VN Adrie Mobila: Daljša, težja in polna spremljevalnega programa

VN Adrie Mobila: Daljša, težja in polna spremljevalnega programa
26.03.2016 AVTOR: D. Z.
Predstavili traso 2. dirke za VN Adrie Mobila. Ta bo težja, daljša, končala pa se bo na Glavnem trgu v Novem mestu.

V Novem mestu, natančneje v konferenčnih prostorih glavnega sponzorja Adrie Mobila so organizatorji predstavili dirko za VN Adrie Mobila. Ta bo na sporedu v nedeljo, 3. aprila, gre pa za drugo izvedbo te dirke. Dirka bo dolga 178 kiometrov, kar pomeni, da bo za deset kilometrov daljša od lanske izvedbe. Poleg tega so organizatorji dodali tudi več vzponov. Brezovica, Vahta in Dolž so vzponi, ki bodo kolesarjem povzročali še dodatne težave.

Prišli bodo kolesarji iz 23 ekip in iz 23 evropskih držav. Na startu bo skupno kar 172 kolesarjev. Sicer gre za dirko druge kategorije, a nova pravila od januarja naprej organizatorjem omogočajo, da na start povabijo dve ekipi s Prokontinentalno licenco. Tako so Novomeščani uspeli pritegniti ekipo Roth in Nippo Vini Fantini, za katero vozi tudi Grega Bole. Organizatorji so sporočili, da bodo med samo dirko poskrbeli tudi za pester spremljevalni progam.

Ta bo potekal na Glavnem trgu v Novem mestu, kjer bo tudi cilj dirke, ki jo je lani dobil Marko Kump. Program bo potekal med 12.30 in 16. uro. Za najmlajše bo znova organizirano iskanje skritega zaklada, kolesarsko tekmovanje in kolesarski »oviratlon «, za nekoliko starejše pa preizkus moči na trenažerju in še pri prav posebni nagradni igri –  potegu Adriine 1700 kilogramov težke prikolice serije Alpina.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ