Vingegaard se vrača: Bil sem doma, užival življenje

Vingegaard se vrača: Bil sem doma, užival življenje
26.09.2022 AVTOR: DZ

"Vesel sem, da sem tukaj. To bo moja prva dirka po Touru. Zato upam, da bom dovolj dober. Vsak dan se bom potrudil in upam, da bomo lahko odpeljali dobro dirko," je dejal Jonas Vingegaard.

Jonas Vingegaard je letos dobil dirko po Franciji, potem ko je premagal Tadeja Pogačarja in Gerainta Thomasa. Dancu so ob vrnitvi domov pripravili neverjetno slavje. "Bilo je zelo lepo. Ogromno ljudi. Ne samo v središču, ampak že od letališča do središča. Zelo lep sprejem. Užival sem," je zdaj priznal Vingegaard. Vrača se namreč na dirke in za vrnitev po dveh mesecih tekmovalnega premora je izbral dirko po Hrvaški.

"Tu sem bil na počitnicah, ko sem bil še majhen z družino. Mislim, da potem tudi s kolesom," se je še spomnil 25-letni član moštva Jumbo Visma. O dolgem obdobju brez dirk pa je dodal: "Sprostil sem se. Bil sem doma. Užival življenje. Potem pa sem zadnje tri tedne preživel v Španiji, kjer sem se poskušal pripraviti na dirko po Lombardiji. Upam, da sem dober, a to bomo ugotovili v tem tednu."

Prav dirka po Lombardiji je še zadnji večji cilj v tej sezoni zanj. Z namenom, da dobi spet tekmovalni ritem je prišel na Hrvaško: "Po Touru sem potreboval premor, potem pa sem želel graditi formo z mislijo na dirko po Lombardiji. Lani sem odpeljal nekaj enodnevnih dirk. Potem pa smo se pogovarjali in se odločili, da moramo nekaj spremeniti. Videli smo to dirko, ki predstavlja dobro pripravo za dirko po Lombardiji. Obenem je tudi lepa dirka, zato sem vesel, da sem tukaj."

Cro Tour pa je letos drugačna. Nima namreč ciljnega vzpona in je zato skorajda zagotovo še bolj nepredvidljiva: "Veselim se že tega. Trasa je dobra, sam pa se bom potrudil. Užival bom v dirkanju in videli bomo, kaj se bo zgodilo." 
In za konec še vprašanje, kako zelo mu je zmaga na Touru spremenila življenje? "Seveda te več ljudi prepozna na cesti. Na splošno pa se ni veliko spremenilo. Še vedno sem isti Jonas kot prej. Doma še vedno živimo podobno življenje, kot smo ga predtem. Zame se tako veliko ni spremenilo."

Dirka Cro Race se začne jutri, 27. 9. v Osijeku. Šest dni kasneje, torej v nedeljo, 2. 10. pa se bo končala v Zagrebu. Poleg Jonasa Vingegaarda so na startni listi tudi Matej Mohorič, Geraint Thomas, Santiago Buitrago, Elia Viviani … Na statu bosta tudi dve slovenski kontinentalni ekipi. Adrio Mobil bodo zastopali Aljaž Jarc, Kristjan Hočevar, Gal Glivar, Nik Čemažar, Tilen Finkšt in Kristijan Koren. Tu bo še Ljubljana Gusto Santic v postavi: Matic Maček, Jernej Hribar, Viktor Potočki, Carlo Juriševec, Anže Skok, Adam Jordan in Dylan Hopkins.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ