Vozili smo: Camelbak Skyline LR 10 100

Vozili smo: Camelbak Skyline LR 10 100
26.12.2017 AVTOR: Vladimir Pakrac
Na božični preizkušnji se je tokrat znašel eden izmed najbolj uporabnih camelbakovih kolesarskih nahrbtnikov - Skyline 10.

Božična barva je vsekakor rdeča in tudi tokratni camelbakov nahrbtnik je, kako simbolično, prišel v krvavo rdeči barvi. Za vse, ki se ne počutite tako zelo praznično, so pri Camelbaku pripravili še dve barvni kombinaciji, modro in črno. A bodi dovolj o barvah.

Camelbak je na dodobra zasičenem trgu hidracijskih nahrbtnikov prisoten že slabih trideset let. Konstanten razvoj, premišljeni dizajni in uporaba najboljših materialov, pa jim omogočata, da so v tem času postali pravzaprav sinonim za hidracijski nahrbtnik.

Skyline 10 LR, ki smo ga na test dobili tokrat, zgoraj opisanemu prikimava in je dokaz več, da odličnega hidracijskega nahrbtnika vendarle ni zmožen narediti vsak, ter da se za udobje na turi včasih izplača primakniti kakšen evro več.

Za slednje je v največji meri zaslužna inovacija, ki so se je pri Camelbaku lotili na tistem mestu, ki jo tudi najbolj potrebuje - pri mehu namreč. Ta se (končno) odmika od pokončne oblike in je oblikovan v širino, tako da je vsa teža pozicionirana okoli pasu in ne po celotni višini hrbtišča. Tako je težišče pomaknjeno navzdol, zavoljo širokih bočnih pasov in mehovega pritrditvenega mehanizma pa je nahrbtnik med vožnjo veliko bolj miren. Tudi dostop do meha je zasnovan premišljeno - do njega je namreč moč dostopati s spodnje strani hrbtišča, kjer je dobro zaščiten z močno hrbtno oporo zavoljo katere hrbtišče ne izgublja svoje oblike tudi ob popolnoma napolnjenem nahrtbniku. 3 - litrski meh Crux je sicer opremljen s hitroodstranljivo cevjo, ki omogoča hitrejše in lažje čiščenje.

Ostale dobrote Skyline skriva praktično po celotnem skeletu, saj se prav na vsaki strani nahaja vsaj en žep ali zanimivost. Ena izmed takih je magnetno držalo cevi, ki skrbi, da ustnik med vožnjo ne opleta po svoje, hkrati pa omogoča, da le-ta vedno pri roki, ko nas zagrabi žeja. Razen tega, Skyline svojih 7 litrov prostornine razdaja preko neskončnega števila žepov, s pomočjo katerih lahko vsebino pametno razporedimo po nahrbtniku. Med drugim so na voljo; mehak žep za multimedijo (sprejme tudi večji pametni telefon), zunanji žep za anorak, žepa na obeh bočnih pasovih, kljukice za pritrditev čelade in seveda velik notranji prostor z majhnim žepom, ki sprejme organizator za orodje. Slednji je priložen in pride v obliki zavite tortilje. Tako lahko na turi orodje takoj pregledno razvijemo brez mukotrpnega brskanja po nahrtbniku - vsekakor zanimiv in uporaben detajl.

Skyline 10 LR je nahrbtnik tako za kratke kot tudi nekoliko daljše ture, katerih dolžina je odvisna zgolj od vaše domiselnosti pri zlaganju vsebine v nahrbtnik.

Več na international.camelbak.com

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ