Virtualni Cap Epic in štiri etape (VIDEO)

Virtualni Cap Epic in štiri etape (VIDEO)
02.03.2021 AVTOR: DZ, vir: Cape Epic

Cape Epic. Gorskokolesarska dirka, na kateri vsako leto spremljamo znamenita kolesarska imena je po sili razmer dobila virtualno različico. Trase letošnje so zdaj znane.

Nizozemec, leta 1996 olimpijski prvak Bart Brentjens je gorskokolesarsko dirko Cape Epic označil za Tour de France gorskega kolesarstva. Po lanskem neuspešnem poskusu organizatorjev, da bi dirko kljub epidemiji izpeljali, je spodletel tudi letošnji poskus.

Le, da so se tokrat odločili za prestavitev datuma. V zadnjih 16 letih so dirko izpeljali marca, letos pa naj bi bila na sporedu od 17. do 24. oktobra. Na dirki so do zdaj nastopali tudi nekateri Slovenci. Največji vtis pa je vsekakor pustil Peter Vesel, ki se je v svoji starotni skupini veselil tudi končne zmage med mešanimi pari. Marec kljub prestavljanju ostaja vsaj delno mesec Cape Epica. A tokrat virtualne preizkušnje, ki jo bodo izpeljali s pomočjo Zwifta.

Govorimo o štirih etapah. Podatke o njih si lahko ogledate v nadaljevanju. Seveda so različne nagrade za tiste, ki zaključijo posamezne etape, največja nagrada pa čaka izžrebanca med tistimi, ki bodo prevozili vse štiri etape. Nagrada pa kolo Scott Spark RC 900 team issue AXS. Tisti, ki boste dokončali vse štiri etape, boste lahko vstopili na dirko Pro/Am, ki bo na sporedu 17. marca.


VIRTUALNE ETAPE
1. etapa, 7. marec: Oakley
*Trasa: Whole Lotta Lava, 2 kroga
*Dolžina: 8 km
*Premagana nadmorska višina: 160 m

2. etapa, 9. marec: Dimension Data
*Trasa: Bologna TT, 1 krog
*Dolžina: 8 km
*Premagana nadmorska višina: 230 m

3. etapa, 11. marec: Abus
*Trasa: Jungle Circuit Reverse, 2. kroga
*Dolžina: 22 km
*Premagana nadmorska višina: 164 m

4. etapa, 13. marec: Race Assos
*Trasa: Serpentine 8, 1 krog
*Dolžina: 26,5 km
*Premagana nadmorska višina: 204,7 m

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ