Voigtov rekord izboljšan ... Brandle v Aiglu drvel skoraj 52 km/h

Voigtov rekord izboljšan ... Brandle v Aiglu drvel skoraj 52 km/h
30.10.2014 AVTOR: D. Z.
Jens Voigt je nedavno postavil rekord v vožnji na eno uro ... zdaj pa je mejnik prestavil Matthias Brandle.

O tem, kako se Jens Voigt pripravlja na podiranje rekorda v vožnji na eno uro je bilo veliko govora. Nenazadnje se je še letos najstarejši kolesar v World Tour ekipah upokojil, dober mesec kasneje pa podrl rekord Ondreja Sosenke, ki je bil nedosegljiv skoraj deset let. Voigtu je podvig uspel, v zadnjem letu pa se veliko govori o tem, da številni kronometristi razmišljajo o postavljanju rekorda v vožnji na eno uro.

Na velodrom naj bi se v prihodnosti s to mislijo podali Tony Martin, Bradley Wiggins, Taylor Phinney, Fabian Cancellara … Že Voigt je dejal, da se zaveda, da bodo njegov rekord – v eni uri je prevozil 51,11 km – kmalu izboljšali boljši kronometristi. A najbrž si ni mislil, da bo do tega prišlo tako hitro. Matthias Brandle, sicer član moštva IAM Cycling je Voigtov čas izboljšal na velodromu v Aiglu, kjer ima svoje prostore tudi Mednarodna kolesarska zveza.

Brandle je uporabljal nekoliko prilagojeno kolo Scott Plasma 5 z obema polnima obročema. Na dvestometrskem krogu v Aiglu je 24-letni Avstrijec Voigtov čas izboljšal za več kot 700 metrov. V eni uri je prevozil 51,852 km. »Počutim se odlično, a med dirko je bilo zelo težko. Bilo je lepo, saj me je podpiralo zares veliko ljudi. Nekje na polovici sem imel krizo, tam sem trpel. Nekaj krogov sem zato moral prevoziti v nekoliko počasnejšem ritmu. Vendar sem potem spet našel pravi ritem in vozil do konca, « je po postavljenem rekordu priznal Brandle.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ