Voznica zbila Wigginsa in ga spravila v bolnišnico

Voznica zbila Wigginsa in ga spravila v bolnišnico
08.11.2012 AVTOR: D. Z.
Bradley Wiggins je na treningu grdo padel, prepeljali pa so ga v bolnišnico. Zbila ga je neprevidna voznica kombija, ki se je vključevala v promet.

Po prvih podatkih naj bi Bradleyja Wigginsa zbil kombi, ki se je na cesto vključeval z bencinske črpalke. S tem je zmagovalcu dirke po Franciji prečkal pot in Wiggins se je znašel na tleh. To naj bi se zgodilo blizu Wigginsovega doma v Ecclestonu. Lokalna policija je poročala, da naj bi Wiggins pri padcu utrpel zlom reber, poškodoval pa naj bi si tudi roko in zapestje.

"Ko sem sam prišel tja, se je že umaknil na varno, vendar je v bolečinah še vedno ležal na tleh. Dejal je, da meni, da si je zlomil rebra. Čeprav je policija prišla takoj, reševalcev ni bilo vsaj 15 minut, medtem časom pa je postal že moder v obraz," naj bi za lokalni časopis dejal delavec na bencinski črpalki.

Pri časopisu The Sun pa so zapisali, da so Wigginsu pomagali že člani moštva Sky, saj naj bi imel olimpijski prvak za seboj ves čas spremljevalni avtomobil. "Ponoči so ga v bolnišnici obdržali na opazovanju, vendar, poškodbe, ki jih je utrpel, naj ne bi bile resne. Pričakujemo, da bo hitro okreval," so sporočili iz moštva Sky.

Po poročanju časopisa The Sun je na kraj dogodka kmalu prišla tudi Wigginsova žena Catherine, ki naj bi se po besedah priče ostro jezila na voznico, ki je zbila njenega moža. A jo je Bradley kljub bolečinam uspel še ob pravem času pomiriti, tako da ni prišlo še do hude krvi.

"Nekaj minut kasneje je prišla Bradleyjeva žena, ki je bila zelo pretresena in jezna. Kričala je. Vendar, kdo ji lahko zameri. Ko je zagledala voznico, je stekla proti njej. Bradley je bil v hudih bolečinah. Takih, da še stati ni mogel. Vseeno je uspel pomiriti ženo," je dejala priča.

Sicer pa so na kraj dogodka hitro prišli policisti. Bili naj bi kar štirje policijski avtomobili, ki so cesto povsem zaprli za promet.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ