Vincenzo Nibali: Z boljšo ekipo na Tour

Vincenzo Nibali: Z boljšo ekipo na Tour
18.12.2017 AVTOR: D. Z.
Zvezdnik Bahraina Meride Vincenzo Nibali je na Hvaru opravil prve skupne priprave, mediji pa so dobili priložnost za pogovor z Italijanom.

V moštvu Bahrain Merida bo v naslednji sezoni kar sedem Slovencev. Prvi zvezdnik pa ostaja Vincenzo Nibali. Izkušeni Italijan je bil med pripravami na Hvaru na voljo tudi medijem.

Zadovoljen, da se je tudi ekipa okrepila. »Pred novo sezono imam dobro ekipo. Čutim, da bom imel zdaj, s prihodom novih kolesarjev več podpore. Zdaj je lepa priložnost, da spet dobim Tour, tako da bom tja odšel z mislijo, da ga odpeljem po najboljših močeh, « je Nibali potrdil ugibanja. Letos se bo odpovedal nastopu na dirki po Italiji. Vse bo stavil na francoski Tour, ki ga je leta 2014 že dobil.

Tudi takrat so organizatorji v traso uvrstili tlakovane odseke s klasike Pariz-Roubaix. Obenem bo pa tudi ekipni kronometer: »Traso si moram še podrobneje ogledati, a na prvi pogled se mi zdi, da je podobna tisti iz leta 2014. Všeč mi je. To je trasa za hribolazce, še vedno pa si moram ogledati etapo, ki poteka po trasi Roubaixa. V naslednjih mesecih si bom ogledal nekatere etape, « je dejal za cyclingnews.com. Najprej pa začetek sezone.

Z dirkami bo začel že januarja v Argentini, natančneje na dirki po San Juanu. Veliko pričakuje tudi od aprilskih ardenskih klasik. Pri 33 letih je dobil že štiri tritedenske dirke. Dvakrat je bil najboljši na domači dirki po Italiji, po enkrat pa na dirki po Franciji in dirki po Španiji. Morda pa bo naknadno dobil tudi letošnjo Vuelto, saj se trenutno vse vrti okrog Christopherja Frooma in njegovega primera s Salbutamolom. Sprva je bil Nibali zelo kritičen, zdaj pa je bil v izjavi o tem primeru precej bolj previden:

»Sky je ena izmed najboljših ekip na svetu. So ekipa, ki se drži pravil. Težko verjamem, da je Chris tako presegel dovoljeno mejo. To je težko razumeti in težko sprejeti. To je bila za vse spektakularna dirka. A gledalce in za vse, proti katerim sem dirkal. Kar se je zgodilo, je morda pustilo madež, a ne more spremeniti velikega spektakla, ki smo ga doživeli na Vuelti. « Nibali je Vuelto končal na drugem mestu, za Froomom je zaostal za dobri dve minuti. Če bodo Frooma kaznovali, bi lahko Nibali postal zmagovalec:

»Kaj takega se mi še ni zgodilo. Ne vem, kako se bom počutil. Vem le, da sem naredil vse, da bi stopil na najvišjo stopničko. Bil sem na odru, stopil sem na drugo mesto. Tudi, če mi dodelijo zmago, občutki ne bodo isti. Nikoli ne bom vedel, kako bi bilo na najvišji stopnički letošnje Vuelte. Nisem naklonjen takim zmagam, niti jih ne zahtevam. Verjamem v pravila in v to, da bodo odgovorni naredili vse, kar morajo. Karkoli bo, pač bo. Tistih občutkov pa ne bo. « Nibali je tudi edini še aktivni kolesar, ki je dobil vse tri tritedenske dirke, na letošnjem Touru pa se bo vsekakor soočil z zelo ostro konkurenco. Nastop so že napovedali Landa, Valverde, Quintana, Bardet, Zakarin … tudi Froome, če ne bo kaznovan.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ