Volleringova brez težav potrdila skupno zmago na Touru

Volleringova brez težav potrdila skupno zmago na Touru
30.07.2023 AVTOR: N. Gr., foto: TdF

Demi Vollering je na zadnjem kronometru v Pauu še povišala svojo prednost in prepričljivo, z več kot tremi minutami naskoka postala zmagovalka letošnjega ženskega Toura. 

Zadnji kronometer v Pau ni odločal o zmagovalki, tak razplet smo napovedovali že včeraj, saj je bila prednost Demi Vollering enostavno prevelika. Za nameček je 26-letna Nizozemka tudi v boju s štoparico tekmicam odčitala lekcijo in že tako zajetno prednost še precej povišala. Dvoma o tem, da bo rumena majica dokončno njena, ni bilo, je pa bilo zelo zanimivo v boju za stopničke.

Etapna zmaga je sicer pripadla evropski prvakinji Marlen Reusser, Švicarka je dopolnila fantastično dirko za ekipo SD Worx s še eno etapno zmago, najbližje pa ji je prišla prav Volleringova. Za piko na i popolni prevladi nizozemske ekipe je poskrbela Lotte Kopecky s tretjim mestom na kronometru, vse tri stopničke so bile njihove.

V skupnem seštevku je Kasia Niewiadoma poizkušala zadržati mesto na podiumu, čeprav ni najboljša kronometristka. Pričakovali smo naskok Annemiek van Vleuten, a je bila očitno svetovna prvakinja dotolčena od včerajšnjega poraza. Nikakor ni našla pravega ritma in zdrsnila je na četrto mesto, lanska zmagovalka je v zadnji sezoni kariere na Touru tako ostala brez stopničk.

Niewiadoma se je hrabro borila, a je na koncu za manj kot sekundo izgubila drugo mesto v generalni razvrstitvi proti Lotte Kopecky. Simpatična Poljakinja ni bila preveč razočarana, čeprav bi ji drugo mesto v skupni razvrstitvi velika večina neodvisnih opazovalcev kolesarstva zelo privoščila.

"Še vedno ne morem verjeti. Seveda sem delala trdo, a ne gre le za trdo delo, gre tudi za to, da verjameš v svoj uspeh. Letos se mi je vse poklopilo, našla sem pravo ravnotežje in mir v življenju in to je bila dobra podlaga za odlične rezultate. Danes zjutraj sem bila skoraj preveč sproščena, zato sem postala živčna, ker sem bila preveč sproščena. Na tako pomembnih dirkah moraš biti tudi malo nervozen, da iz sebe iztisneš še kakšen odstotek več. Na koncu se je vse izšlo idealno, res sem vesela," so bile zaključne besede nove kraljice ženskega Toura.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ