Vosova do pričakovane zmage pred dvojčkom težkih gorskih etap

Vosova do pričakovane zmage pred dvojčkom težkih gorskih etap
30.07.2022 AVTOR: N. Gr., foto: A. S. O.

Dirka po Franciji se preveša v zaključek, petkova etapa je bila še zadnja šprinterska in pričakovano je slavila Marianne Vos. Odlična šprinterka Lorena Wiebes je padla, nadaljevanje dirke je pod vprašajem.

Slabih 130 kilometrov dolga etapa do vznožja Vogezov je bila razgibana in hkrati zadnja priložnost za šprinterke na letošnji dirki. Na začetku je narekovanje tempa prevzela ekipa Silvie Persico, saj je imela Marianne Vos v ubežni skupini ekipno kolegico Anno Henderson in Jumbo Visma je bila tako »oproščena« lova, kljub temu, da imajo v svojih vrstah rumeno majico.

Čeprav je bila za Kasio Niewiadomo in Silvio Persico to zadnja realna možnost, da napadeta Vosovo in oblečeta rumeno majico še pred spektaklom v gorah, ki nas čaka ta vikend, v hujši nevarnosti Vosova ni bila.

Sledil je pričakovan ciljni šprint, v katerem je v idealen položaj Ellen van Dijk pripeljala Eliso Longo Borghini, a sta na desni strani 100 metrov pred ciljem pustili preveč prostora in Vosova je švignila skozi luknjo za prepričljivo zmago, drugo na dirki. »Imeli smo dobro situacijo z Anno v ospredju in čeprav je bil dan kar hiter in občasno napet, nisem imela nobenih težav. Sanjsko je, da sem prišla do dveh etapnih zmag in imela pet dni rumeno majico, zdaj pa se bom od nje najbrž poslovila,« je realna Vosova.

Prihajajo namreč obračuni v gorah, že danes s trojčkom težkih vzponov, ki bo hud preizkus za vse kolesarke in bo pokazal, kdo je resnično v najboljšem položaju za prvo skupno zmago na ženskem Touru.

V težavah pa bo tudi Lorena Wiebes, šprinterka, ki je do včeraj nosila zeleno majico, saj je včeraj padla in dobila veliko odrgnin, rane na komolcu so ji morali šivati in njeno nadaljevanje dirke je pod vprašajem. Zagotovo bo Nizozemka poizkusila priti do cilja, ji je pa z včerajšnjo zmago Vosova pobegnila na neulovljivih 70 točk naskoka.

Urška Žigart je 7. etapo končala na 94. mestu, Eugenia Bujak je bila 107. Za Žigartovo pravi teren prihaja danes in jutri, je dobra hribolazka in če bi ji šel razplet na roko, bi lahko posegla tudi v prvo deseterico v kateri od naslednjih dveh etap.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ