Vosova brez konkurence, rezultat kariere Elene Valentini

Vosova brez konkurence, rezultat kariere Elene Valentini
04.08.2014 AVTOR: Matej Zalar
Marianne Vos je bila najmočnejša v skupinskem šprintu na dirki za svetovni pokal v Bochumu. Elena Valentini končala na 20. mestu.

Sparkassen Giro, rezultati:

1. Marianne VOS (NED) 2.59.48

2. Giorgia BRONZINI (ITA) +0.00

3. Lotta LEPISTÖ (FIN) +0.00

20. Elena VALENTINI (ITA)

36. Špela KERN

43. Polona BATAGELJ

63. Urša PINTAR +0.38

101. Mia RADOTIĆ +10.57

 

Slovenska ekipa BTC City Ljubljana je pretekli vikend nastopala v Bochumu na dirki Sparkassen Giru, ki je štela za svetovni pokal. Šlo je za eno lažjih dirk v letošnjem koledarju, dolga je bila 124 kilometrov. 

Kolesarke so prevozile osem krogov, v vsakem krogu pa je bil na sporedu 600 metrov dolg vzpon, ki je naredil nekaj selekcije v glavnini. Povprečna hitrost dirke je bila visokih 41 km/h. Izmed 128 kolesark, ki so začele dirko, je bila spet prepričljivo najboljša Marianne Vos, ki v zadnjih dveh mesecih kaže izvrstno pripravljenost. Na dirki ni nastopila Lizzie Armistead, ki je nastopala na igrah Commonwealtha, vseeno pa je zadržala vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Drugo mesto je zasedla Giorgia Bronzini, ki je pravo formo ujela na Giru Rosi, tretja pa je bila presenetljivo Finka Lotta Lepisto. Najboljša kolesarka BTC-ja je bila Elena Valentini, ki je zasedla 20. mesto, to pa je tudi njen najboljši rezultat na dirkah za svetovni pokal. Tudi ostale članice slovenske ekipe so vozile dobro, vse so prišle do cilja dirke v Bochumu.

Na Sparkassen Giru nista nastopili Martina Ritter in Eugenia Bujak, ki je dirkala na velodromu v Fiorenzuolu. Poljakinja je bila zelo razpoložena, dosegla je zmago v vožnji na tri kilometre. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ