Vito Divac v Delu: Brajkovičeva prava prihodnost v Skyu

Vito Divac v Delu: Brajkovičeva prava prihodnost v Skyu
25.07.2012 AVTOR: D. Z.
Novinar časopisa Delo Vito Divac je v članku z naslovom Brajkovičeva prava prihodnost v nebeškem Skyu zapisal, zakaj bi lahko Jani predčasno zapustil Astano in prestopil v Sky.
Divac med drugim omenja dejstvo, da ni bilo naključje, da je Michael Rogers na zadnjem vzponu zadnje pirenejske etape, potem ko je opravil svoje delo za Wigginsa, v ozadju narekoval tudi tempo za Janija Brajkoviča. Poleg tega  omenja še, da se je v zadnji etapi Brajkovič veliko pogovarjal prav s kolesarji britanskega moštva.

"Slednji imajo namreč zelo podoben kolesarski značaj, ki temelji na poštenosti, nesebičnosti in predanosti poslu. Pripravljeni so dosledno spoštovati vsa nepisana kolesarska pravila in red," je med drugim zapisal Divac.

Obenem je dodal, da Brajkoviča z Astano še vedno veže enoletna pogodba. Torej do konca leta 2013. Vendar se prav v Astani obetajo velike spremembe. Prišel bo namreč Vincenzo Nibali, obenem pa se veliko govori tudi o Andyju Schlecku. Divac še piše, da bi Brajkoviču prav strokovni pristop Sky precej bolj ustrezal kot Astanin način dela.

vir: Delo, avtor Vito Divac
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ