Vincenzo Nibali: Triurno zaslišanje glede padca na Touru

Vincenzo Nibali: Triurno zaslišanje glede padca na Touru
14.11.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

“Presenečeni smo nad tem, kako temeljito so se lotili preiskave,” je dejal Nibalijev odvetnik Fausto Malucchi.

Se še spominjate hudega padca Vincenza Nibalija na letošnji dirki po Franciji? V 12. etapi na Alpe d’Huez je v gneči med gledalci padel, potem ko so bili gledalci zagotovo že preveč na cesti. V množici pa se je v Nibalijevo balanco zapletel trak gledalčevega fotoaparata. Nibali je etapo končal tik za najboljšimi. A Italijan je moral zaradi poškodbe vretenc odstopiti in kasneje oditi celo na operacijo. Vrnil se je na dirki po Španiji, a prave forme ni dosegel vse do dirke po Lombardiji, ki jo je končal na drugem mestu.

Pri moštvu Bahrain Merida so kaj kmalu sporočili, da razmišljajo o tožbi, saj so zaradi neljubega dogodka izgubili veliko pozornosti, ki jo prinaša Tour, še posebej, če se tvoj kolesar bori za najvišja mesta. Zdaj pa je francoska policija uvedla preiskavo in Vincenzo Nibali je bil v soboto zelo dolgo na zaslišanju v mestu Modane. Zaslišanje naj bi po besedah odvetnika Fausta Malucchija trajalo kar dobre tri ure. Pri Gazzetti dello Sport so zapisali, da naj bi policija kmalu prišla do zaključka. Glede na fotografije in video posnetke naj bi celo prepoznali osebo, ki je zakrivila Nibalijev padec.

Malucchi naj bi predvsem izpostavil veliko razliko pri varovanju kolesarjev pred množico gledalcev med etapo na Zoncolan na Giru in pri prej omenjeni etapi na Touru. Prostovoljci in policisti na Zoncolanu v zadnjih kilometrih sestavijo nekakšno verigo in tako gledalcem preprečijo vdor na cestišče, medtem ko na Touru tisti odsek ni bil dovolj dobro zavarovan, poleg tega je bila množica gledalcev zares ogromna. Tako 34-letni Nibali kot Bahrain Merida menita, da bi morali za vse skupaj odgovarjati tudi organizatorji dirke po Franciji, torej agencija ASO.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ