Vincenzo Nibali: "Ostal sem sam ... Molčati moram"

Vincenzo Nibali: "Ostal sem sam ... Molčati moram"
24.08.2015 AVTOR: D. Z.
Potem, ko so ga zaradi držanja za avtomobil izključili z dirke po Španiji se je Vincenzo Nibali javno opravičil.

»Želim se javno opravičiti za to, kar se je zgodilo včeraj. Še posebej ljudem, ki so jezni name, in ki se me sramujejo. Kar se je zgodilo na Vuelti, se dogaja na vsaki dirki, pa čeprav to ne zmanjšuje tega, kar sem storil. Morali so me kaznovati, o tem, kakšna bo kazen, pa odločajo sodniki, « je kar prek facebooka zapisal Vincenzo Nibali. Italijan je bil kaznovan za vlečenje s pomočjo spremljevalnega avtomobila.

To nedovoljeno pomoč mu je ponudil športni direktor Astane Aleksander Šefer. Nibali pa je bil zelo strogo kaznovan. »Mislil sem, da bom dobil časovni pribitek in denarno kazen. S tem bi izgubil možnosti v boju za zmago. Sprejel bi celo desetminutno kazen. Nenazadnje nisem ne prvi, niti ne zadnji, ki je storil kaj takega. « Potem pa je Nibali s prstom pokazal tudi na skupino, ki je takoj po padcu napadla oziroma narekovala še hitrejši ritem:

»Vse je bilo v redu, dokler se nisem z avtom potegnil tistih 150 metrov. Napaka, zaradi katere me zdaj ljudje napadajo. Nihče pa ne govori o kolesarji, ki so napadli, potem ko je prišlo do skupinskega padca. O lovu skupine 18 kolesarjev. Ne. V kolesarstvu je dirka dirka in nihče te ne počaka. « In potem je omenil še Caleba Ewana. Mladi Avstralec naj bi po njegovem mnenju zakrivil padec:

»Padec je zakrivil Caleb Ewan, ki je naredil neumno, agresivno potezo. Poglejte posnetek in videli boste, zakaj so se kolesarji poškodovali. Pa vendarle je še na dirki. Med čakanjem na novo kolo sem ga poskušal dobiti, a na njegovo srečo se je že odpeljal. Res sem želel govoriti z njim. « medtem se je odzval tudi Ewan, ki je poudaril, da je bil v tistem trenutku na repu glavnine in padca vsekakor ni zakrivil. Očitno pa v Astani le ni vse tako dobro, kot se zdi na prvi pogled. Vsaj sodeč po intervjuju z Nibalijem, ki so ga objavili pri Gazzetti dello Sport.

Kolesarji so pred Vuelto sicer zatrjevali, da je prednost, če bodo na startu na skupni vrstni red dirkali kar trije: Aru, Nibali in Landa. A pri Kazahstanskem moštvu, vsaj po Nibalijevih besedah, vse stavijo na Aruja: »Pošteno povedano. Stvari se niso ravno dobro razpletle. Vsi so videli, kako dolgo sem moral čakati. Po radijski postaji so vsi kričali, Aru, Aru, Aru. Ste videli, kdo mi je na koncu predal kolo? Martinelli. In, koliko časa je preteklo, preden sem lahko začel z lovom? Naredil sem napako, a morda bi vseeno šel domov. Kakšen smisel bi imelo, če bi ostal? «

A vseeno mu je očitno žal, da je moral zapustiti Vuelto: »Kot sem že povedal. Ostal sem sam. Pa čeprav sem se dobro počutil. Upal sem, da v prvem tednu ne bom izgubil preveč časa. Škoda, da moram domov, ne da bi dobil priložnost za dokazovanje. A moram molčati. « Nenazadnje ima Nibali tudi za naslednje leto še vedno veljavno pogodbo z Astano. Prav v tej ekipi je dosegel dva največja uspeha, saj je dobil Giro, lani pa še Tour de France. Letos je na dirki po Franciji dobil etapo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ