Vinokurov: Astana je rešena

Vinokurov: Astana je rešena
07.05.2018 AVTOR: D. Z.
Pred časom so mediji poročali, da je Astana v finančnih težavah, zdaj pa je glavni menedžer Aleksander Vinokurov potrdil, da so klubu zagotovili varno prihodnost.

V prvem delu sezone vlada ni izpolnila pogodb, ki so jo vezale s kazahstanskim moštvom Astana. In tako naj bi kolesarji ostali tudi brez obljubljenih plač.

Zdaj so se stvari uredile, trdi glavni menedžer moštva Aleksander Vinkurov. “Težave smo rešili. Proračun je zagotovljen še vsaj za naslednji dve sezoni, ” je za Gazzetto dello Sport povedal nekdanji kolesar, tudi olimpijski prvak. Astana naj bi v prihodnji sezoni razpolagala s približno 17 milijoni evrov.

Vinokurov upa, da bo lahko zbral še dodatna dva do tri milijone in bo tako imel dovolj velik proračun za podpis pogodbe z enim izmed zvezdnikov. Sicer pa so kolesarji Astane letos nadvse uspešni. Aleksej Lucenko je dobil dirko po Omanu, tik za njim pa je bil mlad Miguel Angel Lopez. Michael Valgren je dobil Amstel Gold Race in Omloop Het Nieuwsblad. Na dirki Tour of the Alps so Astanini kolesarji dobili kar tri etape, Lopez, ki je glavni adut ekipa na letošnjem Giru pa je dirko končal na tretjem mestu. Zadnjo zmago je Astani priboril Jakob Fuglsang, ki je dobil predzadnjo, obenem kraljevsko etapo na dirki po Romandiji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ