Vincenzo Nibali: Z boljšo ekipo na Tour

Vincenzo Nibali: Z boljšo ekipo na Tour
18.12.2017 AVTOR: D. Z.
Zvezdnik Bahraina Meride Vincenzo Nibali je na Hvaru opravil prve skupne priprave, mediji pa so dobili priložnost za pogovor z Italijanom.

V moštvu Bahrain Merida bo v naslednji sezoni kar sedem Slovencev. Prvi zvezdnik pa ostaja Vincenzo Nibali. Izkušeni Italijan je bil med pripravami na Hvaru na voljo tudi medijem.

Zadovoljen, da se je tudi ekipa okrepila. »Pred novo sezono imam dobro ekipo. Čutim, da bom imel zdaj, s prihodom novih kolesarjev več podpore. Zdaj je lepa priložnost, da spet dobim Tour, tako da bom tja odšel z mislijo, da ga odpeljem po najboljših močeh, « je Nibali potrdil ugibanja. Letos se bo odpovedal nastopu na dirki po Italiji. Vse bo stavil na francoski Tour, ki ga je leta 2014 že dobil.

Tudi takrat so organizatorji v traso uvrstili tlakovane odseke s klasike Pariz-Roubaix. Obenem bo pa tudi ekipni kronometer: »Traso si moram še podrobneje ogledati, a na prvi pogled se mi zdi, da je podobna tisti iz leta 2014. Všeč mi je. To je trasa za hribolazce, še vedno pa si moram ogledati etapo, ki poteka po trasi Roubaixa. V naslednjih mesecih si bom ogledal nekatere etape, « je dejal za cyclingnews.com. Najprej pa začetek sezone.

Z dirkami bo začel že januarja v Argentini, natančneje na dirki po San Juanu. Veliko pričakuje tudi od aprilskih ardenskih klasik. Pri 33 letih je dobil že štiri tritedenske dirke. Dvakrat je bil najboljši na domači dirki po Italiji, po enkrat pa na dirki po Franciji in dirki po Španiji. Morda pa bo naknadno dobil tudi letošnjo Vuelto, saj se trenutno vse vrti okrog Christopherja Frooma in njegovega primera s Salbutamolom. Sprva je bil Nibali zelo kritičen, zdaj pa je bil v izjavi o tem primeru precej bolj previden:

»Sky je ena izmed najboljših ekip na svetu. So ekipa, ki se drži pravil. Težko verjamem, da je Chris tako presegel dovoljeno mejo. To je težko razumeti in težko sprejeti. To je bila za vse spektakularna dirka. A gledalce in za vse, proti katerim sem dirkal. Kar se je zgodilo, je morda pustilo madež, a ne more spremeniti velikega spektakla, ki smo ga doživeli na Vuelti. « Nibali je Vuelto končal na drugem mestu, za Froomom je zaostal za dobri dve minuti. Če bodo Frooma kaznovali, bi lahko Nibali postal zmagovalec:

»Kaj takega se mi še ni zgodilo. Ne vem, kako se bom počutil. Vem le, da sem naredil vse, da bi stopil na najvišjo stopničko. Bil sem na odru, stopil sem na drugo mesto. Tudi, če mi dodelijo zmago, občutki ne bodo isti. Nikoli ne bom vedel, kako bi bilo na najvišji stopnički letošnje Vuelte. Nisem naklonjen takim zmagam, niti jih ne zahtevam. Verjamem v pravila in v to, da bodo odgovorni naredili vse, kar morajo. Karkoli bo, pač bo. Tistih občutkov pa ne bo. « Nibali je tudi edini še aktivni kolesar, ki je dobil vse tri tritedenske dirke, na letošnjem Touru pa se bo vsekakor soočil z zelo ostro konkurenco. Nastop so že napovedali Landa, Valverde, Quintana, Bardet, Zakarin … tudi Froome, če ne bo kaznovan.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
pek123 18.12.2017 18:34

kaj mu pomaga boljsa ekipa ce je on za en kurac

edgar 18.12.2017 19:31
@pek123:

kaj mu pomaga boljsa ekipa ce je on za en kurac


Očitno nimaš pojma o kolesarstvu...

gorann316998 18.12.2017 20:21

a ne bo nibali zmagovalec vuelte, ce odvzamejo froomu zmago?

res je slab, se tour je zmagal, ker je dopingiranec froome padel in odstopil

sam se jest sm slabs od nibalijazapečateno

nejchy 18.12.2017 20:23
@edgar:
@pek123:

kaj mu pomaga boljsa ekipa ce je on za en kurac


Očitno nimaš pojma o kolesarstvu...

Seveda!
Čisto po naključju je zmagal 4 Grand Toure in je edini še aktivni kolesar, kater je osvojil Tour, Vuleto in Giro:) Nasploh en izmed redkih :)

grega12 19.12.2017 07:26
@pek123:

kaj mu pomaga boljsa ekipa ce je on za en kurac

hahaha kera izjava... 

Yebach 19.12.2017 09:58
@pek123:

kaj mu pomaga boljsa ekipa ce je on za en kurac

You stupid by nature or you took lessons ?

hermes 19.12.2017 10:09

Potrebuje samo ekipno vozilo, kaj če mu ekipa.kul


www.youtube.com/watch?v=7E4vR tC7IcY

bluesky 20.12.2017 08:34

Ali je plan spisal pred afero Froome ali po aferi :)

kolo-voz 22.12.2017 22:10
Ne morš verjet, vsi astmatiki, vsi na pumpcah ...., Nibali je kar takoj povedal, da ima isti problem.... za vsak slučaj, če ga glih dobijo ...Kam tole pelje .....
pek123 23.12.2017 07:41

nibali je isti smrad kot froom ce ne se vecji. Naspikan pa se to pol ne uspe nic zmagat razen ce vseh 5top gc odstopi

kovit 23.12.2017 16:24
@kolo-voz: Ne morš verjet, vsi astmatiki, vsi na pumpcah ...., Nibali je kar takoj povedal, da ima isti problem.... za vsak slučaj, če ga glih dobijo ...Kam tole pelje .....

U 3 pm

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ
Najbolj brano