VN Izole: Čakajo na italijanskega zvezdnika

VN Izole: Čakajo na italijanskega zvezdnika
20.02.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

22 ekip, italijanski zvezdnik Giovanni Visconti in vse slovenske ekipe. To je hiter opis prihajajoče dirke za VN Izole.

V nedeljo se začne na slovenskih cestah
Bliža se začetek sezone na slovenskih cestah. V nedeljo, 24. februarja bon a sporedu že 6. dirka za VN Izole, ki predstavlja uradni začetek sezone pri nas. Organizatorji so zdaj objavili startno listo ekip. Teh bo 22. Izmed slovenskih so naslednje: Adria Mobil, Ljubljana Gusto Santic, K Bled, KK Gorje Mix, KK Kranj in MebloJogi Pro-Concrete.

Prihaja Giovanni Visconti
Sicer pa do večjih presenečenj ni prišlo. Omenimo eno izmed petih italijanskih ekip. To je Neri Sottoli Selle Italia. Govorimo o Prokontinentalni ekipi, v kateri nastopa tudi Giovanni Visconti, ki je bil še lani član World Tour ekipe Bahrain Merida. Visconti prejšnjih delodajalcev očitno ni zadovoljil. Predtem pa je imel izjemno kariero. Do zdaj je dosegel 31 zmag, med drugim pa je kar trikrat postal tudi italijanski državni prvak.

Rajović zadnji zmagovalec
Na dirki po Italiji je Visconti leta 2013 dobil dve etapi, in bil tudi najboljši na gorskih ciljih. Trikrat pa je bil najboljši na UCI lestvici Europe Tour. Poznamo ga tudi s slovenskih cest. Na dirki po Sloveniji je leta 2009 dobil etapo do Ljubljanskega gradu. Obenem je dirko kar dvakrat končal na drugem mestu v skupnem seštevku. Lani je dirko dobil Dušan Rajović, sicer član Adrie Mobila. Edini Slovenec, ki je dobil dirko za VN Izole pa je Jure Golčer.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ