Vinokurov kariere ne bo še končal

Vinokurov kariere ne bo še končal
10.08.2012 AVTOR: D. Z.
Aleksander Vinokurov naj bi kariero končal po olimpijskih igrah - nenazadnje je v Londonu postal olimpijski prvak - vendar je zdaj že na startni listi klasike v San Sebastianu.
Kdaj bo Aleksander Vinokurov zares končal kariero? To je napovedal po olimpijskih igrah. A tam je osvojil zlato olimpijsko medaljo v cestni vožnji in 38-letni Kazahstanec očitno kariere še noče zaključiti. Kolesarjem Astane se bo pridružil tudi na klasiki v San Sebastianu, kjer bodo Astanine barve branili še Dajčenko, Gavazzi, Bažajev, Ponzi, Seeldrayers, Silin in Tiralongo.

"V San Sebastian gremo z dobro ekipo, ki bo naredila vse, da pride na oder za zmagovalce. Gavazzi in Ponzi sta prava za tako preizkušnjo. Vinokurov bo, tako kot vedno, da vse od sebe. Da bi na še lepši način končal kariero," je dejal športni direktor Aleksander Šefer. Sicer pa je Vinokurov na tej dirki že zablestel leta 2010, ko je zasedel drugo mesto.

Zaostal je zgolj za Luisom Leonom Sanchezom, prehitel pa je zdaj že upokojenega Carlosa Sastreja. Vinokurov kariero končuje že vse od lanskega grdega padca na dirki po Franciji. Kljub hudi poškodbi se je vrnil, letos zablestel na olimpijskih igrah in zdaj hoče očitno izkoristiti dobro formo.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ