Vincenzo Nibali: Nočem, da me obravnavajo kot pošast

Vincenzo Nibali: Nočem, da me obravnavajo kot pošast
26.08.2015 AVTOR: D. Z.
"Nočem, da me obravnavajo kot pošast, saj nisem. Veliko slabih stvari so mi izrekli. Ne vem, če je to zaradi ljubosumnosti ali česa drugega," je med drugim dejal Vincenzo Nibali.

Kot smo že pisali, so Vincenza Nibalija zaradi prepovedanega vlečenja z avtomobilom izključili z dirke po Španiji. Od takrat je Italijan očitno doživljal kar hud medijski linč. Kako hudo je, dokazuje tudi njegova poteza, saj je ukinil svoj twitter profil, kjer je bil zelo aktiven. V ekskluzivnem pogovoru za Gazzetto dello Sport je med drugim dejal:

»Na spletu je mojo potezo nekdo celo označil za eno izmed petih najslabših stvari, ki smo jih kdajkoli lahko videli v kolesarstvu. Nekdo je celo dejal, da sem se tudi na svetovnem prvenstvu v Firencah po padcu držal za avto. Ampak, to je bedarija in tudi dokaza ni. « Nibali je bil po odzivu očitno zelo prizadet.

»Name so se spravili, kot da bi koga ubil. Ne gre za to. Gre za napako. To je vse. V glavnini imam veliko prijateljev, s katerimi se dobro razumem. Nekateri so se obrnili proti meni bolj zaradi ekipe, za katero vozim. Nekateri pač ne marajo Astane, tega ne moremo zanikati. Prav zato sem prepričan, da odločitve, da me odstranijo z Vuelte, ni sprejel samo glavni sodnik. Morda se motim, a tako pomembna odločitev je morala biti odobrena s strani Mednarodne kolesarske zveze. «

Želja po dirkanju pa ostaja. Sicer se je vrnil v Italijo, a je priznal, da želi čim prej nadaljevati s sezono: »Hočem obrniti novo stran in iti naprej. Dirkati hočem čim prej. Morda že v nedeljo v Plouayju. Vendar pa potrebujem dovoljenje s strani Ucija in organizatorjev Vuelte. « Direktor dirke Javier Guillen je potrdil, da je bil Nibali že dovolj kaznovan, in da se je za incident opravičil, tako da mu nadaljevanja sezone ne bodo preprečili.

In potem je tu še eno vprašanje. Vse se vrti okrog Astane. Vincenzo Nibali ima še veljavno pogodbo. Vse do konca leta 2016. A jasno je, da se v zadnjem času v ekipi ne počuti najbolje. Tudi izjave Aleksandra Vinokurova že med samim Tourom k temu niso pripomogle. Nibali do zdaj o Astani ni govoril, je pa po izključitvi poudaril, da je ostal sam, da ob padcu ni imel dovolj pomočnikov.

»Najboljša rešitev bi bila, da bi z Astano prišli do sporazuma. V pogodbi nimam zapisanega ničesar glede predčasnega odhoda. Pogodba je veljavna do konca leta 2016. Ekipo bi lahko zapustil samo po dogovoru z glavnimi ljudmi kazahstanskega kolesarstva. Vendar menim, da bi bilo za vse najboljše, če bi spet zgradili dober odnos. « To pa pomeni, da bi moral biti Nibali – zmagovalec vseh treh tritedenskih dirk – spet zadovoljen.

Lanski zmagovalec dirke po Franciji je v karieri vsekakor dokazal, da je eden izmed najboljših kolesarje za tritedenske preizkušnje: »Najti moram notranji mir in zato ob sebi potrebujem mojo ekipo. Nisem bil edini, ki je v nedeljo naredil napako. Ne zahtevam veliko. Šefer ima pomembno vlogo v ekipi. Dobro ve, kako pomembni so zame dva ali trije kolesarji, ki v zadnjem času niso dirkali z mano. Dokazal sem, da sem najboljši, ko sem srečen in sproščen. Pustite me, da bom spet nasmejan in rezultati se bodo vrnili. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ