Vincenzo Nibali: V Pirenejih želel pustiti vtis

Vincenzo Nibali: V Pirenejih želel pustiti vtis
25.07.2014 AVTOR: D. Z.
Zdaj je praktično že jasno, da imamo zmagovalca 101. dirke po Franciji. To bo povsem zasluženo postal Vincenzo Nibali.

Za konec je Vincenzo Nibali pokazal izjemno vožnjo še na Hautacamu, kjer je slavil še četrto etapno zmago na letošnji dirki po Franciji. »Hautacam je bil drugačen, kot sem se ga spominjal, ko sem ga prevozil v preteklosti. Dobro sem porazdelil moči, k temu pa sem pristopil, kot bi šlo za gorski kronometer. Morda sem šel zgodaj, a Horner je pospešil in prestrašil sem se, da bom izgubil možnosti za etapno zmago, ki sem jo želel posvetiti klubskim kolegom, « je dejal 29-letni Italijan.

Na Hautacamu je bil cilj etape šele štirikrat, in ko je bil ta klanec zadnjič uvrščen v traso Toura, je na dirki nastopal tudi Nibali. Nibali je priznal, da nikoli ni verjel, da lahko dobi štiri etape na eni sami dirki po Franciji: »Do cilja ni več veliko etap in moja prednost je zares velika. Zdaj sem lahko sproščen. V Pirenejih sem želel pustiti dober vtis. Tudi po včerajšnji etapi sem se dobro počutil in prav zato smo nadzorovali ubežno skupino. «

Nibali je še dodal, da se na letošnjem Touru zares zabava, medtem ko mu tisti pred dvema letoma, ko je osvojil končno tretje mesto, ni bil pisan na kožo. Takrat ga je dobil Bradley Wiggins, z drugim mestom pa je popolno prevlado Skya potrdil Chris Froome. »Letos je trasa težja. Veliko etap je bilo zahtevnih. Že druga je bila zelo živčna. Dirka je bila bolj nepredvidljiva, « je še dejal Nibali in se zahvalil ekipi za pomoč:

»To, da sem tako zgodaj prevzel rumeno majico, se ni zgodilo prvič. Lani na Vuelti je bilo podobno, le da sem jo potem v zadnjem tednu zaradi napadov različnih kolesarjev, kot sta Rodriguez in Valverde, izgubil. Iz tega sem se veliko naučil. Tokrat sem pritisk prenašal bolje. « In potem je nekaj besed namenil še neverjetni formi.

Nibali je izpostavil, da je vse podredil samo enemu cilju. »Nečesa se moramo zavedati. Celotno sezono sem podredil dirki po Franciji, medtem ko so želeli nekateri na polno voziti na vseh dirkah, na katerih so nastopili. Froome na dirki po Romandiji, potem Froome in Contador na Dauphineju. Moj največji cilj je bil Tour. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ