Visma in zakulisje: Rogličev Giro, drama na Vuelti ... (VIDEO)

Visma in zakulisje: Rogličev Giro, drama na Vuelti ... (VIDEO)
16.03.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Lahko so vam všeč ali pa jih ne marate. Vsekakor pa znajo pripaviti video vsebino, ki vam predstavi vsaj delček zakulisja. In vsekakor je povzetek lanske sezone vreden ogleda.

Po eni strani pri Netflixu pripravljajo povzetek lanske dirke po Franciji, po drugi pa so se pri Lani še Jumbo Vismi odločili, da še drugič zapored svojo zgodbo pripravijo za Amazon Prime. Še drugo leto zapored jim je uspelo. Tokrat so se odločili, da povzamejo tri tritedenske dirke, na katerih so spisali epsko zgodbo, saj so bili s tremi različnimi kolesarji najboljši na vseh treh. Prvič v zgodovini!

Dirko po Italiji je dobil Primož Roglič, dirko po Franciji Jonas Vingegaard, dirko po Španiji po Sepp Kuss, potem ko je prišlo do zanimivega spleta okoliščin, saj so dirko končali na prvih treh mestih. Za Kussom sta bila Jonas Vingegaard in Primož Roglič. Kaj vse pa se je dogajalo v zakulisju teh dirk? Gledalci boste to lahko videli na Amazon Prime. Serijo v petih delih so poimenovali All In. Prvi del je posvečen predstavitvi ciljev, kako so se odločili, da poskusijo dobiti vse tri tritedenske dirke.

Merijn Zeeman govori tudi o tem, kako bosta tako Roglič kot Vingegaard nastopila na dirki po Španiji, kar se je na koncu tudi zgodilo. V drugem delu spoznamo dramo dirke po Italiji. Od številnih odpovedi, poškodbe Jana Tratnika … Spoznamo, kako je Roglič dirkal poškodovan, kako so se v ekipi spopadali z dežjem, saj jim vreme skozi celotno dirko ni bilo naklonjeno. Predstavijo tudi kako se je z zdravstvenimi težavami ukvarjal Koen Bouwman, a je vztrajal do konca. Potem je tu tudi znamenit kronometer na Svete Višarje. Tam uspe režiserju lepo povzeti, kaj vse se je dogajalo.

V naslednjih dveh serijah se potem posvetijo dirki po Franciji. Tudi reakcijam, ko so že menili, da bo Pogačar močnejši od Vingegaarda. In tu je še dirka po Španiji. Spoznamo, kako je prišlo do internega boja za vlogo “liderja”. Serija bo na voljo na Prime Video tudi v Sloveniji. Ostale države pa so še Belgija, Danska, Nizozemska, Finska, Islandija, Luksemburg, Norveška in Švedska. V seriji o Vuelti lahko spoznamo, da tam vsekakor ni veljal moto ekipe samen winnen - zmagujemo skupaj. Spoznamo, da so imeli pri ekipi po znameniti etapi in Rogličevem napadu na Angliru sestanek. Tam je Merijn Zeeman dejal, da se Kussa ne napada.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ