VN Lagune: Marko Kump v sprintu blizu odra

VN Lagune: Marko Kump v sprintu blizu odra
15.02.2015 AVTOR: D. Z.
Grega Bole je na dirki Clasica de Almeria osvojil osmo mesto. Zmagal je Mark Cavendish. Marko Kump je bil na dirki za VN Lagunečetrti, zmagal je Avstrijec Michael Gogl.

CLASICA DE ALMERIA
V soboto je bila na sporedu zahtevna dirka po Murciji, v nedeljo pa so v Španiji na svoj račun prišli sprinterji. Govorimo o že 30. dirki Clasica de Almeria. Priačkvoano so pobudo prevzeli kolesarji Etixx Quick Stepa, ki so imeli na tej dirki prvega sprinterja Marka Cavendisha.

Britanec je v sprintu 183 km dolge preizkušnje tudi dokazal, da je najhitrejši. Veselil se je zmage. Drugi je bil član Movistarja Juan Jose Lobato, tretji pa Cavendishev klubski kolega Mark Renshaw. Odlično se je v tem sprintu znašel tudi Grega Bole (CCC Sprandi Polkowice). Dirko je končal na osmem mestu.

VN LAGUNE
Kolesarji slovenskih moštev so začeli sezono 2015 na dirki za VN Lagune na Hrvaškem. Dolga je bila 160 kilometrov. Do uspeha so prišli trije ubežniki. Bežali so skoraj 150 kilometrov, a iz ozadja jih niso mogli ujeti. Komaj 21-letni Avstrijec Michael Gogl je dobil ta troboj. Drugi je bil Italijan Seid Lizde, tretji pa Simone Petilli.


Povprečna hitrost je znašala 40,4 km/h. Marko Kump je dobil sprint zasledovalne skupine. Kolesar Adrie Mobila je tako z desetimi sekundami zaostanka zasedel četrto mesto. Marko Pavlič (Radenska) je bil 15., Matej Mugerli (Synergy Baku) 18., Klemen Štimulak (Adria Mobil) 20., Jure Golčer (Team Felbermayr - Simplon Wels) 21., Primož Roglič (Adria Mobil) 25., Gašper Katrašnik (Sava) 29.

"Žal mi je mojih kolesarjev, ki so garali ves dan. Na koncu je zmanjkalo le malo sreče. Od drugih ekip smo dobili le malo pomoči, saj večina ekip gleda le na nas, kar je na nek način razumljivo," je za uradno spletno stran kolesarskega kluba Adria Mobil dejal trener Boštjan Mervar.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ