Voeckler končuje: Končal bom tam, kjer se je vse začelo

Voeckler končuje: Končal bom tam, kjer se je vse začelo
23.09.2016 AVTOR: D. Z.
38-letni Thomas Voeckler je napovedal, da takoj po naslednji dirki po Franciji končal bogato kariero.

Thomas Voeckler je v svoji dolgi karieri vedno vzbujal pozornost. Predvsem pa se lahko pohvali, da je v zadnjih 14 letih prav vsakič nastopil na dirki po Franciji in po odpeljanem 15. Touru želi kariero končati. Leta 2004 je nosil rumeno majico. Podoben podvig mu je uspel tudi leta 2011, ko je v rumeni majici vztrajal skorajda do konca alpskih etap in je na koncu Tour končal na izjemnem četrtem mestu. V karieri je rumeno majico nosil kar 20 dni. Na Touru je dobil štiri etape, zadnji dve leta 2012.

“Če se ne bo zgodilo kaj nepredvidljivega, potem bom kariero končal naslednje leto na Elizejskih poljanah. Brez obžalovanj, a ne brez čustev. Hvala vsem, ” Voeckler je eden izmed redkih kolesarjev, ki so bili skozi kariero zvesti eni sami ekipi.

Ta je sicer menjala imena in sponzorjev – zdaj se imenuje Direct Energie, prej pa Bonjour, Brioches La Boulang ère, Bouygues Telecom in Europcar – a ne menedžerja. Ta je še zdaj Jean reen Bernaudeau. Kako zvest je menedžerju je dokazal, ko se je sam javil, da mu lahko zniža pogodbe, ker je imel težave s proračunom. Med profesionalne kolesarje je Voeckler prestopil leta 2000.

Kaj pa po karieri?

Voeckler je dejal, da si bo vzel eno leto časa za razmislek, in da vsaj na začetku ne namerava prevzeti vloge športnega direktorja. Razmišlja o strokovnem komentatorju, pa tudi o vlogi pomočnika selektorja francoske reprezentance. A najprej bi rad dobro odpeljal svoj zadnji Tour.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ