Vincenzo Nibali: Roubaix prepuščam specialistom

Vincenzo Nibali: Roubaix prepuščam specialistom
09.07.2014 AVTOR: D. Z.
Izjemna vožnja, izjemne sposobnost in zares odličen rezultat Vincenza Nibalija v peti etapi dirke po Franciji.

»Tako dobro sem se naučil voziti, ko sem se kot mlad fant okrog vozil z gorskim kolesom. Fuglsang je bil svetovni prvak v gorskem kolesarstvu in danes je bil neverjeten. Westra je bil tudi odličen in zares se nam je izšlo, ko je šel v pobeg. Potem je mi je lahko pomagal, « je sprva pojasnjeval Vincenzo Nibali.

Italijan, nosilec rumene majice, je zasedel tretje mesto v etapi, pisani na kožo specialistom za klasiko Pariz-Roubaix. Zato kolesarjev, kot je Nibali vsekakor ne bi šteli med favorite. »Etapa je bila težka in lahko sem vesel, da se je za nas tako dobro razpletla. Tam je bilo grozno, neverjetno stresno od začetka do konca. Pa še padcev je bilo ogromno, « je še opisoval Nibali.

Skupaj s Fuglsangom sta za zmagovalcem Larsom Boomom zaostala zgolj za 19 sekund. Za sabo pa je Nibali pustil take specialiste, kot so Cancellara, Sagan, Vanmarcke … Več kot dve minuti in pol pa je izgubil najresnejši kandidat za končno zmago Alberto Contador. »Nisem si mislil, da bom toliko pridobil. A ostati moram na realnih tleh in miren. Zdaj, ko ni Frooma, je Contador tisti, na katerega bom moral biti najbolj pozoren. Frooma mi je žal. Je velik tekmec, a na žalost so na Touru tudi take etape, « je še dejal Nibali, a je obenem priznal:

»Kolesarstvo je pač tak šport, da se izvaja v različnih razmerah. Tudi na Giru smo dobili take dneve. Dirkali smo na blatnih poteh dirke Strade Bianche in tam sem izgubil rožnato majico. Froome je padel že včeraj in danes spet. To je kolesarstvo. « Nibali pa poudarja, da je končna zmaga še daleč, pa čeprav je naredil velik korak naprej.

»Pot do Pariza je še dolga. Ogromno je še vzponov in vsi so videli, da lahko kadarkoli pride do padca. « In še provokacija. Na tlakovanih odsekih se je odlično znašel, bo morda kdaj nastopil na klasiki Pariz-Roubai? »Ne verjamem. To je bila 155 kilometrov dolga etapa in ni bilo lahko. Pariz-Rubaix bom prepustil specialistom, « je bil Nibalijev odgovor.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ