Vozili smo: Bontrager Ballista

Vozili smo: Bontrager Ballista
26.05.2016 AVTOR: Matej Zalar
Z Bontragerjevo prvo aerodinamično čelado se za modro majico na Dirki po Italiji bori Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo). Kaže mu zelo dobro.

Bontrager Ballista
Teža: 269 g (velikost M, 54–60 cm)
Cena: 169,90 EUR

Funsports trgovski center d.o.o.
T: 01 510 49 40
info@funsports.si
www.funsports.si

V kolesarstvu smo vajeni sklepanja kompromisov, ne samo pri tekmovalni taktiki, ampak tudi pri proizvajalcih. Iskanju kompromisov med togostjo in udobjem ali nizko težo in aerodinamiko okvirjev so se pridružili tudi razvojni oddelki čelad, kjer se trudijo razviti aerodinamične izdelke, ki jih je sploh še mogoče udobno nositi. Tisti, ki se s hitrostjo več kot 60 km/h borijo za kaj več kot čast in slavo v domačem okolju, seveda potrpijo s kahlo brez zračnikov, toda večino čelad se prodaja rekreativnim kolesarjem, zato v drugi fazi razvoja proizvajalci ponujajo bolj zračne modele. Med njimi je tudi Ballista, za katero sicer ne izvemo natančnih podatkih o aerodinamiki, a tudi če jih poznamo, nam ne povedo veliko. Zame osebno je bolj pomembno vprašanje zračnosti.

Dober pretok zraka in dobro zadrževanje potu

Natančno izdelana čelada ima v prednjem delu ima tri velike in v zgornjem delu dva manjša zračnika, ki po vrhu glave omogočajo dober pretok zraka v zadnji del s šestimi velikimi odprtinami. Pri Bontragerju trdijo, da je prav dober pretok zraka znotraj školjke ključen za dobre aerodinamične lastnosti – kljub velikim odprtinam. Seveda ne gre pričakovati zračnosti lažjih modelov, a je občutek pod čelado vseeno prav dober, več zraka bi si želeli le ob straneh. K izvrstnemu občutku pripomore tudi odlična antibakterijska blazinica AgION, ki nadpovprečno dobro zadržuje pot.

Čelado lahko s sistemom Headmaster 2 nastavimo po višini v treh stopnjah, obseg notranje kletke pa je natančno nastavljiv z vrtljivim gumbom Lockdown. Tudi trakove je mogoče prilagoditi zelo hitro in tako kot jih pod ušesi nastavimo, tudi ostanejo.

Uspešen kompromis

Manj zračnikov seveda pomeni več gramov in Ballista nikakor ni med najlažjimi, z 269 grami za različico M je za kolesarsko Frutabelo težja od Bontragerjevega ultralahkega in zračnega modela Velocis. Toda v primerjavi z aerodinamičnimi čeladami drugih proizvajalcev ne odstopa oziroma je celo med lažjimi, ob tem pa tudi med bolj zračnimi. Na voljo je v črni, belo-sivi in dobro vidni rumeni barvi, priloženi pa sta še dodatna blazinica in vrečka za shranjevanje. Združljiva je tudi z Bontragerjevim ščitnikom Neovisor.

Značke: Cestno
Komentarji
Raptile 26.05.2016 15:10

UVEX EDAero še bojša za moje pojme, kajti objame glavo z njihovim zanimivim sistemom (ne zategne samo zadaj kakor pri drugih) isto je aerodinamična edino mogoče manj zračna, vedno nosim rutko drugače me zalije :)

Urednik 26.05.2016 15:18

@Raptille si vozil Bontrager Ballista?

Med njimi je kar precej razlike, v teži, zračnosti, ...

mattoo 26.05.2016 19:16

Raptile 26.05.2016 20:18

@Boss sem jo imel v rokah pred dnevih v fun-u res je lahka nič ne rečem, zračna tudi verjamem vendar mene je prepričal ta fit od uvexa se mi zdi da nekako več dobiš predvsem iz vidika varnosti, na tiste grame ne gledam dosti hehe. Poleti pa vrjamem da mi bo še vroče sam kaj češ všeč mi je bla ;)

@mattoo vse te prispevke sem dal čez preden sem kupil ampak vseeno ni treba slepo verjet review-em :P 

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ