko v senci Toma Dumoulina in njegove "velike potrebe ".

Prav zato je moral Nibali po cilju odgovarjati predvsem o tej tematiki in o vprašanje, če bi morali konkurenti Dumoulina počakati. "Bili smo v skupini, ki je za ubežniki zaostajala za dve minuti. Bili smo zelo hitri. Tik preden smo zavili levo in se še drugič podali proti Stelviu, so nam sporočili, da se je nosilec rožnate majice ustavil. Ni bilo jasno, kaj se je zgodilo, " je novinarjem pojasnjeval Vincenzo Nibali:

"Ritem je bil hiter, saj so ga narekovali člani Orice in Treka. Ko se je vzpon začel, je prišel trenutek, ko smo upočasnili. A potem so ubežniki povečali prednost, nekateri kolesarji pa so pričeli z napadi. To je bil že sam zaključek dirke. Težko je reči, ali bi se morali ustaviti ali ne. Ni šlo za padec, ampak za težave, ki so bile morda povezane s slabo hrano ali pa s tem, da ni bil dovolj oblečen na spustu. V preteklosti je bilo veliko podobnih dogodkov. Spomnim se, da je imel na svetovnem prvenstvu v Geelongu Peter Sagan podobne težave, vendar ga nihče ni počakal. "

Nibali je obenem tudi odgovoril na očitke: "Bom neposreden. Od nobenega nisem nikoli pričakoval, da me počaka, ko sem se ustavil. Večkrat sem že padel ali pa imel defekt in takoj nadaljeval. " Potem pa je sarkastično zaključil: "Ne vem. Morda bi lahko spremenili kolesarstvo in imeli sodnika, ki bi ustavil dirko. Ne vem, kaj bi rekel. To je moje mnenje, čeprav mi bodo to mnogi očitali. " Nibali je bil tisti, ki je na Umbrailu napadel in pod vrhom mu je lahko sledil samo še Nairo Quintana.

Težave je kolesarjem povzročal nasprotni veter. Nibaliju je uspel povratek. Zdaj je spet v igri za najvišja mesta. Je namreč tretji. Za Dumoulinom zaostaja za 1:12, Quintana pa ima 41 sekund prednosti pred Italijanom, ki brani lansko zmago. "Na Blockhaus in Oropo sem trpel, ker smo tam imeli samo en, ciljni vzpon. Ostali so tam lahko naredili razliko. Ta etapa je bila drugačna od ostalih, ki smo jih že prevozili. Bila je dolga in s številnimi vzponi, ne samo enim. "

Značke: Cestno, Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ