Vivianiju sprint, jutri odločilna etapa

Vivianiju sprint, jutri odločilna etapa
28.02.2019 AVTOR: DZ, vir: UAE Tour

Elia Viviani je dobil peto etapo na dirki UAE Tour. Primož Roglič obdržal rdečo majico vodilnega.

Na dirki UAE Tour je za kolesarji peta etapa, ki jo je v rdeči majici vodilnega v skupnem seštevku začel Primož Roglič. Tokrat je bila pred kolesarji sprinterska etapa. Flag Island je gostil start, cilj pa Khor Fakkan. Etapa je bila dolga 181 kilometrov. Videli smo pričakovan razplet. Najprej je prišlo do pobega, zadnji ubežnik Calabria se je predal 30 kilometrov pred ciljem.

V zaključnih kilometrih je ekipa Jumbo Visma odlično pazila na Rogliča. Sledil je sprinterski boj. Prevladovali so kolesarji Lotto Soudala. V ospredje je prišel tudi Elia Viviani. Za konec pa je pobudo prevzel Alexander Kristoff, ki je pripravljal teren za Fernanda Gaviria. Norvežan pa je Kolumbijca na vetru pustil nekoliko prezgodaj in to je znal izkoristiti Elia Viviani. Italijan je bil najmočnejši.

"Zagotovo smo pripravljeni na jutrišnjo odločilno etapo."
Primož Roglič

Gaviria je bil drugi, tretji pa Marcel Kittel. Primož Roglič ima v skupnem seštevku 21 sekund prednosti pred Alejandroom Valverdejem in 38 pred Davidom Gaudujem. Sledijo Buchmann, Kelderman, Martin, Dumoulin, De la Parte, Knox in Formolo. Jutri bo odločilna etapa v boju za skupni seštevek. Dolga bo 180 kilometrov Cilj bo na vrhu vzpona Jebel Jais.

Zadnji vzpon je dolg kar 20 kilometrov. Gre za v povprečju 5-odstotni naklon. Šele v zadnjih dveh kilometrih je naklon večji, v povprečju sedemodstoten. Tu se cesta povzpne tudi za devet odstotkov. "Po pričakovanjih je bil to dolg dan. Dolgčas mi ni bio, saj smo morali biti vseskozi pozorni na morebitni veter s strani v puščavi. Še enkrat je naša ekipa opravila izjemno delo, ko me je varovala. Zagotovo smo pripravljeni na jutrišnjo odločilno etapo," je dejal Roglič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ