Vingegaardovo sporočilo

Vingegaardovo sporočilo
16.04.2024 AVTOR: DZ, vir: Visma Lease a Bike

Končno, bi lahko rekli. Oglasil se je Jonas Vingegaard, ki je grdo padel in se poškodoval na dirki po Baskiji. Zdaj sporoča: “Zdaj je čas, da si povsem opomorem.”

Jonas Vingegaard. Bil je ena izmed žrtev množičnega padca na dirki po Baskiji. Tam so padli in odstopili še mnogi. Tudi Primož Roglič., Remco Evenepoel, Jay Vine, Steff Cras …

"Čas je, da zapustim bolnišnico. Rad bi se zahvalil medicinskemu osebju, ki je tako dobro skrbelo zame. Vsem pa bi se zahvalil tudi za moralno podporo. Prejel sem veliko sporočil, daril in risb."

Vingegaard je takoj po padcu v ovinku in pri veliki hitrosti obležal in se ni premikal. Odnesli so ga na nosilih in s kisikovo masko. Od takrat so iz ekipe do danes sporočil samo, kaj vse si je pri tem padcu poškodoval. Najhujša poškodba je očitno bila pnevmotoraks. Vse do zdaj je bil tudi v bolnišnici v Vittoriji. Zdaj pa je očitno na poti domov, saj je na družabnih omrežjih sporočil:

“Lepo pozdravljeni. Čas je, da zapustim bolnišnico. Rad bi se zahvalil medicinskemu osebju, ki je tako dobro skrbelo zame. Vsem pa bi se zahvalil tudi za moralno podporo. Prejel sem veliko sporočil, daril in risb. Prisrčno. Zdaj je čas, da si povsem opomorem.” Seveda se poraja vprašanje, kako dolgo bo rehabilitacija potekala, kdaj bo lahko začel s treningi. Vprašanje je tudi, če bo lahko na dirki po Franciji branil lansko zmago in obenem napadal že tretjo zaporedno zmago.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ