Vrača se Allan Peiper

Vrača se Allan Peiper
10.01.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Vsekakor dobrodošla novica s strani UAE Team Emirates. Po premagani bolezni se v ekipo vrača športni direktor Allan Peiper, ki je med drugim vse od prestopa spremljal tudi Tadeja Pogačarja.

Allan Peiper se je v zadnjem času zaradi boja z rakom umaknil iz ekipe UAE Team Emirates. Zdaj pa se je odločil za vrnitev v kolesarsko karavano. Spet bo del osebja moštva UAE Team Emirates, v katerem je kar pet Slovencev.

Športni direktor Andrej Hauptman, mehanik Boštjan Kavčnik ter kolesarji Tadej Pogačar, Jan Polanc in Domen Novak. Peiper se vrača, vendar ne v vlogi športnega direktorja. Opravljal bo vlogo analitika dirk. "Posvečal se bo tehničnim podprobnostim. Predvsem bo sodeloval z oddelkom za pripravo materiala pred ključnimi dirkami," so pri UAE Team Emirates zapisali v izjavi za javnost.

"V zadnjem letu smo ostali v stiku in hvaležen sem Mauru ter ekipi, ki mi je ponudila priložnost za vrnitev. Lepo je bilo spremljati dirkanje ekipe. Rad imam ta šport in ekipo, zato je zares lepo, da bom spet vpet v vse skupaj. Nova vloga bo zame manj intenzivna. Ne bom več v spremljevalnem avtomobilu, kot sem bil prej. Lahko se bom osredotočil na nekatere specifične stvari in poskrbel za feedback športnemu oddelku. Upam, da bom dovolj koristen za ekipo," je dejal Peiper.

Glavni mož ekipe Mauro Gianetti je poudaril, da je že ob Peiperjevem odhodu dejal, da ga bo v ekipi vedno čakalo prosto mesto, če se odloči za vrnitev: "Njegovega klica sem se resnično razveselil, zadovoljen, da sem lahko izpolnil obljubo. Ne zaradi službe, ampak zaradi dobrih novi glede njegovega zdravja. Ob njegovi odsotnosti je ekipa še zrasla, a vedno je lepo imeti takega strokovnjaka ob sebi."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ