Vinokurov: Aru nas ni opozoril, da želi oditi

Vinokurov: Aru nas ni opozoril, da želi oditi
22.10.2017 AVTOR: D. Z.
Fabio Aru je zapustil Astano, glavni menedžer te ekipe Aleksander Vinokurov pa je nad vsem skupaj zelo razočaran.

“Aru je imel v pogodbi možnost podaljšanja še za eno sezono, nikoli pa nas ni opozoril, da želi oditi. ” To so besede glavnega menedžerja Astane Aleksandra Vinokurova.

Kot smo že pisali. Fabio Aru je podpisal triletno pogodbo z moštvom UAE Team Emirates, ki jo vodijo Italijani in je nekakšna naslednica Lampreja Meride. Bilo je zgolj vprašanje časa, kdaj bodo Aruja zvabili v svojo sredino, saj je jasno, da je Vincenzo Nibali zaenkrat nedosegljiv in vezan na Bahrain Merido.

“Večkrat smo ga vprašali, kakšne načrte ima, vendar nam ni odgovoril, ” je za L’Equipe še pojasnil Vinokurov. O prestopu pa: “Izvedel sem iz sporočila za medije. Zelo me je razočaral. S tem nas je zaradi takega obdobja postavil v zelo težak položaj. Zdaj je nemogoče najti nekoga na taki ravni, nekoga, ki bi lahko dobil dirko po Franciji. ” Vinokurov je še razkril, da so se resno zanimali za Rigoberta Urana, ki pa se za prestop ni odločil.

Poleg tega naj bi v stik z Vinokurovom že med dirko po Franciji stopil menedžer Naira Quintane. A Kolumbijec ima še vedno pogodbo, ki ga z Movistarjem veže še v sezoni 2018. Astana je tako ostala brez pravega kandidata za tritedenske dirke. Postopoma se v takega razvija 23-letni Miguel Angel Lopez, ki je letošnjo dirko po Španiji kot najboljši med mladimi končal na osmem mestu v skupnem seštevku. Dobil je dve etapi. Tu pa je še Danec Jakob Fuglsang, ki je letos dobil dirko Criterium du Dauphine, a je potem na dirki po Franciji padel in odstopil.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ