Vozili smo: Kreme Muc-Off za osebno nego

Vozili smo: Kreme Muc-Off za osebno nego
07.04.2017 AVTOR: Matej Zalar
Muc-Off ne skrbi le za kolo, ampak tudi za kolesarja.

Opremo nam je za potrebe predstavitve posodilo podjetje Proloco trade d.o.o. 

Čelado MET Lupo prodajajo specializirane kolesarske trgovine v SKM mreži.

Na Majorko sem se odpravil s polno torbo Muc-Offovih izdelkov za osebno nego, ogrevanje in regeneracijo. A v kovčku se še zdaleč ni našlo vse, kar ponujajo za nego kolesarjeve kože in mišic: zelo prav bi mi prišla tudi krema za nego kože z zaščito pred soncem s faktorjem 15, na voljo pa so še brivska pena in čopič, balzam po britju in masažno olje. Ker so izdelki namenjeni športnikom, seveda ne vsebujejo prepovedanih snovi z Wadinega seznama, tako da razni daleronski izgovori odpadejo.

Všeč mi je, da kreme oziroma balzam niso preveč mastne ali agresivne, kot se rado zgodi predvsem pri ogrevalnih oljih in kremah. Škoda, da tube niso potiskane enako kot kartonasta embalaža, v katere so spravljene ob nakupu ? tako med njimi skoraj ni razlike. Enkrat mi je namesto hladilne kreme za regeneracijo uspelo uporabiti ogrevalno.

Muc-Off Luxury Chamois Cream, 250 mL (24,95 EUR)
Krema za kolesarsko podvozje hladi, vlaži in zmanjšuje trenje na najbolj občutljivih predelih. Z aloe vero, karitejevim maslom, sončničnim oljem in nepozebnikom obogatena krema vsebuje provitamine in deluje protibakterijsko, menda lahko pobije kar 99 odstotkov klic. Proizvajalec svetuje izdaten nanos sredstva na dele telesa, na katerih prihaja do drgnjenja (krema je primerna tudi za tekače), nič pa ne bo narobe niti, če kremo vtremo v podlogo kolesarskih hlač.

Muc-Off Luxury Warm Up Cream, 150 mL (19,95 EUR)
Pred vožnjami v hladnem vremenu, še posebej hitrimi vožnjami in tekmovanji, je vtiranje ogrevalne kreme ali olja za marsikoga skoraj obvezen ritual. Muc-Off obljublja nežno formulo in res je. Koža hitro vpije  kremo in noge ne zagorijo niti ob pretiravanju s količino. Poleg tega je neagresivna za kožo, tako da po uporabi krememeduriniranjem orodja ni treba prijemati v rokavicah.

Muc-Off Amino Ultra Endurance, 150 mL (29,95 EUR)
Krema naj bi upočasnila tvorjenje mlečne kisline, pri čemer naj bi zaradi nanosa neposredno na kožo okoli mišic učinkovala bolje kot podobne snovi, ki jih zaužijemo oralno. Zaradi aminokislin, ki jih vsebuje sredstvo, naj bi se kasneje tudi pospešila regeneracija mišic. Kremo vtremo pred vadbo, ob uporabi v kombinaciji z ogrevalno kremo jo nanesemo prvo.

Muc-Off Amino Explosive Power, 150 mL (29,95 EUR)
Namen kreme, ki vsebuje aminokislino arginin, je izboljšati prenos kisika in hranil v mišične celice, s čimer naj bi se izboljšala moč mišic. Kombiniramo jo lahko s kremo z Amino Ultra Endurance. Osebno po uporabi sredstev Ultra Endurance in Explosive Power nisem občutil izboljšanja moči ali vzdržljivosti, a v kolesarstvu odločajo malenkosti, ki jih zares pokažejo le laboratorijski testi, ni pa zanemarljiv tudi občutek, ko veste, da ste naredili čisto vse ?

Muc-Off Amino Recovery Balm, 150 mL (29,95 EUR)
Krema med drugim vsebuje glutamin, aminokislino, ki se izdatno porablja med aktivnostjo. Vtrti glutamin pospeši obnovo glikogena in poskrbi za hidracijo mišičnih celic. Če se krem sicer izogibam, pa podobne izdelke redno uporabljam po napornih vožnjah takoj po prhanju in morda še pred spanjem. Tudi Muc-Off mi je dal dober občutek. Mišice ohladi, na sprostitev pa gotovo dobro vpliva tudi samomasaža med nanosom kreme.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ