Viviani v Hamburgu, Vosova na Norveškem in konec Avenirja

Viviani v Hamburgu, Vosova na Norveškem in konec Avenirja
25.08.2019 AVTOR: DZ, foto: Deceuninck - Quick-Step, Alexander Koerner / Getty Images

Evropski prvak Elia Viviani je dobil klasiko v Hamburgu. Prepričljivo najboljša Marianne Vos na Norveškem. Dirko Tour de l’Avenir dobil Foss. Slovencev ni bilo v ospredju.

Hamburg
Najprej pa na klasiko v Hamburg. Kolesarji so morali prevoziti 2016 kilometrov. Dirka je sicer razgibana, a vseeno se ponavadi konča s sprintom glavnine, tako da je bilo na startu kar precej sprinterjev. Start in cilj je gostil Hamburg. Prav v okolici mesta so kolesarji prevozili zadnje kroge. Prvi favorit je bil brez dvoma Elia Viviani, ki je tu slavil zadnji dve leti. Drugi je bil obakrat Arnaur Demare. Na dirki je bil tudi Grega Bole, ki je pomagal Sonnyju Colbrelliju. Na koncu smo po pričakovanjih videli sprint. Elia Viviani je bil še tretjič zapored nepremagljiv. Tokrat v dresu evropskega prvaka. Najbolj se mu je približal Caleb Ewan, tretji pa je bil Giacomo Nizzolo. Sledili so Kristoff, Teunissen, Sagan, Trentin, Demare, Colbrelli in Naesen.

Avenir
Končala se je prestižna etapna dirka za mlajše člane Tour de l’Avenir. V zadnjih dneh so se kolesarji vseskozi borili s sicer kratkimi, a zelo zahtevnimi klanci. Zadnja, deseta etapa se je končala na vrhu vzpona Le Corbier. Etapo je dobil Ekvadorec Jefferson Alexander Cepeda. Končni zmagovalec pa je postal Tobias Foss. Norvežan je na vrhu tako nasledil lanskega zmagovalca Tadeja Pogačarja, ki je sicer mlajši kot Foss, a že nastopa na Vuelti. Ima pa Foss že profesionalno pogodbo za naslednje leto. Postal bo član moštva Jumbo Visma. Če se je lani slovenska reprezentanca veselila končne zmage, pa je bil tokrat najboljši Slovenec Kristjan Hočevar (MebloJogi) na 37. mestu. Aljaž Jarc (Adria Mobil) je bil 54., Tilen Finkšt (Ljubljana Gusto Santic) 57., Jaka Primožič 85., Žiga Horvat 98. in Nik Čemažar 105.

Norveška
Končala se je ženska etapna dirka po Norveški, na kateri so nastopale tudi članice moštva BTC City Ljubljana. Prvo etapo je dobila Lorena Wiebes. Najboljša Slovenka je bila Eugenija Bujak na 14. mestu. Potem pa je pravo moč pokazala Marianne Vos. Nizozemka je dobil naslednje tri etape. Najboljšo uvrstitev med Slovenkami pa je z devetim mestom v drugi etapi zabeležila Bujakova. Še končni vrstni red. Vosova je dirko prepričljivo dobila z 29 sekundami prednosti pred Coryn Rivero in 41 pred Leah Kirchmannovo. Najboljša predstavnica moštva BTC City Ljubljana je bila Hanna Nilsson na desetem mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ